Consumentenbond.nl

Gangbaar uurloon tuinman/hovenier?

  • 24 december 2019
  • 32 reacties
  • 2750 Bekeken


Toon eerste bericht

32 reacties

Reputatie 4
Badge +5

En zo werd het toch nog gezellig. Meneer Deen, meneer Stroeve, van u worden we geen cent wijzer. Neem vooral het laatste woord. Want dat lijkt nu toch vooral de bedoeling.

En zo werd het toch nog gezellig.

Geen dank, Het blijkt vaak nog een hele opgave mensen van bepaalde ideeën af te brengen als ze  die eenmaal in hun hoofd hebben. Sterker, het blijkt meestal onmogelijk.

Reputatie 7
Badge +4

En zo werd het toch nog gezellig. 

Tsja, als je weigert door te gaan op je originele vraag maar wel de hele wereld erbij haalt, dan wordt het vanzelf gezellig. 

Reputatie 7
Badge +7

Zullen we weer terug naar het onderwerp gaan, en de reacties constructief en on-topic houden? Dan houden we het hopelijk ook gelijk gezellig. 😉

Reputatie 4
Badge +5

Inmiddels weet ik hoe het ongeveer zit. Net als al onze hulpen in de huishouding en de mensen die aan huis op onze kinderen passen, geldt hier een gedoogcircuit waarbij het nodige wordt bijverdiend, bijvoorbeeld als aanvulling op de AOW of een veel te karige andere voorziening waar niet goed van rondgekomen kan worden.

Inmiddels mensen gevonden die 15 euro per uur rekenen voor normaal tuinonderhoud. 20 Euro wordt ook nog redelijk gevonden inclusief afschrijving van gereedschap. En natuurlijk exclusief benodigde materialen.

Voor ontwerp en aanleg van een tuin of delen daarvan gelden andere tarieven. 30 tot 45 euro. Meestal wit. Afhankelijk van wat er geboden wordt aan creativiteit (dat vooral) en kwaliteit. En ook weer exclusief materiaalkosten.

Waar het volgens mij hier om gaat is wat over het algemeen nog wordt beschouwd als ‘domestic services’ en wat niet meer. Ik zou zeggen de tuinman wel, de hovenier niet meer.

Reputatie 4
Badge +5

Zodra iemand weigert zijn/ haar kosten te verantwoorden: einde oefening.

QED, als je iemand kunt vinden die het er voor doet ben je klaar. *

 

*[Off topic gedeelte verwijderd door beheerder]

Reageer