Consumentenbond.nl
Vraag

Water met fruit! Wat vind jij lekker in je water?


AntjeH
Rank
  • Consumentenbond team
  • 5 reacties
Frisdrank bevat vaak veel suiker en is daardoor niet gezond. Maar ook de zuren in frisdrank zijn schadelijk voor je tanden. De zuren kunnen het glazuur aantasten waardoor de tanden zwak en pijnlijk worden. Dit heet tanderosie.

Wij testten diverse soorten frisdrank op het risico op tanderosie. Kijk in de tabel van dit gratis artikel hoe 25 drankjes uit de bus komen.

Water is en blijft dus de beste dorstlesser! Plat of bruisend, met een schijfje citroen of limoen al deze waters zijn ook voor je tanden een prima keuze.

Hoe leuk jij je water op? We zijn benieuwd naar je recept!

2 Reacties

Lisa Boele
Badge+4
Ik vind het zonde om de smaak van duur biologisch fruit te verwateren maar doe wel citroensap in het mineraalwater voor een perfecte dorstlesser.

P.F.M. Kevenaar
Wat is er mis met gewoon leidingwater (drinkwater uit de kraan)? Het is een product wat aan strenge wettelijke eisen dien te voldoen (Zwaarder dan aan mineraal- en bronwater uit flessen) Op bijeenkomsten (congressen, vergaderingen e.d.) staan vaak karaffen en watertaps waarin allerlei fruit drijft. Fruit waar ik dan geen trek in heb. Ik wil mijn dorst lessen en vocht aanvullen!! Waarom moet er zo nodig een smaakje (en verborgen fruitsuikers) aan toegevoegd worden? Smaakjes waar ik geen behoefte aan heb?

Reageer