Miele wasmachine Trommelkruis Designed-to-failToon eerste bericht

40 reacties

Reputatie 7
Badge +5
@M.Dukker Kort samengevat.
Betekend dit dat Miele nu ook maar 2 jaar garantie geeft op zijn wasmachines?

Dan lijkt Miele niet meer te zijn dan allerlei andere merken die ook 2 jaar garatie hebben zoals Bosch.
Het leek zo'n goed merk te zijn, maar helaas niet meer, alleen de aanschafkosten zijn hoger, de service is niet meer dan anderen.
Reputatie 7
Badge +6
Tja .....Uit de vele testen van de bond door de jaren heen blijkt dat ook , Bert. De duurste hoeft niet automatisch de beste te zijn . Natuurlijk is het zo dat er wel een lijn in te ontdekken is . Van een goedkoop apparaat valt de kwaliteit en levensduur meestal flink tegen. Jammer dat de bond geen levensduur kan testen . Als een bepaald merk en type goed blijkt te zijn , is hij al weer uit productie. Toch zijn onze ervaringen die we op dit forum kunnen delen ook een waardevolle aanvulling . De gulden middenweg , dwz een als goed bekend staand merk met een goed testverslag en een redelijke prijs plus een dosis geluk komen we meestal het verst mee.
Op 22-02-2014 heb ik een Miele WSC 130 WPS aangeschaft t.w.v. €1.399,- welke in April 2014 in gebruik is genomen. Wij draaien ongeveer 5 wasjes in de week en 1x in de 2 weken proberen we een kookwas te draaien ( soms slaan we deze over ). Helaas zijn we er vandaag door een monteur van de Expert achter gekomen dat ook ons trommelkruis gescheurd is. Reden volgens de monteur : te vaak gewassen met vloeibaar wasmiddel op lage temperatuur. Miele "Er is geen betere"...

De enige positieve noot die ik op dit moment kan laten klinken is dat de monteurs snel kunnen komen kijken. Ik kan nog niets te zeggen over de afhandeling omdat we nog niet zover zijn het enige is dat ik het erg jammer vindt dat er bij een apparaat van deze "kwaliteit" & prijs binnen 5 jaar gebruik zo een groot defect geconstateerd wordt.
Reputatie 5
Badge +7
Hallo @Nimaximus, ik ben benieuwd naar het vervolg, hebben de monteurs nog iets voor je kunnen betekenen?
Reputatie 3
Badge +2
ik heb ook een 8 jaar oude miele :-(
Maar hij doet het nog
Ik gebruik nooit meer wasmiddel nadat ik een onderzoekje deed en ontdekte dat de was even schoon is zonder.
( NB ook shampoo en tandpasta zijn compleet overbodige producten, niemand wordt er beter van behalve de commerciele bedrijven)
Badge
Ben het hier helemaal mee eens, heb recenteleijk deze advertentie op marktplaats gezet:

Miele met in eerste instantie een softcare trommel die, net zoals vele anderen een gebroken gegoten alumumium trommelkruis had. Inmiddels vliegen de stoppen eruit zodra de machine begint te pompen.

Er is indertijd een trommel in gemonteerd met een stalen trommelkruis van een ouder model Miele, maar die is gesneuveld: ook weer op de trommel die op een felsnaad openging waardoor de was er in flarden uit kwam en de trommel begon te klapperen en vervormen. Ik heb er recent nog nieuwe schokbrekers in gemonteerd.
Helaas worden nieuwe Mieles alleen nog uitgerust met die softcare trommels (te herkennen aan het honingraatmotief in de trommel) met die wegrottende aluminium trommelkruizen. Vooral bij gebruik van vloeibaar wasmiddel. Bij navraag of ze bij Miele ook nog van plan zijn daar wat aan te gaan doen, of coulance geven, is het antwoord dat alleen de diagnose door een officiele Miele dealer van 135 Euro (.....) wordt vergoed bij aanschaf van een nieuwe machine, waarvan 'de trommel uit diverse legeringen bestaat', waarbij het gegoten wegrottend aluminium trommelkruis als onderwerp zorgvuldig hypocriet gemeden wordt. Het oude motto van Miele "er is geen betere" wordt inmiddels al jaren niet meer gebruikt. Terecht. Want van die degelijkheid, waar de oude machines om bekend stonden, is er niet meer. Voor wie het weten wil: het internet staat inmiddels vol hiermee: klop maar eens 'Trommelkruis Miele' in op Google en hoppa: welkom in de ellende die Miele heet. Niet meer kopen dus. De meerprijs van die machines is, gezien de huidige kwaliteit ervan, niet meer te rechtvaardigen. Ik heb inmiddels een andere gekocht. Een 8kg Beko. Voor 390 Euro. Bij de Mediamarkt. Die Beko's blijken verassend degelijk en eenvoudig. En als je 'm zelf meeneemt en installeert, krijg je nog eens 4 tientjes korting. Waardoor ie maar 350 Euro kostte. Lachen. Met 10 jaar garantie op de motor en 2 jaar op het apparaat.

Misschien ook een idee voor mensen met dezelfde slechte ervaringen ook een advertentie te plaatsen, al was het alleen al om meer bekendheid aan dit probleem te geven. Of de link naar deze advertentie te delen. De defecte machine gaat niet weg voor minder dan 350 Euro, hetgeen ik zie als genoegdoening voor al die ellende. Niet in de laatste plaats omdat die bijna 100kg loeizware machine twee smalle trappen op- en afgesleurd moest worden. En omdat mijn stofzuiger van hetzelfde merk het ook al na 2 jaar begaf wegens vuurspugen. Ik ben tientallen jaren een trouw Miele klant geweest. Voltooid verleden tijd. Nooit meer dus. Miele: das war einmal..
Reputatie 4
Badge +5
Ha @Igor Garay, dank voor je melding.
Wat bedoel je precies met je oproep om een advertentie te plaatsen op marktplaats? Dat kan natuurlijk alleen als je ook een product verkoopt. Of mis ik iets? 😉
Je kunt bij ons ook een product review achter laten op de website. Dat doe je op de pagina van de betreffende wasmachine zelf.
Je kunt natuurlijk ook overwegen om een klacht op klachtenkompas.nl te plaatsen.

Groet,
Celine

Hier hetzelfde verhaal. 8 jaar gelden een Miele gekocht voor 1599 die nu naar de schroothoop afgevoerd wordt. Oorzaak: wassen op te lage temperaturen, te veel korte programma’s, te veel vloeibaar wasmiddel gebruikt. Denk je milieubewust bezig te zijn, gaat zo’n dure machine na 8 jaar naar de schroothoop. En is het advies 1x per maand een kookwasprogramma te draaien met een lege machine. Lang leve de duurzaamheid! Nooit meer een Miele in huis!

Onze Miele W 2521 wasmachine hebben we nieuw gekocht in 1997. Bij de  wasmachine is een keer door een monteur van Miele een slang vastgezet en de koolborstels vervangen na 12450 draaiuren. momenteel heeft de machine er 19479 draaiuren op zitten en doet wat die moet doen, WASSEN. De machine ziet er nog goed uit, nergens roest oid te bekennen. We wassen alleen met vloeibaar wasmiddel op 40 en 60 graden en handdoeken en beddengoed op 90 graden. Een keer in de maand de wasmachine reiniger van Miele gebruiken. Niet te vol laden en juiste hoeveelheid (weinig) wasmiddel gebruiken.  We blijven de wasmachine gebruiken tot die defect raakt, een monteur laten komen is dan niet meer rendabel. Ja, en dan weer gewoon weer een Miele. Enige minpunt van Miele is de slechte service van het callcentre en wanneer er een monteur komt voor reparatie (ander apparaat van Miele) dan maakt die het apparaat open en na een korte blik weet hij te zeggen dat het beter is om een nieuwe te kopen. Beter via hem zegt hij dan, dan hoef je de voorrijdkosten en inspectieksoten niet te betalen. Niet intrappen mensen! Dus beter om een witgoed (Miele) monteur in de buurt te bellen en zeggen dat het apparaat gerepareerd moet worden en nog niet een andere wil kopen. 

 

(de draai uren kun je inlezen dmv de bekende toetscombinatie)

Bij boten wordt een zinkanode geplaatst bij de schroef. Dit om de minder edele romp van de boot te beschermen voor de invloed van de meer edele schroef.

Zou de levensduur van het aluminimum kruis verlengt worden tot de levensduur van de solide miele WM, door een of meer zinkanodes in de trommel te plaatsen?

Dit lijkt realistischer dan een rvs kruis maken.

Voor bescherming van aluminium zou een magnesium anode toegepast kunnen worden. Dit omdat Zink edeler is dan aluminium. De discusie over al dan niet vloeibaar wasmiddel is niet zo relevant. De geleidbaarheid (zoutgehalte) speelt een rol maar galvanische corrosie reed al op in slootwater.

Mijn W2521 stamt uit 2005
De verlenging naar 10 jaar garantie moest ik toen wel kopen.
@Gebruiker1589736026  Ik ben niet bekent met de methode om de uren uit te lezen.

Wat ik wel eens zie, dat mensen een scheutje azijn als wasverzachter gebruiken.
Ik vraag me ook af, of dit invloed heeft op de levensduur?

Inmiddels kan ik me denk ik in dit rijtje voegen. Sinds kort piepte mijn Miele w3933 ook en leek hij scheef in de bak te hangen. De laatste was werd de trommel ook warm/heet. Sterk het vermoeden dat ik hier met hetzelfde euvel te maken heb. Samen met een miele wasdroger op 1 juli 2008 gekocht voor 2200€ gekocht. Ik heb net de bedrijfsuren uitgelezen 6126 uur. Mijn moeder heeft deze wasmachine nog. Destijds voor mijn ouders gekocht. De droger doet het nog prima. Maar ja die wasmachine…

Dit had ik niet verwacht. Nou is deze machine best intensief gebruikt. Maar ja daarom koop je een miele. Groot gezin. Dus een machine die tegen een stootje kan. Vaak met korte wasjes en ik denk half half vloeibaar wasmiddel en poeder. En uit besparing waarschijnlijk niet vaak heet gewassen. Er is zeker niet overmatig wasmiddel gebruikt. Ook uit besparing.

Dus ja wat nu. Ik zal morgen miele eens bellen ter volledigheid. Maar ik denk niet dat ik een monteur ga laten komen. Zelf lassen zit er niet in. Daar heb ik de ervaring en spullen niet voor. Tenzij de topicstarter zin heeft er nog een te maken haha. (grapje)

Het betreft een 6kg wasmachine. Zijn er oude niet aluminium trommelkruizen die ik over kan zetten? Of een nieuwe aluminium als die te bestellen zijn maar dat lijkt me lastig.

Ik zou het ondanks dat dat ding zijn functie gehad heeft zonde vinden nu al af te schrijven door zoiets. Ik had op minstens nog 5 jaar gerekend. 

Reputatie 7
Badge +6

Is er in uw woonplaats geen oudijzerboer waar ook een stapel oude wasmachines staat? Misschien staat er die ene Miele bij en mag je de trommel eruit slopen. Hier hoef ik dan maar €10 of €15 euro ervoor te betalen. Ze liggen er ook niet elke keer, je moet meerdere keren kijken. Misschien heb je geluk? Bij ons krijgt de oudijzerboer alle wasmachines van de milieuwerf van de gemeente. 

Badge

Al met al een flink zwak punt dus. Mijn Samsung had na een wasje vorige week ineens een kapotte rubberkraag en we dachten dat er misschien een rits tussen was gekomen omdat één kledingstuk ook een soort brand/smeltvlek had. Een nieuwe kraag gevonden op Amazon en mijn kleinzoon kreeg die niet gemonteerd. Gisteren een wasmachine monteur uit het dorp er bij gehad. Hij liet me zien dat de hele trommel slingert en als hij de nieuwe kraag monteert, binnen een week hetzelfde gaat gebeuren. Een kapot trommelkruis zei hij me. Hij heeft dit onderdeel besteld. Het komt na het weekend aan en dan monteert hij dit voor in totaal (incl. onderdeel) 160 euro. Mijn vraag is: waarop moet je letten als je een nieuwe wasmachine koopt? Ik stel me al een beetje voor: maar niet met een aluminium trommelkruis, maar gaat die wasmachine verkoper dat weten? Bovendien gebruik ik sinds een maandje geen spoelmiddel meer maar  een scheutje azijn. Zou beter voor de was en het milieu en de wasmachine zijn. Maar hierboven staat ook iets over het gebruik van zuren bij metaal?

Reageer