Welk kletsplaatje heb jij gezien? Deel hier misleidende etiketten

  • 11 September 2014
  • 136 reacties
  • 4723 Bekeken

Voel jij je ook misleid als je in de supermarkt weer eens op het verkeerde been bent gezet door een foutief etiket? Soms zie je ingewikkelde ingrediëntenlijsten, soms uitspraken en beloftes waar je eigenlijk alleen maar om kan lachen.Update oktober 2016

Omdat fabrikanten nog steeds hun best doen de kleine lettertjes te verhullen met mooie afbeeldingen, besloten wij een paar fabrikanten maar eens te bellen! Kijk en luister mee in het filmpje!Zie jij ook wel eens een misleidend etiket waar je andere consumenten voor wilt waarschuwen, of zie je de humor in van sommige leuzen op verpakkingen? Maak een foto en upload ze hier in jouw reactie!

Update 26 september 2017
De actie Kletsplaatjes wordt voortgezet met een vernieuwde actiepagina: Dit deugt niet! In het nieuwe topic Voedselverpakking gezien die te mooi is om waar te zijn? Laat het weten! blijven we graag foto's ontvangen van voedselverpakkingen die een verkeerde indruk van het product geven. Neem een kijkje en upload jouw foto!

Het topic is gesloten voor reacties

136 reacties

Net een pot biologische pindakaas gekocht. Wat zit er ook in?? Transvetten. Niet veel biologisch aan.
AH Speltbeschuit Liefde & Passie bevat 25 gram suikers per 100 gram.

Volkoren Speltbeschuit van Bergbanket bevat 1 gr suiker per 100 gram. Ook bij AH verkrijgbaar.Een wel erg groot verschil.
Ik krijg steeds vaker het gevoel dat eten dat bij supermarkten in de aanbieding is, van slechtere kwaliteit is dan normaal; net of er partijen minder goed voedsel op die manier gedumpt wordt.Op de voorkant staat dat de hagel bosvruchten smaak heeft.

Bij de ingedienten heet het ineens suikerhagel met vruchtensap.

En er zit inderdaad ÉÉn bosvrucht (sap) in.
Hoeveel vezels moeten er in een koekje zitten wil je het predikaat "bron van vezels" terecht gebruiken? 0,5 gram? 1,7% adhv?

webkit-fake-url://4F07AA40-0F39-4802-A48E-9AC012E492C5/imagejpegwebkit-fake-url://9E2CE779-1707-4987-977F-E690ED781AA6/imagejpeg
Haha, inderdaad nooit over nagedacht waarom er 'professional' op stond!

Ik kwam zelf Alpro almond tegen dat wel 2% amandel bevat!

Is het nu rund of is het nu kalf: vitello tonnato of is het toch manzo tonnato?Communitylid N. al Habib deelde onderstaand kletsplaatje:

The Atlantic Ocean is no Mediterranean Sea

Ik dacht laatst even een lekker HERO Fruitontbijtje te scoren. Smaak AARDBEI/PEER aldus het etiket. Niets was minder waar !!

Ik heb van nature al een verschrikkelijke rothekel aan bananendrankjes. Blijkt er in dit drankje bijna meer banaan te zitten dan aardbei en peer tezamen !! Ging bijna over m'n nek !! Ik snap dat banaan goed fungeert als bindmiddel, maar plak dan "BANAAN/PEER" op het etiket, want dit is gewoon supermisleidend - ook al staat er een miniscuul banaantje met daarop "met 30% banaan" op de voorzijde van het etiket.

CONSUMENTENBOND: DOE HIER ALSJEBLIEFT WAT AAN
Meerdere tandpasta's claimen dat ze SUIKERZUUR tegengaan. Suikerzuur bestaat niet!!! Marketing truc!
Gezien bij Jumbo: Helder frisdrank, smaak Pomme-granaat AÇai, "met natuurlijk fruit- aroma".

En dan bekijk je de achterkant: maar liefst 0,02 % fruitsap!! Op een verpakking van 1500 ml zit dus 0,3 ml fruit! Waauw!!

Een fles mineraalwater van 1,5 liter kost ongeveer €0,30. Voor dit pak water rekent Jumbo € 0,89. Tel uit je winst...

Reputatie 3
Badge +3
Lekkere vla hoor. Maar eh, als het lekkerder is met stukjes cake (ene kant van de verpakking) en er staan allemaal stukjes op de verpakking afgebeeld, waarom zitten ze er dan niet in (andere kant)..oh ja, ik zie het, dat heet serveertip. En dan kun je de verpakking lekker misleidend maken..

Reputatie 3
Badge +3
ps: webbeheerder, als je op de CB site intikt Kletspr/laatjes, kom je nergens uit waar je als lid een kletsplaat-voorbeeld kunt opsturen. Ook binnen de community is het wel even zoeken. Of is de actie al beeindigd?
Hallo Elodie,

De campagne 'Kletsplaatjes' is inderdaad gesloten. Maar er is hier op de community natuurlijk altijd ruimte om een vergelijkbare discussie (opnieuw) op te starten. Ook kun je sowieso aangeven als je iets opvallends meeemaakt. Dus: schroom niet en start je discussie als je een geschikt onderwerp hebt.

Groet,

Marcps: webbeheerder, als je op de CB site intikt Kletspr/laatjes, kom je nergens uit waar je als lid een kletsplaat-voorbeeld kunt opsturen. Ook binnen de community is het wel even zoeken. Of is de actie al beeindigd?

Hoofdpijn, migraine? Er is iets nieuws op de markt EXCEDRIN- 20 stuks voor 7,99 het bevat een complex van cetylsalicylzuur, paracetamol en coffeine. Dat kan werken, maar waarom zo duur? APC tabletten zijn al jaren op de markt met exact dezelfde bestanddelen.!. Kruidvat 20 tabletten voor 99 ct. !

0% suiker? 0% calorieËn? mooi niet!

0,0001%! Dat is niet echt veel hÈ E. Bakker?

Haha, inderdaad! Je zit dus gewoon op een brokje aspartaam en isomalt te kauwen. En daar krijg je dan weer hoofdpijn en darmklachten van.
Het is geen misleidend etiket maar wel een misleidend productaanbod van de fabrikant van Quaker havermout. Ik was in de veronderstelling meer havermout gekocht te hebben, het pak was groter en duurder dan wat ik normaal koop. Maar thuisgekomen bleek de inhoud minder (6 zakjes a 27 gram voor 1,89) ipv een pak van 550 gram voor 1.15 euro. Beter opletten dus en de volgende is gewaarschuwd 💡
Reputatie 3
Badge +3
Het is geen levensmiddel, en ook geen echt kletspraatje, maar o,o,o, wat kan ik lang nadenken over zo'n woord: "Probleemvervuiling". Prachtig. prachtig.Nieuw bij de etos: een zakje cranberries, waarin maar 30% cranberries blijken te zitten! De rest is vooral ananassap.. Zo eet je dus meer zoetmaker dan cranberries. Geen aanrader!
Reputatie 2
Badge +4
Nieuw bij de etos: een zakje cranberries, waarin maar 30% cranberries blijken te zitten! De rest is vooral ananassap.. Zo eet je dus meer zoetmaker dan cranberries. Geen aanrader!

De cranberries van Albert Heijn hebben dezelfde samenstelling als die van Etos vrees ik.
Reputatie 2
Badge +4
Hier nog een aantal voorbeelden van Hema, gevalletje extreem goed indekken tegen schadeclaims en overbodige informatie:Lekker, gezond, BIOLOGISCH....

Maar wel met toegevoegd SUIKER!!! In een blikje groente! Dat prijkt dan weer niet groot op het etiket....