Consumentenbond.nl

Nieuw Hollands biertje Kordaat

  • 30 augustus 2019
  • 3 reacties
  • 1944 Bekeken

Reputatie 7
Badge +6
  • Nieuwe deelnemer
  • 1457 reacties
Niet om reclame te maken, maar de Lidl in mijn woonplaats kwam sinds kort met Kordaat bier in flesjes en heeft nu een hele pallet staan met halve liter blikjes. Een andere bierbrouwer probeerde het via de rechter nog tegen te houden, maar nu mag het. Het opmerkelijke is de lage prijs terwijl het toch prima smaakt, fris met een aangenaam bittere afdronk. Krat met 24 flesjes à 30cl = €6,49 wat neerkomt op €0,90 per liter en een halve liter blikje is €0,49 = €0,98 per liter.

Het bier wordt in Nederland gebrouwen, ze zeggen dat het categorie II pils is, zegt mij minder, als er maar condens aan de zijkant zit. RTL-Z is het gaan uitzoeken, het wordt toch door Bavaria gebrouwen in Lieshout. Jeuj, Noord-Brabant weer!

De alcoholvrij Kordaat smaakt ook heel best, €0,33 voor een 33cl blikje. Maar die wordt in Frankrijk gebrouwen speciaal voor Lidl Nederland. Die heeft ook een aangename bittere afdronk.

Ik vind het een prima biertje voor zo'n lage prijs en drink het graag. Vinden jullie dat ook?


3 reacties

Reputatie 5
Badge +5
Inderdaad niets mis mee! 👍
Reputatie 6
Badge +5
Het verschil tussen Cat I en Cat II is simpel.
Bij een Cat II is minder graan gebruikt.
Om toch aan een normaal alcohol percentage te komen, voegt met alcohol toe van een andere bron dan graan. Dat zal in dit geval iets van 1 tot 1½ % zijn.
De belasting op Cat II is lager omdat graan ook voor de productie van brood gebruikt wordt.
Vandaar dit soort bieren goedkoper zijn.
Reputatie 7
Badge +6
Dank voor de uitleg! Dat sluit goed aan bij wat ik proef, iets minder "vol".

Reageer