Consumentenbond.nl

Verse gember uit China

  • 29 mei 2020
  • 2 reacties
  • 415 Bekeken

In ons gezin wordt er dagelijks verse gember thee gedronken. De losse gember die wij nu in de supermarkt kunnen kopen komt uit China, hiervoor konden we in dezelfde supermarkt biologische losse gember kopen.De gember uit China is in vergelijking met de biologische gember groot en opgeblazen. Hoe staat het met de gebruikte bestrijdingsmiddelen? Vaak wordt het gebruik van verse voedingsmiddelen uit China, zoals b.v. knoflook, afgeraden. 


2 reacties

Reputatie 4
Badge +3

Maar wat als u de gember gewoon bij een biologische winkel haalt. Dan is het probleem opgelost en kunt u met een gerust hart weer thee drinken.

De supermarkten kopen groot in waar het voordelig is, nu kan dat China zijn. Maar ik.heloof niet dat deze gember slecht zal zijn. Dat voorkomt de NVWA wel. En geen supermarkt wil.dit soort risico's lopen.

Daarnaast zijn gember en knoflook geen verse producten maar gedroogd.

En in China kan het zomaar zijn dat ze andere bestrijdingsmiddelen gebruiken. Maar er zijn een miljard Chinezen dus het zal.wel.meevallen met de gebruikte middelen.

 

 

Badge +8

Beste @Beppy, dank voor je vraag en welkom op de Community! Misschien kun je deze vraag ook eens voorleggen aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit?

Reageer