Zuurdesembrood: lekker of niet?

  • 9 juni 2021
  • 5 reacties
  • 99 Bekeken
Zuurdesembrood: lekker of niet?
Badge +8
  • Moderator
  • 2039 reacties

Wist je dat brood alleen zuurdesem mag heten als alleen (zuur)desem als rijsmiddel gebruikt is? Veel mensen denken dat dit brood gezonder is dan gewoon brood. Maar klopt dat wel?

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat het eten van zuurdesembrood gezonder is dan gistbrood. Wel zijn er aanwijzingen voor bepaalde gezondheidseffecten van zuurdesembrood. Lees hier meer over in dit online artikel.

Hou jij van zuurdesembrood? Of eet je liever een ander soort brood? Praat mee!

 


5 reacties

Ik probeer te variëren.  Dan weer gistbrood, dan zuurdesem. Dan weer spelt dan weer rogge etc.

Brood is voor mij een redelijk gezond "vervoermiddel” van mijn beleg. Ik minder wel wat omdat brood nogal wat koolhydraten bevat. Ik heb mezelf voorgenomen minder koolhydraten te nuttigen.

Ik vind zuurdesembrood gewoon lekker. Met positieve gezondheidseffecten ben ik opgehouden, ik geloof enkel nog in negatieve gezondheidseffecten indien aanwezig.

Ik ken zuurdeembrood wel uit het buitenland. Je hebt lekkere versies en minder lekkere versies, net als met alles. De versies in NL vind ik meestal minder, maar dat geldt voor het meeste brood.

Ik hou van variatie.
Of het wel of niet gezonder is, hou ik me niet mee bezig.
 

Dat het 'gezonder’ is komt voornamelijk via wappies die denken dat gist gevaarlijk is en dat je darmen er mee geinfecteerd raken. en daardoor gist op dezelfde hoop gooien als gluten. lactose, en wat ze nog meer kunnen verzinnen of Dr OZ of een andere (gevaarlijke) malloot aanprijst

Reageer