Consumentenbond.nl

Eerste uitgiftegesprek, wat is jouw ervaring?


Ik krijg van mijn verzekeraar een rekening voor 2 keer een eerste uitgifte gesprek. Het ene gesprek voldoet totaal niet aan de voorwaarden voor zo'n gesprek (het was geen gesprek, alleen een mededeling "u kunt er duizelig van worden"), in het andere geval is helemaal niets gezegd, alleen werden een paar A-4tjes meegegeven, waar ongeveer hetzelfde in staat als in de bijsluiter.

Nu vind ik het een heel vreemde zaak dat een verzekeraar klakkeloos de declaratie van de apotheek vergoed, terwijl de apotheek niet gedaan heeft wat hij zou moeten doen, en ik vervolgens dit aan de verzekeraar zou moeten vergoeden. Het lijkt mij dat er vwb de apotheek zake is van fraude, waar de verzekeraar tegen op zou moeten treden, maar die dat niet doet, en ik niet gehouden ben aan het betalen hiervan aan de verzekeraar.

Wat is uw mening hierover? M.vr.gr. ***

***Verwijderd door beheerder ivm privacygevoelige informatie*** [Titel aangepast door beheerder om kans op reactie te vergroten]

7 reacties

Bedankt voor je reactie en vraag. Ook wij willen verbetering als het gaat om een eerste uitgiftegesprek. Daarom voeren wij ook de campagne 'Het eerste uitgiftegesprek' en kan er mee worden gediscussieerd over dit onderwerp in deze topic.

Ik hoop hiermee jouw vraag te hebben beantwoord.
Nee, ik wil niet betalen voor wat er niet is geleverd. Het "eerste uitgifte gesprek" mogen ze wat mij betreft afschaffen. Als de apothekers daardoor te weinig inkomsten krijgen, moeten ze een behoorlijke winstmarge op de medicijnen doen.
Er is nog iets heel vreemds. Als ik medicijnen op recept voorgeschreven krijg, waarvan de apotheek weet dat deze niet vergoed worden, dan hoef ik alleen maar de prijs van die medicijnen te betalen. Er komt geen gesprek aan te pas en ook geen kosten voor een "eerste uitgifte gesprek".

Dus kennelijk alleen voor medicijnen waar ik voor verzekerd ben....Zou de verzekering er achter zitten?
Mijn mening omtrent de eerste uitgifte van een medicijn:
Ten eerste: de dokter geeft je al volledige uitleg en ten tweede: in de bijsluiter staat het volledige gebruik.
Dus waarom het hele onnodige verhaal van de apotheker? Een Geldkwestie!!!!!
Ik vraag ivm een jichtaanval om 5 slaaptabletjes bij het geneesmiddel dat ik ervoor gebruik en dat altijd
binnen een week helpt. Deze 5 slaaptabletjes krijg ik zonder probleem met de woorden : "alstUblieft".
Ik ben zelf arts en krijg de rekening van de tabletjes: 75 eurocent...PLUS een rekening voor het "alstUblieft" (eerste afgifte gesprek) 7 euro 50. !😡
Reputatie 7
Badge +5
Dat dure eerste uitgiftegesprek is een bedenksel van de apothekers om de door bezuinigingen terug gelopen winst weer goed te maken . Die toestemming hebben ze gekregen. Hun winst wordt dus gerepareerd door als het ware zonder toestemming van de klanten en zonder dat het nut heeft in hun geldbuidel te tasten. Inderdaad een ordinaire slinkse geldkwestie waar velen zeer boos over zijn. Alles wat we weten willen staat in de bijsluiter . Het belangrijkste horen we van de arts en staat op de verpakking. Overigens stelt dat gesprek meestal geen bal voor omdat de medewerkers zich er zelf denk ik ook ongemakkelijk bij voelen . Veel klanten hebben ongetwijfeld hun misnoegen geuit over deze gang van zaken.
Reputatie 7
E.T. Wiersum schreef:

Dat dure eerste uitgiftegesprek is een bedenksel van de apothekers om de door bezuinigingen terug gelopen winst weer goed te maken . Die toestemming hebben ze gekregen. Hun winst wordt dus gerepareerd door als het ware zonder toestemming van de klanten en zonder dat het nut heeft in hun geldbuidel te tasten. Inderdaad een ordinaire slinkse geldkwestie waar velen zeer boos over zijn. Alles wat we weten willen staat in de bijsluiter . Het belangrijkste horen we van de arts en staat op de verpakking. Overigens stelt dat gesprek meestal geen bal voor omdat de medewerkers zich er zelf denk ik ook ongemakkelijk bij voelen . Veel klanten hebben ongetwijfeld hun misnoegen geuit over deze gang van zaken.Stel dar dit klopt, waarom heeft de Consumentenbond dan nooit geijverd voor afschaffen?

Reageer