Consumentenbond.nl

schilderdienst Consumentenbond


Ik heb getracht op de site de service schilderdienst in te vullen. Nadat ik alles had ingevuld (mijn hele huis moet geschilderd worden) kwam het bedrag uit op € 567,00. Dan kan toch niet kloppen. Ik heb het tweemaal geprobeerd en steeds kwam dat bedrag er uit. Aangezien € 1,250 het minimum is kon ik niet verder. M.a.w. van die berekening klopt niets. Ik heb dat gisteren ook nal gemeld bij de consumentenbond en zouden het nagaan. Daar na niets meer vernomen.


14 reacties

Reputatie 2
Badge +3

Beste @H.G.C. van Kuyen , allereerst mijn excuses dat u nog niets had gehoord. In de tussentijd hebben we uw melding intern wel bekeken. We hebben geprobeerd uw situatie na te bootsen, maar dat is helaas niet gelukt. Aan deze kant werkt alles naar behoren. Dat laat onverlet dat er wel een probleem kan zijn in een bepaalde versie van een bepaald type browser. Ik zou iemand contact kunnen laten opnemen met u om te bekijken waar u precies tegenaan loopt en hoe dit op te lossen. Hiervoor wil ik u verzoeken een privébericht naar mij te sturen. Met vriendelijke groet, Mark

Geachte heer Drabbe,

Had Firefox als browser en daar ging het dus niet goed, maar heb het nu gedaan met Google Chrome en nu werkt het wel. Bedankt voor de tip.

Met vriendelijke groet,

Henk

Reputatie 2
Badge +3

Beste Henk,

Fijn dat je hiermee verder kunt. Zelf zou ik voor andere gebruikers nog wel graag willen onderzoeken waarom Firefox niet werkte. Gebruikte je een desktop of mobiel. En weet je wellicht welke versie van Firefox het betreft?

Een goed weekend alvast.

Beste Mark,

 

Ik heb een desktop en de versie van Firefox is versie 76.0.1.

 

Met vriendelijke groet,

 

Henk en ook een fijn Pinksterweekend

Wat een teleurstelling...

Heb ik eindelijk (dankzij forumberichten) de schilderdienst van de Consumentenbond goed ingevuld (niet met Firefox, maar Chrome), komt er iemand helemaal uit Breda kijken en vertelt me meteen dat Monumentenpanden niet onder de Schildersdienst vallen.

Heb dat nergens gelezen en dat er dan zo'n accountmanager van Akzo Nobel komt (zelf geen schilder) geeft me ook te denken dat er bij monumentenpanden te weinig winst valt te halen. Dit had ik niet verwacht. Over andere diensten ben ik heel tevreden, maar dit had ik niet verwacht. Graag de website aanpassen om teleurstelling bij anderen te voorkomen.

Reputatie 2
Badge +3

Beste @Anje B. Ik begrijp de teleurstelling. Het klopt dat monumentenpanden niet in aanmerking komen voor de schilderdienst. Dat staat wel vermeld op de uitlegpagina en in de voorwaarden, maar niet in de module zelf. We gaan kijken hoe we deze informatie kunnen verbeteren. De reden is niet dat er te weinig winst valt te halen, maar dat de dienst niet is ingesteld op het bewerkelijke en specialistische karakter van het schilderen van een monument.

Het euvel met Firefox waaraan je refereert, is inmiddels wel opgelost. Dat we op dit moment geen schilders inzetten voor de schouw komt door de grote belangstelling voor de dienst. Hiermee houden we de schilders zoveel mogelijk vrij voor het schilderen zelf. Dit staat verder los van de te schilderen woning. 

Maar nogmaals begrip dat het gebruik van de dienst, door de combinatie van omstandigheden, is tegengevallen. We gaan kijken wat we kunnen doen om dit bij anderen te voorkomen.

Reputatie 1
Badge +1

Beste Mark, wanneer gaan jullie eens aandacht besteden aan wattyl verf? deze verf uit nieuw zeeland en australie, is fantastisch. Ik gebruik het al jaren. Het is milieuvriendelijk, snel droog, watergedragen, en aangezien deze verf vochtdoorlantend is heb je geen last meer van houtrot. Tel daarbij de tien jaar garantie en je wilt nooit meer die oude verven van sigma, sikkens etc.

vrgr

ia

Reputatie 7
Badge +7

Geachte @Iemand Anders . Ik heb inderdaad van Wattyl verf gehoord en het schijn zeer goede kwaliteitsverf te zijn. Maar het is praktisch nergens verkrijgbaar. Een Friese zelfstandig schilder Herman Boersma schijnt het zelf te importeren en noemt de verf nu Paint4U. Waar haalt u de verf vandaan, o f woont u in Friesland? Groet Leo.

Reputatie 1
Badge +1

leo, ik haal het bij boersma. Mocht je verf willen halen eerst wel even bellen. Hij is niet altijd open. 

Reputatie 7
Badge +7

Oké Iemand Anders bedankt, het is me verder ook duidelijk. En wellicht ook je vraag om aandacht voor de verf, het is tamelijk onbekend en kennelijk nergens anders verkrijgbaar dan bij de schildersbaas importeur hemzelf Herman Boersma. Hij schijnt zelf ook niet veel aan bekendheid te doen en wordt zelfs Einzelgänger genoemd. Mogelijk dat de consumentenbond ook naar meer publiek kijkt om ‘testen’ te doen. Voor de verf zou het natuurlijk wel goed zijn, dan weet jij wat hij werkelijk doet, welke plaats hij inneemt enz. Groet Leo.

Reputatie 1
Badge +1

Leo mijn bericht was dan ook vericht aan Mark. Ik neem aan dat jij geen cobo medewerker bent. 

Reputatie 7
Badge +7

Beste @Iemand Anders , dat heb ik helemaal begrepen. Ik filosofeerde slechts waarom de verf nog helemaal niet getest is dan wel in de publiciteit is gekomen. En aldus snap ik ook je vraag aan Mark c.q. de CB. Maar terecht laat Mark zelf antwoorden. Groet Leo.

Reputatie 2
Badge +3

Beste @Iemand Anders, bedankt voor de (onderzoeks)suggestie. De aangedragen informatie over Wattyl ziet er interessant uit. Een test van buitenverf staat al langer op het wensenlijstje, maar is helaas erg kostbaar en lastig te realiseren vanwege de lange doorlooptijd die nodig is om de te testen verfmerken op een representatieve manier bloot te stellen aan UV, wind, regen, etc. Niettemin is er wel veel belangstelling voor een dergelijke test. Ik zal het nog eens onder de aandacht brengen van de onderzoeksafdeling. Als ik eerlijk ben, denk ik dat het wel lastig wordt om de Wattyl verf mee te nemen in een dergelijke test. Met name omdat we bepaalde eisen stellen aan de verkrijgbaarheid van de producten die we testen. Dat laat onverlet dat we t.z.t. wellicht op een andere manier aandacht zouden kunnen besteden aan deze verf.

Reputatie 1
Badge +1

beste mark bedankt voor je reactie. Deze verf is in europa inderdaad lastig te krijgen. Misschien is het bedreigend voor de grote fabrikanten? Het lijkt mij interessant als er eens een onafhankelijk instituut kijkt naar dit product dat in australië de andere verfsoorten heeft weggeconcureerd. Ik gebruik het nu al meer dan tien jaar en ben er erg blij mee. Geen verkleuring, waterbasis, geen houtrot, pot verf droogt niet uit, na tien jaar even roeren en ik kan plekjes bijwerken. Nadelen zijn er ook, te verven delen moeten goed vlak zijn anders zijn oneffenheden zichtbaar. Beste antihoutrot resultaat krijg je door alle oude verf te verwijderen, dit is nogal veel werk. Ook is de verf niet erg krasbestendig, dit maakt op een kozijn niets uit, maar een drempel is minder geschikt. 

Reageer