Consumentenbond.nl

kleurstof E621

  • 4 oktober 2016
  • 3 reacties
  • 448 Bekeken

Ik krijg ineens allerlei waarschuwingen over e nummer 621. Is het echt zo slecht? E621 verbreekt de verbinding tussen ons verzadigingscentrum in de hersenen en de maag waardoor de hersenen niet meer het sein ‘vol’ krijgen van de maag en we blijven eten. Mononatriumglutamaat doet dus de eetlust toenemen, zonder dat het lichaam voedsel nodig heeft. En ook nog; Er zijn veel mensen die verklaren hoofdpijn, duizeligheid, hartkloppingen,buikpijn , hoge bloeddruk, eczeem, astma, slapeloosheid, allergieën en hyperactiviteit te ondervinden als ze producten gebruiken met daarin E621.

3 reacties

Wetenschappelijk is het onzin. Alleen doen discussies over dit soort onderwerpen altijd denken aan discussies met Amerikaanse creationisten die ook geloven en zeker weten dat god de aarde in zeven dagen geschapen heeft en de mensen met dinosauriers over de aarde gezworven hebben.
E621 is geen kleurstof, maar een smaakversterker, die van nature ook voorkomt in oude kaas, zeer rijpe tomaten etc. Het wordt vooral in Aziatische gerechten toegevoegd. Zoals bij vrijwel alle stoffen, kan iemand er allergisch voor worden, maar dit is zeldzaam.

Sommige mensen krijgen last van Aziatisch (vooral Chinees) eten en wijten dit aan E621, maar het blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat als E621 uit het eten weggelaten wordt, deze mensen óók last krijgen. Hoogst waarschijnlijk worden de klachten veroorzaakt door de hoeveelheid vet en suiker in het eten. Overigens: deze mensen hebben echt klachten, het zijn absoluut geen aanstellers ofzo.
Dank je, weer wat gerustgesteld

Reageer