Consumentenbond.nl

Voedingsapps: welke gebruik jij?


Er zijn inmiddels allerlei apps over voeding. Denk aan apps om bij te houden hoeveel calorieën je binnenkrijgt, apps over E-nummers en apps die helpen om gezonder of duurzamer te kiezen in de supermarkt. Bij de Consumentenbond willen we een aantal ervan onder de loep nemen en we zijn daarom benieuwd naar je mening.

Gebruik jij apps over voeding? Zo ja, welke en wat zijn je ervaringen hiermee? Zo nee, kan je aangeven waarom je ze niet gebruikt?

Heb jij vragen over voedingsapps? Waar zou de Consumentenbond naar moeten kijken?

5 reacties

Reputatie 1
Ik heb de app van de Mcdonalds 😅
Een Android applicatie: KiesIkGezond
Deze scant een product thuis of voordat je hem koopt in de winkel,
en geef hier informatie over..
En geeft evt. een alternatieve keuze.
Dr Michael Gregers Daily Dozen app. De 12 meest gezonde voedingsmiddelen die je dagelijks zou moeten eten. Erg leuk. Zijn website nutritionfact.org is ook geweldig. Ongelooflijk waardevol en een eyopener voor mij.
Ik gebruik de Eetmeter-app van het Voedingscentrum. Maakt heel inzichtelijk waar precies de calorieën in zitten. Is niet perfect, zo staan er een aantal standaarden in, zoals: een snee brood weegt zoveel, en een glas wijn zoveel, naar al met al vind ik de app wel bruikbaar. Het helpt mij om af te vallen.
Reputatie 6
Badge +5
Ik heb geen app, heb trouwens niet eens een smartphone. ☺
Wij kopen alles biologisch of biologisch-dynamisch en gaan af op de kennis die we in de loop van ons leven opgedaan hebben en adviezen die nu en dan bekend gemaakt worden en waar we vertrouwen in hebben.
Recept voor een zo gezond mogelijk leven:
Geen alcohol, niet roken, geen toegevoegde geraffineerde suikers, geen koffie, geen drugs, geen dieren eten (dus geen vlees en vis), verder ook nauwelijks producten van dierlijke afkomst behalve een kleine hoeveelheid kaas, veel verse groenten, voldoende beweging in de buitenlucht, zonlicht, geen of zo min mogelijk chemische medicijnen, je niet te veel mee laten slepen door de negativiteit in de media en de waan van de dag, genieten van allerlei leuke en mooie dingen op deze prachtige wereld. ☺😋

Reageer