Ik zoek een test voor naaimachines

  • 2 December 2015
  • 25 reacties
  • 25585 Bekeken

Reputatie 1
wat zijn de beste naaimachines

25 reacties

heeft ook mijn interesse
Kijk eens op de duitse site van Stiftung Warentest

https://www.test.de/Naehmaschinen-Stichprobe-41950...

Succes!
ik kan geen testen of beoordeling vinden van sportfietsen. En met name iets over de Muli Cycle de Présence?
Ik zoek ook een test voor naaimachines.
Reputatie 5
Badge +7
Dank voor jullie suggestie van een naaimachine test. Ik geef het verzoek door aan mijn onderzoek collega's.
ik zoek een sterke naaimachine om spijkerstof te naaien met dikker garen
Ik zoek een test van een simpele naaimachine. De verwijzing naar de Duitse test in niet echt zinvol, die is gedateerd.
naaimachine test graag!
Naaien weer trendy ...

- Uit Duitsland - 2017 (en NIET van de Stiftung Warentest, want die is uit 2014): HIER

- Nog één uit Duitsland, geactualiseerd op 12.07.2017: HIER

- Alhoewel er gegarandeerd nog meer zijn, voorlopig nog een laatste: HIER
Ik heb een Bernina gekocht bij Rooijackers in Katwijk. Ze hebben daar een redelijk indringende verkooptactiek, het duizelde me bij alle informatie die ze me gaf. Ze hadden wel andere machines in de verkoop maar die hebben ze me niet laten zien. Ik kwam thuis met een voor mijn doel veel te complexe en dure machine. Ik ben er natuurlijk zelf bij geweest, dom dus.
Terugnemen deden ze niet. Toen ik de volgende dag belde dat ik spijt had van mijn aankoop, zeiden ze dat ik de machine voor een andere maar niet goedkopere kon komen ruilen. Eenmaal betaald blijft betaald, zeiden ze.
Erg klantonvriendelijk moet ik zeggen.
Reputatie 7
Badge +7
Beste @Theodora,

Wat leuk dat je je ervaring met ons deelt!
Minder leuk is natuurlijk wat je overkomen is.
Helaas is het inderdaad zo dat het terugnemen van een product na een koop een extra service is.
Ruilen of terugnemen is dus niet verplicht voor de verkoper. Meer hierover vind je hier.

Wel kan ik me voorstellen dat je je misleid voelt door deze manier van verkopen.
Je zou eventueel je klacht op Klachtenkompas kunnen plaatsen.
Dit is een platform uit initiatief van de Consumentenbond dat consumenten helpt hun klachten op te lossen met bedrijven.

Succes!
nu blijkt dat de machine zelfs nieuw via internet te koop stond voor het bedrag wat ik er tweedehands voor heb betaald... voel ik me alsnog misleid door de fima Rooijakkers!
https://www.naaimachinesuperstore.nl/Bernina-Activa-240/
Reputatie 7
Badge +7
Wat vervelend, @Theodora!
Heb je wellicht iets aan deze pagina?

Er is dus nog geen test gedaan begrijp ik?

Reputatie 4
Badge +5

Helaas nog niet @Ivbokhoven. Ik zal intern doorgeven dat hier vraag naar is, wie weet nemen we ze in de toekomst eens mee in een test.

Helaas zie ik nog steeds geen info betreffende naaimachines. Dit is heel erg jammer. Ik weet zeker dat hier vraag naar is.

Ik zou ook graag een test van naaimachines zien. 

Reputatie 4
Badge +3

Ik denk dat je beter bij een specialistische modeblad terecht kan voor een test. De Consumentengids is meer gericht op generieke producten die iedereen koopt. Naaien is niet zo populair. 

Nu even inhoudelijk: Je kan een goedkope Brother machine kopen voor 140 euro.. Een duurzame machine begint bij 350 a 400 euro. Ga naar een goede winkel in de buurt en laat je voorlichten. Je hebt ze uiteindelijk ook nodig voor service/schoonmaken. 

Hoewel ik vrij regelmatig naar handwerktijdschriften kijk (en die ook wel koop) ben ik nog nooit een uitgave tegengekomen die specifiek over naaien gaat. Ik ken ook geen winkels meer die in naaimachines gespecialiseerd zijn en ook de stoffenwinkels waar je ze vroeger kon kopen zijn in mijn woonplaats inmiddels verdwenen. Er zullen in Nederland nog wel modevakscholen of -opleidingen zijn waar je evt. advies in kunt winnen maar dan kom je op professioneel terrein en dat gaat aan mijn doel voorbij.

Een jaar geleden heb ik bij Jysk een Singer Promise aangeschaft. Ze weten daar niets van naaimachines maar het was een aanbieding van ca. EUR 100. Mijn oude, naar elektrisch omgebouwde, Singer van gietijzer was loodzwaar en de bedrading moest met isolatietape in functie worden gehouden. Dat werd te onpraktisch. De nieuwe was gelukkig voorzien van een goede handleiding maar heeft mij desondanks veel tijd gekost om er mee overweg te kunnen. Ik heb er broeken van (op) spijkerstof (lijkende) stof op kunnen transformeren tot zomershorts en hij kan drie stoflagen aan.

Mijn van voor het electrische tijdperk daterende oude Singer handmachine kon dat overigens ook zonder problemen, als de naald maar dik en sterk genoeg was. Die machine staat nog ergens in de familie en er wordt stevig aan vastgehouden. Ik zou willen, dat dat soort machines, die geen electriciteit verbruiken en elk karwei aankonden weer op de markt kwamen, maar in het kader van de vooruitgang zal dat wel een vrome wens blijven 

 

Reputatie 7
Badge +8

Vier jaar geleden de eerste topic en vraag om testen van naaimachines.  Vervolgens beloften dat er aan gewerkt wordt, maar helaas er is nog niets bij de CB te vinden. Het is wellicht nuttig eens bij de zusterorganisaties te informeren. De Belgische heet Test-Aankoop, de Engelse heet Which,  de Duitse heet Stiftung Warentest en de Franse Quechoisir. De meest actuele is, meen ik , van Test-Aankoop (België).

Verder zijn er nog wat commerciële testen, let op deze zijn veelal niet onafhankelijk. zie : https://www.testresults.nl/p/beste-naaimachine.html of  https://10toptest.nl/goedkope-aanbieding/beste-naaimachine/  of  http://www.zoeken.nl/ggn/a3lq/naaimachines%20test   In elk geval overal een hoop informatie.

Reputatie 7
Badge +8

De consumentenbond heeft 4 jaar geleden belooft er aandacht aan te besteden. Belofte maakt schuld. Maar men kan wellicht eens kijken bij de zusterorganisaties van de bond : De Belgische heet Test-Aankoop, de Engelse heet Which,  de Duitse heet Stiftung Warentest en de Franse Quechoisir. De meest actuele test staat, meen ik, in Test-Aankoop (België). Je kan ook googlen zoekterm naaimachine testen, er zijn wat commerciële testen, let op die zijn niet onafhankelijk. Maar u krijgt wel veel informatie.

Badge +8

De consumentenbond heeft 4 jaar geleden belooft er aandacht aan te besteden. Belofte maakt schuld. 

Hi @L.J.F. de Ruiter, bedoel je hier de reactie van onze @Ex-Moderator over het doorgeven van de suggestie? We krijgen dagelijks namelijk heel veel suggesties voor tests binnen, maar hebben helaas maar een beperkt budget en moeten dus keuzes maken.  

Reputatie 7
Badge +8

Hallo Imke. 

Ik denk wel dat ik dat bedoeld heb. De ex-moderator stelt: Dank voor jullie suggestie van een naaimachine test. Ik geef het verzoek door aan mijn onderzoek collega's.

Nu weet ik niet wat in dit verband ex-moderator inhoudt, het is 4 jaar geleden, dus kan ze nu zeker ex zijn, maar wellicht toen niet. Doet er niet zoveel toe, maar ze heeft het wel over mijn onderzoek collega's. Bij elkaar dacht ik dat iemand die daartoe gemachtigd was, de belofte deed. En dan ligt het gezegde belofte maakt schuld voor de hand. Maar tilt er niet al te zwaar aan, ook al is het 4 jaar geleden, een test kan nog altijd in ‘het vat’ zitten. Als dat niet het geval is, heb je dat bij deze uitgelegd. Groet Leo.

Is er ondertussen al een naaimachine test geweest?

Daar heb je veel verschillende soorten van dus gek dat daar geen test over te vinden is

(hoe vind je dan goed je weg? Ook gaan ze hoor ik van verschillende kanten best wel eens stuk. wat is dan een goede keuze?)

 

Heeft iemand tips voor een naaimachine die niet al te duur en ingewikkeld is?

 

Groet

Anouke

 

Badge +5

Hi @Anouke de Groot, helaas hebben we nog geen naaimachines getest en zie ik deze test ook niet gepland staan. Zoals @Imke  eerder heeft aangegeven kunnen we helaas niet alles testen.

Ik zie dat onze zusterorganisatie in België info heeft gebundeld over naaimachines . Misschien heb je hier iets aan :wink: Zijn er verder nog andere Community leden die ervaringen hebben en deze met je willen delen? :blush: Deel ze hier! 

Reageer