Betrouwbaarheid Kaspersky virusscanner

  • 3 April 2022
  • 5 reacties
  • 107 Bekeken

Reputatie 1

In het artikel op URL https://www.consumentenbond.nl/virusscanner/kaspersky-geen-beste-koop-meer staat “Het is niet met 100% zekerheid uit te sluiten dat Kaspersky eventuele opdrachten vanuit de Russische overheid zal negeren.”. Betekent dit dat de consumentenbond er van uit gaat dat de kans groot is dat Kasperksy de opdrachten vanuit de Russische overheid gaat opvolgen?


5 reacties

Reputatie 5
Badge +5

Juist niet: de CB acht de kans klein dat dat gebeurt, blijft inderdaad lastig zinnen te ontleden met meerdere "ontkenningen”...

Reputatie 1

Stel, de zekerheid is er wel. Dan wordt de aangehaalde zin : “Het is met 100% zekerheid uit te sluiten dat Kaspersky eventuele opdrachten vanuit de Russische overheid zal negeren.”

Het blijft inderdaad lastig zinnen met meerdere negaties te begrijpen. In dit geval is er echter geen sprake van een dubbele negatie die een enkele zou versterken.

Betekent dit dat de consumentenbond er van uit gaat dat de kans groot is dat Kasperksy de opdrachten vanuit de Russische overheid gaat opvolgen?

Nee, het betekent dat de kans aanwezig is, niet dat die groot is. Maar dat risico negeer je op eigen risico, persoonlijk zou ik afscheid nemen van Kaspersky.

Reputatie 4
Badge +3

Het probleem is dat het risico niet is te bepalen.  Het is een risico.

En naarmate een grotere groep in de wereld Rusland de  terecht gaat wijzen,  zullen er steeds vreemdere (in onze ogen) acties gaan plaatsvinden.

Overigens geldt dit voor meerdere Virus scanners en/of security tools. Ze vallen allemaal niet onder EU/NL wetgeving/controle.

Reputatie 3
Badge +4

@W.J.M. Nelis excuses voor de late reactie! Ik heb de verantwoordelijke afdeling jouw bericht doorgestuurd en het volgende terug gekregen: '’Omdat niet zeker is wat de invloed is van de huidige Russische overheid op bedrijven zoals Kaspersky en de technische middelen die zij toepassen, is het advies dit programma niet meer te gebruiken en zelfs te verwijderen van je laptop of pc. Het blijft echter een eigen beslissing van de gebruiker om dit wel of niet te doen'’.

Reageer