Consumentenbond.nl

Voedselkeuzelogo Nutri-Score op verpakkingen: deel je mening!

  • 8 april 2019
  • 77 reacties
  • 5769 Bekeken


Toon eerste bericht

77 reacties

Reputatie 2
Badge +2
@mierik In het verleden waren wij inderdaad positief over het Britse verkeerslichtensysteem als alternatief voor het Vinkje. Daarna is Nutri-Score ontwikkeld. Uit de onderzoeken die we in 2018 deden, bleek dat consumenten de voorkeur hebben voor een systeem met de kleuren van verkeerslichten.
Zowel het Britse verkeerslichtensysteem als Nutri-Score zijn een enorme stap vooruit maar op basis van recente onderzoeken concluderen we dat Nutri-Score de beste keuze is. Consumenten kunnen in een oogopslag zien hoe gezond een product is en eenvoudiger vergelijken.
Reputatie 6
Badge +5
Alles wat je over verpakt voedsel wilt weten staat al in de ingrediëntendeclaratie. Maar in een tv programma over de nutriscore hoorde ik een CB-medewerkster zeggen, dat het teveel moeite kost om die te lezen. Me dunkt, dat bij zo'n gemakzucht en gebrek aan belangstelling voor wat je in je mond stopt ook een kleurvermelding weinig uithaalt. Wel zeker is, dat zo'n extra vermelding op de verpakking tot een prijsverhoging leidt die aan de consument zal worden doorberekend. Tenzij natuurlijk de industrie met zo'n nieuw systeem akkoord gaat op voorwaarde, dat de ingrediëntendeclaratie dan achterwege kan blijven.

Reageer