Consumentenbond.nl

Wil jij weten waar je eten vandaan komt?

  • 1 november 2016
  • 4 reacties
  • 606 Bekeken

Badge +1
Op biefstuk kan je zien waar de koe is geboren en waar hij geslacht is. Ook bij groente en fruit staat in de supermarkt het land van herkomst aangegeven. Dan weet je of de appel uit bijvoorbeeld Nederland of Chili komt. Let jij daarop als je boodschappen doet? Koop je soms iets wel of juist niet als je ziet waar het vandaan komt?

Op veel andere voedingsmiddelen staat geen informatie over de herkomst. Zou je daarover graag meer informatie willen? En waarom?

Voor een artikel over de herkomst van eten ben ik benieuwd naar je mening.

4 reacties

Denk vaak meer aan het waarheidsgehalte want als er staat komt uit Chili is dat dan ook zo.

Hoe kan je dit checken mandarijnen die blijkbaar uit Spanje komen geeft de consument een vertrouwd gevoel maar komen deze niet stiekem ergens anders vandaan....alles is marketing in deze wereld
Badge +1
Bedankt voor je reactie. Dat is inderdaad weer een volgende vraag: klopt de informatie over de herkomst van voedingsmiddelen als hij wordt gegeven daadwerkelijk? Het lastige is ook nog eens dat dit heel moeilijk te controleren is in een laboratorium.
Reputatie 1
Ik kijk altijd naar de herkomst van produkten als groenten, fruit, vlees en vis. Ik wil liefst dat deze produkten geen lange reis maken tot mijn bord. Zo koop ik nooit groenten dat van b.v landen uit Zuid-Amerika komen, ik vind dat wij hier - in Europa- genoeg keus hebben. Gisteren heb ik nogwalnoten laten liggen omdat ze uit de VS kwamen. Ik vind dat zo raar, de europese productie is prima, waarom wordt dit produkt van zo ver gehaald ? Het zelfde voor wijn. Ik vraag me altijd af waarom in Nederland zoveel wordt geimporteerd uit Chili of Zuid-Afrika terwijl wij zoveel goede wijnen in Europa hebben. Dus ja voor mij is het belangrijk om de herkomst te weten. Als het niet vermeld is koop ik niet.
Ik let er ook altijd op. Als het er niet bij staat, vraag ik er soms zelfs naar. Zo koop ik liever geen knoflook uit China, in de winter geen spercieboontjes en tijm uit Egypte en liefst geen vlees afkomstig uit het buitenland. Ik wil weten wat ik eet en waar he vandaan komt, zo veel mogelijk.

Reageer