Waarvoor gebruik jij je magnetron het meest?

  • 29 January 2018
  • 42 reacties
  • 12344 Bekeken

Reputatie 2
Badge +5
Waarvoor gebruik jij je magnetron het meest? Vooral om te ontdooien, even iets opwarmen, of kook je er echt mee? En wat ontdooi je, warm je op of kook je dan?

Laat het weten in een reactie!

Jullie antwoorden helpen ons om onze testinformatie te verbeteren.

42 reacties

Reputatie 7
Badge +6
We gebruiken hem hoofdzakelijk om restjes op te warmen . Soms voor ontdooien . Een paar sneetjes brood uit de diepvries als ik geen vers brood meer heb bevalt me uitstekend. 20 tot 30 sec bij 700 Watt . Even uitproberen voor het beste resultaat. We koken er nooit mee.
Reputatie 5
Badge +5
In noodgevallen ontdooien, maar voornamelijk opwarmen van eten en melk.

(Vroeger kookte mijn moeder melk in een steelpannetje, dan kreeg je zo'n vies dik vel erop en een bruine, aangekoekte plakkaat op de bodem... Brrrr!!!! )
Reputatie 6
Badge +6
Voornamelijk voor het ontdooien van brood. Flink wat brood in de vriezer en dan in de ochtend een paar sneetjes losbreken en in de magnetron knallen. In de winter regelmatig opwarmen van (chocolade)melk.

Bij een blessure gebruik ik de magnetron ook voor het opwarmen van een warmtekussen.
Wij hebben een combi-oven maar de magnetron wordt sporadisch gebruikt om iets te ontdooien of boter te smelten. Vroeger had hij een duidelijke functie bij het opwarmen van de flessenvoeding maar dat is ondertussen even geleden.
Reputatie 5
Badge +5
Hier ook een combi, en ik moet zeggen dat een tweede oven reuze handig is als ik tijdens de kerst culinair op hol sla...
Ik heb een hele eenvoudige magnetron. Die wordt zelden gebruikt maar als ik het gebruik is het voor opwarmen van een maaltijd / soep of voor het ontdooien van vlees.

Brood in plakjes op het aanrecht leggen zorgt er voor dat je in een paar minuten ontdooid brood hebt, dus dat hoeft dan weer niet in de magnetron. Terwijl ik het smeer ontdooit het en is het brood eetbaar.
Reputatie 5
Badge +7
Ik gebruik hem voor:
  • eerder bereide maaltijden uit de vriezer opwarmen
  • diepvriesgroenten garen
  • warmtesloffen (die dingen met kersenpitten) verwarmen (wel in een schoon plastic zakje natuurlijk ;-))
  • popcorn maken
Het is naast mijn koffiezetapparaat het meest gebruikte apparaat in de keuken geloof ik!
Dat is een goeie, mijn dochter maakt er ook popcorn mee.
Reputatie 7
Badge +4
Wij hebben nog nooit een magnetron gehad en willen er ook geen vanwege de schadelijke straling en omdat het de voedingswaarden in voeding grotendeels vernietigt. Wij eten alleen biologisch maar de gezondheidsvoordelen daarvan worden door magnetron en ook door inductiekookplaten volledig kapot gemaakt. Omdat dit voor de omzet niet goed uitkomt wordt dit door fabrikanten en ook de meeste politici hardnekkig ontkend en als sprookjes afgedaan en gedegen onderzoeken die het bewijzen worden in de doofpot gestopt of als onzin afgedaan.
Reputatie 7
Badge +4
Ik lees hier over het ontdooien van brood maar dat ontdooit ook zonder magnetron heel snel. Leg het een paar minuten voor je het wilt eten gewoon los op een broodplank of bord en het is ontdooit. Voor het meeste gangbare luchtige brood duurt dit hooguit 2 of 3 minuten.
Zelfs zwaar vast desembrood uit biologische winkels is binnen 15 minuten op kamertemperatuur.
Kook er elke dag mijn aardappels in. Of even schijfjes aardappels, eerst in magnetron garen,daarna bakken.In de combimagnetron bij braden van rollade en kip het versnellen van garen door en oven en magnetron samen te gebruiken. Scheelt veel tijd. Kippenpootjes grill en magnetron,zo klaar. Verder chocolademelk maken,aardappelpuree maken,
Reputatie 1
Badge +1
Wij gebruiken de magnetron voor het ontdooien, speciaal van (gesneden) brood, voor het opwarmen en voor het "bakken" van ontbijrspek.
Voornamelijk om de melk voor in de koffie te verwarmen. Ook wel andere warme dranken.
Gelukkig weten wij zeker (na lezing van de wetenschappelijke literatuur) dat magnetron en inductie absoluut niet schadelijk zijn. Met de automatische functie van Sensorcook koken/stomen we dus groente & aardappels (weinig water dus maximaal behoud van vitamines en mineralen) rijst (altijd precies goed) pasta, en ontdooien van eigengebakken brood (dat ik per boterham invries, dus loswrikken niet nodig) appelgebak en ingevroren zelfgemaakte maaltijden.
Mn voor opwarmen kant en klaarmaaltijden voor het avondeten
Ik ben geen fan van kant en klaar maaltijden, er zit vaak teveel zout en andere ongewenste spullen in (hoewel het wel heel lekker kan zijn!). Maar als je op zondag toch macaroni met saus of Lasagne kookt is het nauwelijks meer werk om driedubbel te koken en in te vriezen of een aantal dagen in een goede koelkast te bewaren. Wat met de Sensorcook functie ook goed gaat is diepvriesgroente in blokjes.
Wij hebben een combimagnetron. Die gebruiken wemeer dan alleen de magnetronfunctie. Vooral het bereiden van groot vlees gaat niet goed op alleen magnetron. Ook aardappelschotels als gratin dauphinois doen we in combinatie. Verl sneller dan alleen oven,, en toch een goed korstje. Alleen magnetron gebruik ik wel om groenten vóór te koken, bijvoorbeeld voor witlof met ham en kaas uit de oven. Opwarmen doe ik bijna nooit. Vlees ontdooien is ook niet zo'n succes. Bovendien met een beetje planning niet nodig, en energiezuiniger bij ontdooien in de koelkast.Warme eiersauzen als sauce hollandaise maken in de magnetron gaat trouwens uitstekend, nooit meer schiften.
We hebben een combimagnetron. We gebruiken hem dagelijks om de melk voor in de koffie op te warmen. Verder regelmatig om croissants te bakken, rijst te koken en ovengerechten te maken.
Wij gebruiken de magnetron elke dag om onze 2 porseleinen borden, voor het opscheppen (dus zonder voedsel er op), op te warmen. 1 minuut 10 seconden op 1000W. Je borden zijn lekker warm en je eten koelt minder snel af.
ontbijtspek reepjes op een velletje keuken papier op een bord. 1-2 min. 900watt en dan heb je perfect uitgebakken spek. ff door het glas kijken hoe hard het gaat.
Reputatie 1
Badge
Ik heb een combinamagnetron die ik alleen gebruik om eten te verhitten.
Ik zou de ovenfunctie wel willen gebruiken voor diepvriespizza's, maar ik heb nooit lekkere diepvriespizza's kunnen vinden.
Reputatie 7
Badge +4
@Nathaly
Wij houden ook niet van de meeste diepvriespizza's, maar de Biologische Speltpizza van Albert Heijn met feta en aubergine vinden wij wel erg lekker. Hij heeft een dunne knapperige bodem en veel smaak. Meestal doen wij er nog wat extra groente op, bijvoorbeeld stukjes paprika, cherrytomaatjes, olijven, wat kappertjes.
Ook de verse Pizza Bianca uit de koeling van Albert Heijn vinden wij lekker.

Bij biologische winkels zijn ook lekkere diepvriespizza's te koop.
Wij kopen daar ook wel kale pizzabodems en doen er dan zelf de vulling op.
Ik ben in het bezit van een grote (oude) heteluchtoven, voor het grote werk,
een combimagnetron en een glazen halogeenoventje. Van deze laatste hebben we het meeste plezier. Je kunt het kookproces door het glas volgen, gaat snel en is energiezuinig.
De magnetron wordt enkel gebruikt om iets te smelten (chocolade, was) en gelkussens oid te verwarmen (wat ook niet zo'n groot succes is vw het kapotgaan van de kussentjes.)
Wanneer de combi-oven stuk gaat komt er geen nieuwe voor in de plaats.
Vooral als het gaat om kleine hoeveelheden :
Pindasaus 150ml (2min 800w vervolgens 6min 300w), water voor een glas thee, boterham ontdooien. Kop soep, bord stampot en pasta's.
Verbijsterend dat er nog zoveel onkunde en onbegrip is over de magnetron: "schadelijke straling" en "slecht voor de voedingswaarde" etc. Hier is nog wat zendingswerk te doen. We hebben een aparte oven en een combimagnetron, die we voor vrijwel alles gebruiken, al dan niet in combinatie. Gewone rijst koken in de magnetron: ideaal, 22 minuten in de laagste stand, gaat nooit fout, brand nooit aan, geen omkijken naar. Aardappelstukjes 4 minuten voordat ze in de koekpan gaan. Overschotels met bijvoorbeeld kool gaan sneller met de magnetron erbij; warme chocolademelk, oploskoffie met melk (als het een keer moet i.p.v. echte koffie), ontdooien diepvries, ingevroren overschot van de chinees, brocolli 5 minuten, etc. etc. De gewone oven gebruiken we nauwelijks.

Reageer