Consumentenbond.nl

B12 tekort een ziekte vol misdiagnoses verdient meer aandacht en kies voor injecties bij opnameprobleem

  • 6 november 2018
  • 3 reacties
  • 1126 Bekeken

Reputatie 1
Badge
  • Actieve deelnemer
  • 9 reacties
In Nederland zijn ongeveer 1 miljoen patienten die B12 tekort hebben. 90% is vrouw en circa 25 procent is ouder dan 65 jaar. Maar het treft zeker ook kinderen. Ook veganisten en vegetariers kunnen een tekort hebben / krijgen.

Een grote zorg zijn de patienten met bariatrische chirurgie (maagverkleining etc.) bij deze patienten moeten de B12 injecties preventief ingezet worden. Pillen en zeker multivitaminen die geen maatwerk zijn brengen een groot gezondheidsrisico.

B12 tekort kan een tijdelijk INNAMEprobleem zijn echter is het een probleem in de OPNAME dus in je MAAG DARMSTELSEL, het lichaam gaat niet goed om met de opname van B12 en je krijgt daardoor een tekort krijg je flinke gezondheidsproblemen. https://www.mlds.nl/ziekten/operaties/verwijderen-van-een-deel-van-de-maag/na-de-operatie/?fbclid=IwAR3RQ44YlfJJpmMaZWdkQuUj3CXVJ7gkRmbt9FfBA8jxfebGyDUnHksrKYM

Luister ook dit maar eens http://home.kpn.nl/koudum-2/b12/OOG-Radio.mp3

En lees dit maar eens https://www.onzichtbaarziek.nl/Nieuws-Informatie/Wie,-wat,-hoe-en-waar-over-B12-tekort/B12-defici-ntie/

En om een B12 tekort wat onbehandeld dus dodelijk kan aflopen moet je nooit vitaminen gaan slikken met B12 of foliumzuur. Lees daarom ook dit goed. Ga altijd bij (vage) klachten naar de arts

Laat je vooral niet verleiden tot de commerciele pillenverkoop het kan je echt verder van huis brengen.

Heb je klachten raadpleeg een arts en niet de drogist......

Als je een opnameprobleem hebt werken alleen maar hydroxocobalamine injecties. Zolang er klachten zijn wekelijks injecteren en als de oorzaak niet weggenomen is niet stoppen. Immers B12 is niet toxisch en niet overdoseerbaar..... maar wel levensreddend. Het gaat als je eenmaal injecteert niet meer om bloedwaardes maar of de klachten weg blijven.

Veel leesplezier in deze complexe materie.

3 reacties

Badge
Dank voor je Topic!
Ik ga me hier nu meer in verdiepen. Ik had een tekort, volgens mijn huisarts doordat ik lang ziek ben geweest en dit proces je voorraad B-12 aanspreekt (mijn eigen woorden, zo heb ik het begrepen)
Mijn arts adviseerde me tijdelijk de vitamines te slikken. En nadat ze mijn eetpatroon had gevraagd adviseerde ze me om margarine voortaan te vervangen voor roomboter, en yoghurt te vervangen door quark.
Volgens mij gaat het nu goed, ik ben gestopt met de vitaminen.
Maar ga het nu toch laten checken, mijn vader krijgt de injecties al jaren en ik vermoed er ook baat bij te hebben. Helemaal nu ik het verband heb gehoord tussen schildklier en B-12.
Ik heb de ziekte van Hashimoto, misschien verstoord dit ook de B-12 opname.
Ik ga het uitzoeken...Nogmaals dank!
Reputatie 1
Badge
Belinda,

Misschien is dit nog interessant voor je. Ik wens je heel veel sterkte en hoor dat het tot een oplossing komt. Er is verschil tussen innameprobleem en een opnameprobleem. Als je dagelijks dierlijk voedsel nuttigt en toch B12 tekort krijgt dan heeft het niets met inname te maken.

https://onzichtbaarziek.nl/Nieuws-Informatie/Wie,-wat,-hoe-en-waar-over-B12-tekort/B12-defici-ntie/

Succes!!!
Reputatie 1
Badge

Onlangs schreef ik dit stuk erover  https://www.onzichtbaarziek.nl/Nieuws-Informatie/Bariatrische-chirurgie-en-vitamine-B12-tekort/

Reageer