Consumentenbond.nl

Stelling: De levensmiddelenindustrie zou het Vinkje niet mogen beheren!

  • 1 april 2016
  • 5 reacties
  • 486 Bekeken

Reputatie 1
Multinationals betalen jaarlijks een ton, en kleine fabrikanten een paar duizend euro om het Vinkje te mogen gebruiken. Bij zo'n belangrijk onderwerp als gezonde voeding zou je toch bemoeienis van de overheid verwachten, maar die laat het over aan het bedrijfsleven.

Stelling: "De levensmiddelenindustrie zou het Vinkje niet mogen beheren!"

Vul de poll in en/of laat via een reactie weten waarom je het eens bent met de stelling of waarom juist niet!

5 reacties

De consumentenbond zou zich hard moeten gaan maken voor een etiket wat daadwerkelijk zegt wat er in een product zit.

En niet zoals nu bij heel veel artikelen 36 verschillende namen voor bijvoorbeeld suiker mogen laten opschrijven.

Een helder en duidelijk etiket zonder toevoegingen en keurmerken van de 'WC eend afdeling'
Helemaal mee eens!

Een slager die zijn eigen vlees keurt.......,dat werkt nooit en zal ook nooit werken daar het eigen belang van de industrie altijd voorop staat! Het is een een idiote gedachte dat de industrie het belang van de consument voorop stelt, de consument moet consumeren en verder zijn mond dicht houden. Wat aangeboden wordt door de industrie is allemaal in hun eigen belang en welvaart.
De overheid bemoeit zich al overal mee........zie wat het resultaat hiervan is.
Het Vinkje is inderdaad een initiatief van de voedingsmiddelenindustrie, maar de systematiek is gebaseerd op een advies van de Gezondheidsraad uit 2008, en de criteria geharmoniseerd met die van het Voedingscentrum, en opgesteld door een onafhankelijke wetenschappelijke commissie. Jammer is inderdaad dat niet alle producenten meedoen en VWS geen wettelijke verplichting wil. Duidelijk is dat de nieuwe richtlijnen van de Gezondheidsraad en de nieuwe Schijf van Vijf, een aanpassing noodzakelijk maken en dit nieuwe kansen biedt voor een logo dat breed gedragen wordt en door de consument beter begrepen. Of het door de Consumentenbond gepropageerde stoplichtensysteem een beter alternatief is lijkt mij daarbij zeer de vraag. . .
Reputatie 1


...alhoewel.... ik inmiddels al niet meer zeker weet of de CB actief actie gevoerd had of alleen informatie had verzameld en een poll op het forum heeft gedaan.

Geplaatst door H.G. van Rheenen op Aug 25, 2016.


Bedankt voor de felicitaties! Hier hebben wij inderdaad actief actie op gevoerd. Veel informatie over de actie is te lezen op onze actiepagina: Weg met het Vinkje

Reageer