straatvraag

Wat doe je allemaal om inbraak en diefstal te voorkomen?

  • 25 August 2021
  • 28 reacties
  • 1711 Bekeken
Wat doe je allemaal om inbraak en diefstal te voorkomen?

Toon eerste bericht

28 reacties

Reputatie 7
Badge +6

We zorgen dat het geboefte niet zomaar naar binnen kan lopen . Dat heet echter insluiping en komt ook heel veel voor . Zoals uit meningen in bovenstaande reacties blijkt kunnen we inbraak nooit voorkomen . Alleen moeilijker maken .Heel veel maatregelen om het moeilijk te maken kosten erg veel geld . We kunnen voor de middenweg kiezen . In onze regio wordt vooral ingebroken in schuurtjes en tuinhuizen . Moeten we daar dan ook een fort van maken ? Beter vind ik dat het tuig via de ramen kan zien dat er niets van waarde staat en dan hopelijk de moeite niet neemt om toch de deur open te breken . Waar wij eerder woonden , werden naast inbraak en huizen en vandalisme , zo vaak auto's open gebroken , dat sommigen hem niet meer op slot deden en er niets van waarde in lieten . Wij zijn daar drie keer aan de beurt geweest en dat was een extra reden om te verhuizen . Bij woninginbraak zullen ze eveneens eerst door de ramen kijken of er veel van waarde te zien is . Dus indien mogelijk en doenbaar , dat een andere plek geven . Het ergste vond ik , wat het met onze kinderen deed . Sindsdien voelen ze zich veel onveiliger in hun eigen huis en allerlei andere situaties . Dat is veel erger . 

Het leven is hierdoor wel wat minder leuk dan een tijd geleden.  Ik ben op vakantie wel eens in gebieden geweest, ver weg, waar zulke dingen niet spelen. Dat is echt anders.

En het zijn maar een paar mensen die het verpesten. Voor die één op de honderd of zo moeten 99 van de 100 mensen hun leven aanpassen en alles achter hun kont op slot zetten, dicht maken of aan de ketting leggen, tegen veel kosten. Jammer dat er niets aan gedaan kan worden.

Een inbreker wil vooral niet opvallen, dus een lamp die elke avond brandt, of 50x per avond aanspringt, schrikt niet af. Voor een camera is een insluiper met capuchon ook niet echt herkenbaar, dus dat helpt ook niet. Maar het idee dat na het openbreken van een deur er een hoop herrie komt, is geen aantrekkelijk vooruitzicht om ongestoord de woning te doorzoeken op bruikbare spullen.
Natuurlijk is e.e.a. afhankelijk van de omgeving, een woning zonder buren is een ander verhaal dan in een drukke woonwijk. 

Reageer