Consumentenbond.nl

Pas op voor de oplichters tussen de slotenmakers!Toon eerste bericht

35 reacties

Reputatie 7
Mooi dat iedereen weer tot de conclusie gekomen is dat voorkomen beter is dan genezen maar wat doe je nou als je wèl een slotenmaker nodig hebt? Wat doe je als hij je na aankomst verteld dat het €500 gaat kosten? Wat doe je als hij na afloop vertelt dat de rekening €1400 is geworden?
Het is dus blijkbaar geen oplichting maar ik vind het ook niet helemaal kosher. Heeft er iemand ideeën hoe de wet anders kan?
Reputatie 7
Badge +4
@A. Deen
Ik vind het wel pure oplichting en dat weten ze ook. Ik meen dat momenteel iedereen zich slotenmaker kan en mag noemen, evenals vele andere beroepen.
Eigenlijk zou er een maximaal tarief per bijvoorbeeld 5 minuten arbeid wettelijk vastgelegd moeten worden, evenals een maximaal bedrag voor voorrijkosten, en voor gebruikte onderdelen gewoon maximaal de werkelijke verkoopprijs in een winkel. Allerlei onzinnige toeslagen dienen verboden te worden. Ik meen dat ergens begin van deze eeuw voor vele beroepen de wettelijke eisen opgeheven zijn. Dat vind ik een bijzonder vreemde zaak en ook zeer onwenselijk. Het was toen zo dat de groenteboer bij wijze van spreken contactlenzen kon gaan verkopen. Er zouden weer aan alle specialistische beroepen en bedrijven hoge eisen gesteld moeten worden en die zouden af en toe onaangekondigd gecontroleerd moeten worden. Alleen dan kun je dit soort praktijken uitbannen.
Badge
Ook ik heb mij laten oplichten door een sleutelmaker.
Deze noemt zich: Sleutelkoning.
Ik was tijdens het winkelen mijn sleuteltje kwijt geraakt en moest snel een seutelmaker hebben.
Normaal gesproken kijk ik eerst altijd goed op Google naar oplichters e.d. maar ik had in dit geval haast en moest snel naar binnen. Dus ik pakte de eerste de beste die Google liet zien in de veronderstelling dat dit de meest bezochte site en daarmee ook de meest veilige keus zou zijn.
Stom van me, ik wist op dat moment nog niet dat mensen hun websites omhoog konden kopen.

Ach ja, op hun site stond dat er voorafgaand aan de dienst duidelijk over de kosten zouden worden gesproken zodat ik niet voor verassingen zou komen te staan.
Dit deden wij ook op het begin, de kosten zouden tussen de €200,- en de €300,- liggen. Ik dacht dat dit een normaal tarief was aangezien ik nog nooit eerder een sleutelmaker nodig heb gehad. Dus ik ging akkoord en zette een krabbeltje.

naar dat hij het slot eruit had geboord pakte hij de factuur er weer bij en begon er nieuwe prijzen op te plaatsen. uiteindelijk bleek dat de prijs ineens €500,- was. Ik schrok hier uiteraard van maar heb het uiteindelijk toch betaald. (ook stom van me) Ik had naar mijn gevoel moeten luisteren en moeten weigeren te betalen.

Ik heb geprobeerd aangifte te doen bij de politie maar deze wilde mijn aangifte niet aannemen omdat het een civiele zaak betreft.
Van mij hoefde er geen zaak van gemaakt te worden aangezien ik het zelf schuld ben maar op zijn minst had ik verwacht dat de politie het zou opschrijven zodat dit bedrijf in hun bestanden komt te staan. Als andere slachtoffers aangifte zouden doen staan ze tenminste al bij hun bekend.
Wellicht had ik het een tweede keer moeten proberen.

Nooit Slotenmaker sleutelkoning bellen!
Zojuist een uitermate vervelende ervaring met een slotenmaker meegemaakt. Bij een deur in een hostel dat we beheren was de sleutel afgebroken in het slot waardoor de gast niet naar binnen kon. Onze vaste onderhoudsman had i.v.m. de tijdsdruk een slotenmaker ingeschakeld. Gegoogeld op de plaats, het leek dan ook alsof de slotenmaker van vlakbij kwam. Deze belde ook (anoniem) dat hij binnen een half uur ter plaatse zou zijn. Dat heeft 1,5 uur geduurd, dus was al een probleem. Toen het oude slot eruit gehaald en een nieuw slot erin. Het zijn uiterst eenvoudige sloten. Kosten bedroegen 588,-- Het personeel heeft dit onder druk contant direct moeten betalen. Intussen had ik contact via het telefoonnummer van de website. Degene die ik aan de lijn had gaf aan dat hij de directeur was, maar zei niet te weten welke monteur ter plaatse was. Maar ik kon per mail een klacht indienen, dan zou het worden opgelost want volgens hem kon het bedrag nooit kloppen. Dit klopt niet met de opmerkingen van de monteur. Helaas was de medewerker die met de betaling bezig was niet door mij te bereiken. Deze was samen met de monteur onderweg om het aanvullende geld (had te weinig in kas) te pinnen. De gegevens op de factuur: * De website, bovenaan bij google op tal van plaatsen slotenmaker-sleutelkoning.nl Volgens de website altijd binnen een half uur ter plaatse, sloten vanaf 8,-- Het telefoonnummer van het bedrijf *
Een gewaarschuwd mens......

*[persoonsgegevens verwijderd door beheerder in verband met privacygevoeligheid]
Reputatie 6
Badge +5
Helaas hier ook veel meldingen over slotenmaker-sleutelkoning.nl:

https://www.telefoonboek.nl/omgekeerd-zoeken/0850014100

https://opgelicht.avrotros.nl/forum/viewtopic.php?f=24&t=28033

https://nl.trustpilot.com/review/slotenmaker-sleutelkoning.nl

Sluwe slotenmakers: houd ze buiten de deur!
Reputatie 7
Mijn echtgenoot of ik hebben hier al meerdere keren ingebroken bij buren die sleutels vergaten, ook als de sleutel er aan de binnenkant nog in zat. De standaard sloten hier zijn niet zo moeilijk open te maken. Iedereen bij wie we hebben moeten "inbreken" heeft intussen een ander slot want als ze zien dat je in een paar minuten binnen bent schrikken ze wel, ook met een andere plaat waardoor je de cilinder er niet meer uit kunt trekken, alles bevestigd met ééntoer schroeven. Wij hebben het slot kort nadat we hier kwamen wonen meteen vervangen want dat was echt knudde.
Reputatie 7
Badge +5
Daarom heb ik al eens gezegd : Probeer als een inbreker naar je eigen woning te kijken . Als je te makkelijk kunt binnenkomen , kan een kwaadwillende dat ook . Wordt voor jezelf echter ook lastig als de zwakke punten aangepakt zijn en je de sleutel kwijt bent . Daarom elders een reserve sleutel parkeren . Niet onder een bloempot of op een richeltje ....... 😏. Zorg dat je nooit een slotenmaker nodig hebt.
Reputatie 7
Je loopt in een appartementencomplex iets minder risico, tenzij het heel groot is zoals die flats in de Bijlmer. De beste beveiliging is behalve een alarmsysteem, tralies of rolluiken voor ramen en deuren, lekker makkelijk als er brand uitbreekt dus ook maar een sprinkler installatie en achter de deur een Desert Eagle.
Reputatie 7
Badge +5
Tja , elke woning is anders . Mijn vrijstaande woning heeft overal rolluiken behalve de voordeur en die heeft drie prima sloten . De 8 rolluiken waarvan 2 elektrisch , zijn binnen handbediend en binnen 3 sec open . De elektrische duren veel langer , maar dat zijn ook niet de vluchtroutes . Al met al vrees ik geen brand en geen inbrekers. De weinige opengaande ramen hebben extra raamsluitingen met sleutel en uiteraard dievenklauwen. Ventilatie grotendeels via ventilatieroosters en -kanalen.
Reputatie 7
Bij een vrijstaande woning kan ik me dat goed voorstellen, niet alleen tegen inbrekers maar het is waarschijnlijk ook kouder dan een appartement dus rolluiken zijn meteen een extra isolatie. Ik heb twee sloten, een camera, een goed slot op de balkondeur met beveiligde scharnieren, de kantelramen zitten op een plek waar ze alleen met een hoogwerker bij kunnen. Op de bovenste verdieping en beneden zitten er sloten op de kantelramen. Ik heb daar wel een slot op aan de galerijkant, mensen denken weleens dat je zo'n raam van buitenaf niet open krijgt maar het is helemaal niet moeilijk als je weet waar het palletje zit. Het moet dan natuurlijk wel in de kiepstand staan. Verder ook ventilatiekanalen en suskasten.

Reageer