Consumentenbond.nl

Waterontharders

  • 14 december 2014
  • 81 reacties
  • 264780 Bekeken

Wij willen een waterontharder aanschaffen en hebben inmiddels verschillende leveranciers een demo laten gegeven. Wie heeft er ervaring met een waterontharder en wat is je ervaring hiermee. Graag het merk vermelden als je een reactie geeft. Alvast bedankt hiervoor.

81 reacties

Wij willen een waterontharder aanschaffen en hebben inmiddels verschillende leveranciers een demo laten gegeven. Wie heeft er ervaring met een waterontharder en wat is je ervaring hiermee. Graag het merk vermelden als je een reactie geeft. Alvast bedankt hiervoor.

Heb Amfa 4000  nu een half jaar, merkt er maar weinig van. Ben er niet tevreden mee en heb een recensie geplaatst op Amfa 4000 maar die werd niet opgenomen. 

Een softliQ ontharder van Grunbeck deze is zelfdenkend en zeer stil en zuinig

Wij willen zelf een ontharder aanschaffen en zie op internet vele merken en soorten. Een test van dit soort apparatuur zou m.i. wel een keer mogelijk moeten kunnen zijn, er zijn al velen in mijn omgeving die een ontharder(ionenwisselaar of twijfelachtige magneet) hebben aangeschaft. Testen zijn wel te vinden in buurlanden, maar dat zijn veelal voor ons onbekende merken. Over het algemeen vindt ik dat consumenten bond wel meer mag (laten) testen dan overvloed aan tv’s. laptops, mobieltjes e.d.

Zag van ontharder leverancier Unique ook een alternatief; betreft de Unique Descaler, geen regeneratie/ spoelen/zout/electriciteit nodig, dus ook duurzamer en geen storingen mogelijk, heeft iemand hier ervaring mee?

 

 

Er is op dit moment weer reclame op tv van een blokje dat je aan de waterleiding moet maken.

Trap er niet in.
Het werkt niet.

@J.A. Geertsema waterontharders zonder gebruik van zout en electriciteit zijn geen waterontharders.

Waarom hebben grote bedrijven nog steeds conventionele waterontharders en niet zo 1 als een descaler? Om GEEN hardheid in hun ketel te hebben en dus geen bicarbonaat krijgen.

Daarom altijd een waterontharder met stroom en zout. 

Waterontharders van Grunbeck gebruiken 40-50% minder zout dan alle andere merken en denken zelf na ahv verbruik. Deze hebben ook een eigen desinfectie middels elektrolyse, dus geen kans op bacteriën. 

Bedankt voor de reacties, echter de opmerking dat Grünbeck veel minder zout zou gebruiken is niet bijzonder, dat doen tegenwoordig de meeste ontharders t.o.v. de traditionele ontharders.  Ook meerdere merken regenereren op basis van volume i.p.v. tijd. Dit geldt ook voor een ontsmettingsmodule.

Zie tevens dat de prijs van een Grünbeck nogal fors is t.ov. andere merken, en maar 2 jaar garantie waar ander bedrijven 5,10 of 15 jaar geven.

Had laatst een monteur van mijn waterleidingbedrijf over de vloer omdat de watertoevoer stagneerde. Die heeft een ca. 45 jaar oude hoofdkraan losgebikt en van een nieuwe voorzien waarna alles weer prima (zonder kosten) functioneerde. Een waterontharder ter sprake gebracht maar die monteur zag het nut niet. Voor die prijs kun je in dat tijdsbestek b.v. makkelijk een nieuwe wasmachine en ettelijke waterkokers aanschaffen. En een waterontharder met zout, komt dat dan ook in je drinkwater terecht? Dat lijkt me niet echt gezond. 

Reageer