Consumentenbond.nl

Staat kool op jouw menu?


Reputatie 1
Badge
Rodekool, boerenkool, wittekool, bloemkool, spruitjes, broccoli… Je hoeft niet naar het schap met superfoods om je portie vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Onze overbekende koolsoorten klinken misschien niet zo exotisch maar zijn rijk aan gezonde stofjes. Weten wat er precies in zit? Bekijk het gratis artikel uit de Gezondgids.

Staat kool regelmatig bij jou op het menu? Hoe eet je het ‘t liefst? Praat mee!

4 Reacties

Reputatie 4
Badge +2
Alle soorten kool: heerlijk!!
Ik probeer zelf spruitjes en boerenkool te kweken (met wisselend succes!) maar kool staat bij ons minstens een keer per week op het menu. Vooral in stampotjes kan je eindeloos experimenten met kool.
Favorieten: 1. Chinakool, 2. Zuurkool, 3. Broccoli, en 4. Bloemkool.

Andere kolen worden buiten de deur gehouden. Jammer, maar zo is de werkelijkheid.
Reputatie 5
Badge +3
Ja , hoor. Vrijwel alle koolsoorten komen bij ons elke week wel een keer of meermalen op tafel Meestal met aardappels en vlees . Soms als stamppot . Over de bloemkool en koolraap gieten we graag een sausje , maar de laatste tijd meestal niet wegens de extra calorieen.
Reputatie 5
Badge +5
Bloemkool, broccoli en 's winters stamppot boerenkool en zuurkool. Soms ook spruitjes.
Chinese kool meestal als rauwkost, lekker knapperig, veel meer smaak dan ijsbergsla en niet duur.
Kool is heel gezond en de meeste soorten zijn erg goedkoop.

Reageer