Consumentenbond.nl

TEST: Wat is de meest energiezuinige, ontkalkende douchekop?

  • 11 januari 2019
  • 4 reacties
  • 749 Bekeken

groot aanbod, veel prijsverschil.
Wat is de meest energiezuinige, ontkalkende douchekop?

Kan dat getest worden?

4 reacties

Reputatie 7
Badge +7
Welkom op de community, @Pieter Alcade, en bedankt voor het stellen van je vraag.
Op dit moment hebben we geen ontkalkende douchekoppen getest, maar ik geef je suggestie graag door. Omdat wij dagelijks veel suggesties binnenkrijgen, en beperkte middelen, kan ik echter niet garanderen dat de test ook (op korte termijn) uitgevoerd zal worden.

Wellicht dat één van de communityleden je kan helpen met een persoonlijke ervaring?
Reputatie 7
Badge +5
Ik heb voor mijn schoonzus de douchkop van de Action gekocht voor € 4,33.
Zij zocht er ook één die niet te veel water verbruikte en die je in kon stellen en makkelijk de kalk kon verwijderen uit de uitgangen, maar verdwaalde in de vele mogelijkheden en de uiteenlopende prijzen van een paar euro tot en met 35 euro, waar ze het prijsverschil niet kon plaatsen met het kwaliteitsverschil en ik ook niet.
Zij is er al maanden uitermate tevreden mee.
Reputatie 6
Badge +5
Ik heb ook zo'n waterbesparende douchekop die ik al een paar keer uit elkaar heb moeten schroeven om te ontkalken.

Volgens mij bestaat het waterbesparende gedeelte van de douchekop uit een ronde ring (lees: een rond metalen plaatje) met een klein gaatje in het midden met een diameter die gelijk is aan de binnenste diameter van de slang.

Ik ben geen techneut maar volgens mij werkt het principe zo dat zo'n ringetje met gat natuurlijk in beginsel minder water door laat dan zonder ring maar omdat het toegevoerde water onder druk wordt toegevoerd wordt de druk natuurlijk nog meer opgevoerd als je dat toegevoerde water door een klein gaatje perst.

Overigens is er genoeg van op Internet te vinden zoals de bijgaande filmpjes:

https://youtu.be/rH26cmrPFzY
https://youtu.be/D8_e2HOcGwM
https://youtu.be/p7GmilgmigY

Vooral dat laatste filmpje is leuk. In dit laatste filmpje heeft men volgens mij dit principe toegepast door de gaatjes in de douchekop zelf te verkleinen waardoor het water er met kracht uitspuit en toch minder water verbruikt.
@Pieter Alcade Voor zover ik weet hebben we zoiets nooit getest inderdaad. Bedoelt u met een "ontkalkende" douchekop een douchekop die kalk uit het water haalt? Want ik zie dat er bij veel douchekoppen op internet "anitkalk" staat, maar zo te zien betekent dat meestal dat ze minder gevoelig zijn voor verkalking door het gebruik van materialen zoals rubber. Echt ontkalken (ontharden) doen ze niet.

Reageer