Consumentenbond.nl

splinters in verpakking aluminium folierol

  • 28 december 2018
  • 0 reacties
  • 116 Bekeken

beste leden,
Graag Uw attentie!
Met een krom zaagje voor het afscheuren van een stuk alu-folie helaas een slechte ervaring gehad met een Super Aluminium Superalu 10 verpakking (Duits merk 'TOPPITS'). Aan en tussen de tandjes van het zaagje zitten plastic splinters aan beide zijden. Deze kunnen bij het afscheuren zich hechten aan de folie en aan het verpakte product komen (vlees,kaas). Deze alum.folie is ter bescherming van vlees, kaas etc. De consument ziet deze splinters bijna niet of let er niet op, maar kan het wel in zijn lichaam krijgen met eten! Plastic verteert nl. niet in het lichaam!
Echter de 'vershoudfolie'- verpakking ( aanduiding 'easy cut' ) van hetzelfde Duitse merk is schoon, zonder splinters, VERSCHIL? Deze zaagjes hebben alleen tandjes aan 1-zijde! = andere productiewijze/machine.
Klacht (via gratis Antwoordnummer) bij de betreffende klantenservice werd serieus behandelt door GRATIS een doos met meerdere producten te sturen als compensatie. Jammer, dat er eerst weer een 'splinterverpakking' werd gestuurd!?
Hopelijk neemt de fabriek de klachten (inmiddels al velen in binnen- en buitenland) serieus en kiest men voor een veilige productiemachine.
Heeft U ook dergelijke ervaringen? Hoe meer de betreffende klantenservice wordt aangesproken, des te eerder mag er een veiligere verpakking verwacht worden.
mvg
Antonius

0 reacties

Geen reactie

Reageer