Forse premiestijgingen, stap jij dit jaar over van zorgverzekering?

  • 17 November 2016
  • 38 reacties
  • 493 Bekeken

Reputatie 4
Badge +6
Langzaamaan worden de premies van de basisverzekeringen door de verschillende zorgverzekeraars bekendgemaakt. De premiestijgingen zijn fors, en een heel stuk hoger dan de €3,50 per maand die het kabinet op Prinsjesdag verwachtte.Naast de premies, kunnen ook de voorwaarden van je zorgverzekering wijzigen. Het is daarom raadzaam om de verschillende polissen te vergelijken. De Zorgvergelijker biedt hierbij uitkomst.Ben jij van plan om dit jaar te gaan vergelijken en indien nodig over te stappen? Of blijf jij sowieso bij je huidige verzekering? Wat zijn voor jou de redenen om wel of niet over te stappen?

38 reacties

Waarom het plan pas eind 2017 presenteren ? Ik neem toch aan dat u niet over 1 nacht ijs bent gegaan.En uw plan moet uiteraard niet gepaard gaan met belastingverhogingen want dan is het een sigaar uit eigen doos. En zonder u te willen beledigen....uw naam "jokken" wekt niet al te veel vertrouwen.
Reputatie 3
Badge +4
Ik heb zo links en rechts de berichten gelezen van u allen,wat mij verwonderd is dat er een aantal mensen zijn die verzekerd zijn bij OHRA en FBTO,, Waarom deze verwondering van mij is dat deze maatschappen een onderdeel zijn van ACHMEA dus u ben dan ook allen bij ACHMEA, vandaar.Het zou mooi zijn als deze maatschappen met elkaar zouden concurreren maar dat is helaas niet het geval.Er staat in een andere topic dat er teveel zorgverzekeraars er zijn, welnu wees er blij om, als een verzekeraar zou komen, besef dan ook dat die een enorme macht zou hebben, dat is dan een monopolie positie die kan u allen maken en breken. Bedenk ook de regel .>Of je door de hond of door de kat gebeten wordt, gebeten wordt je altijd
Met de partijprogramma's en debatten op tv is het duidelijk op welke partijen we moeten stemmen voor een lager of zelfs afschaffing van het misdadige eigen risico. Van de VVD hebben we totaal niets te verwachten terwijl politieke judas Lodewijk Asscher zelfs door een hoop PVDA stemmers niet meer wordt geloofd.
Reputatie 3
Badge +4
Beste P.A.Bakker, uw bericht stuit mij eigenlijk tegen de borst, waarom, dit begint op een politiek gevecht te lijken.Natuurlijk is de premie stijging bijna onnatuurlijk terwijl er nog zoveel op de plank ligt,het zou toch van de gekke zijn dat de verzekeraars winst willen maken en gaan speculeren met E.R. en premie's.Ik ben er fel tegen en heb daarom brieven naar 5 2e kamerleden gestuurd. Hierin heb ik gevraagd om deze praktijken met de minister kort te sluiten,.Ik hoop er binnen kort meer nieuws over te ontvangen, van 2 partijen is er al een retour bericht gekomen, nu nog afwachten over de rest.Dus blijf hopen op een gunstig , resultaat dat doe ik ook!Met een vriendelijke groet!!
Reputatie 3
Badge +4
Beste P.A.Bakker, ik wil nog een kleine toevoeging aan mijn vorige reactie doen. Er wordt alleen gerekend naar de afdracht bij de verzekeraar (premie) maar u moet eens kijken naar de inhoudingen. Die inhoudingen bij bijv. pensioen, AOW, lonen en andere uitkeringen, dan pas blijkt de afdracht aan de verzekeraar tocht veel hoger te zijn als men dacht. Te voor uzelf eens deze bedragen bij elkaar en vermenigvuldig dat met 12, ik geef u de garantie dat u ineens op andere gedachten komt. een prettige dag en pas op voor uw harst.Met een vriendelijke groet !!
Beste D.Zwart, Kennelijk voor het eerst lopen onze meningen uit elkaar. En dat mag,is verder geen probleem natuurlijk.Naar mijn mening wordt het politieke gevecht in Den Haag en (vooral) op televisie uitgevochten.Wat ik doe is slechts constateren van welke partijen wij totaal niets te verwachten hebben voor wat betreft het afschaffen of minstens drastisch omlaag brengen van het misdadige eigen risico.En dat zijn inderdaad de VVD en PVDA.En het kan geen kwaad om dat zo vlak voor de verkiezingen nogeens te benadrukken.En op dit gebied heb ik ook mijn twijfels over de PVV.Voor wat betreft uw berekening van onze totale bijdrage aan het zorgWANbeleid van deze regering ben ik het uiteraard met u eens,doch deze uitkomst was mij al langer bekend.Deze sterkt mij echter nog meer in mijn overtuiging dat wij zo snel mogelijk van de huidige regering verlost moeten worden.Neemt niet weg dat ik bewondering heb voor uw vasthoudendheid voor wat betreft het schrijven van brieven naar de verschillende kamerleden.Al bestaat natuurlijk het gevaar dat,wanneer ze al de moeite nemen om u te antwoorden,zaken en voornemens wellicht rooskleuriger worden voorgespiegeld dan dat men werkelijk vind of van plan is.De verkiezingen zijn immers in aantocht en een leugentje meer of minder....ach daar liggen ze in Den Haag al lang niet meer wakker van.Met een vriendelijke groet.
Reputatie 3
Badge +4
Mijn beste P.A.Bakker, waarom zouden wij niet van mening kunnen schelen?ik heb dezelfde mening als U alleen het is naar mijn idee een beetje naief om op deze topic over politiek te schrijven.Het vliesje is zo verschrikkelijk dan en kan dan ook makkelijk over de lijn gaan.Begrijp mij goed,ik wil het een beetje buiten de politiek houden, kortom wij verschillen niet zoveel van gedachten. Het laatste nieuws is dat er vandaag door mij contact opgenomen is met het Ministerie van VWS en heb daar een aantal lastige vragen gesteld, uiteraard kon men deze niet gelijk beantwoorden, maar zouden doorgestuurd worden naar het Ministerie intern.Ik krijg wanneer er antwoorden zijn daarvan een mail bericht en heb daar een referentienummer voor gekregen, dus nog even geduld!!!! Morgen is het CBS aan de beurt want ook daar zijn een aantal vragen waar ik antwoord op wil hebben,wordt vervolgt.Met een vriendelijke groet!!
Beste heer Zwart, ik heb begrip voor uw heldere uitleg.Toch blijf ik van mening,met het risico dat u mij een tikkeltje eigenwijs gaat vinden,dat onze huidige regering en het zorgWANbeleid niet los van elkaar gezien kunnen worden.Immers nog steeds zitten 2 miljoen Nederlanders in de ellende omdat zij door de absurd hoge premies andere rekeningen niet meer kunnen betalen,zoals huur en elektriciteit.Niet voor niets was er vorig jaar een schrijfster op dit forum die,omdat zij ook in de problemen was geraakt,minister Schippers nog een ongeneeslijke ziekte toe wenste.Een mening die ik persoonlijk te ver vond gaan maar wel veelzeggend was.U weet,zelf heb ik er inmiddels hartklachten aan overgehouden.Met dank aan onze regering.Nogmaals wil ik mijn bewondering uitspreken voor uw vasthoudendheid voor wat betreft het schrijven van brieven aan onze volksvertegenwoordigers.Wellicht wilt u ons op de hoogte houden van uw bevindingen ?Met een allervriendelijkste groet aan u !!
Reputatie 3
Badge +4
Beste P.A.Bakker, laat mij eerst zeggen dat ik niet de persoon ben om te oordelen of u eigenwijs ben.Een ieder heeft recht op een eigen mening,of die juist is of niet maar dat doet niet ter zake.Ik wil u wel bedanken voor de lovende woorden maar dat komt door dat ik een instelling heb die nogal sociaal is. maar genoeg hier over, de laatste ontwikkelingen zijn dat ik contact heb gehad met 1* Het CBS en daar een paar kritische vragen hen neergelegd, daar zou ik nog antwoord op krijgen,want dat moest besproken worden.2* Ik heb wederom weer contact gehad met het Ministerie VWS,ook daar wat problemen naar voren gebracht en om 16.48 uur een gedeeld antwoord gekregen, de vragen die ik heb gesteld zijn doorgestuurd naar de grote bonzen.Als die eruit zijn gekomen krijg ik per e-mail antwoord, dus nog even geduld.Is het voor u mogelijk om uw e-mail adres aan mij door te sturen, zodat ik wanneer ik antwoord krijg, dat dan naar u door kan sturen? Het volgende probleem dat u naar voren bracht is dat er zoveel mensen in de ellende zijn gekomen. Maar beste heer Bakker, deze mensen kunnen toch ook het zelfde doe als ik heb gedaan, laat mij u een goede raad geven,probeer niet het leed van de wereld op uw schouders te nemen,het lukt u nooit!! Dit is een welgemeend advies.Verder wens ik u een prettige dag en tot schrijvens.Met een vriendelijke groet!!
Beste heer Zwart, Persoonlijk zou ik er geen bezwaar tegen hebben om u mijn email adres te geven,alleen denk ik niet dat ik daar dit forum voor moet gebruiken.Voordat je het weet zijn er altijd wel "grapjassen" die hier misbruik van maken.Wellicht heeft u een idee hoe ik u alsnog mijn email adres kan doen toekomen ?En ik kan u gerust stellen,het is zeker niet mijn bedoeling om het leed van de hele wereld op mijn schouders te nemen.Ik heb al (meer dan) genoeg aan mijn eigen problemen.Hopende op een goed idee voor wat betreft mijn email adres,stuur ik u een allerhartelijkste groet !!
Reputatie 3
Badge +4
Beste P.A.Bakker, er is inderdaad een oplossing,maar u moet nog wel even geduld hebben.Na het weekend geef ik u een berichtje en hoop dat alles dan in orde is.Blij uzelf en probeer andere mensen te helpen dat is wat ik ook probeer.Dus na het weekend meer positieve mails.Voor nu een prettig weekend Met een vriendelijke groet!!
Als je op het linkje van de naam boven een reactie klikt kom je in een profielpagina van de persoon en daar vind je op links de optie "stuur een privé bericht". Zo zou je geheel privé mailadressen moeten kunnen uitwisselen.
Reputatie 3
Badge +4
Beste A.Deen, heel vriendelijk dank voor uw reactie ik zal er zeker gebruik van maken.Ik wil niet geheimzinnig doen maar ik wil een aantal punten door geven aan de heer P.A.Bakker en wil dat toch wel een beetje prive doen.Vandaar de zoektocht voor het e-mail adres.Ik zie ook dat u nogal actief ben bij de diverse topics, ik hoop dat u andere mensen daarbij een beetje kan helpen.Wens u een prettig weekend en dat heeft er alle schijn van>Met een vriendelijke groet!!

Reageer