graag test op luchtbevochtigers

  • 25 January 2021
  • 6 reacties
  • 8130 Bekeken

Reputatie 3
Badge

Het is weer droog in huis en ik heb er last van dus wil een luchtbevochtiger. Vanuit het verleden ken ik meerdere types:

  1. Verdampers (werken met verwarming, kost veel energie)
  2. Mechanisch. Scheppen met schoepen oid water op uit een bak zodat de waterfilm gemakkelijk kan verdampen. Duur en maakt lawaai. Wordt verkocht voor woekerprijzen door houten-vloer-specialisten.
  3.  Filtergordijnen. Een doek gaat met rollen door een bak water en zuigt zich vol. Daarna blaast een ventilator door de doek en verspreidt dus waterdeeeltjes. Maakt lawaai en hoog risico op bacteriele verontreiniging. Wordt in de zomer ook veel verkocht als een koeler.
  4. Een ultrasone luchtbevochtiger. Door de ultrasone trillingen wordt de oppervlakte spanning van een bak water verbroken waarna het water aan de oppervlakte verdampt. Deze worden ook vaak aangeduid als “cold mist” apparaten. Ik heb hierover gelezen dat deze apparaten niet alleen waterdeeltjes in de lucht brengen maar ook mineralen uit het water. Als je dat inademt komt het diep in de longen. Je kan een soort kalkaanslag in je longen krijgen!

En dan zijn er allerlei combinaties met luchtreinigers, geurapparaten enz. 

Wat ik nu op de markt vind is voornamelijk de ultrasone luchtreinigers/mist apparaten en die wil ik echt niet in huis! 

Kan de CB er een test + informatief artikel aan wijden? 

groet

Hugo-1


6 reacties

Ik heb zo'n ultrasoon ding.
Gebruik het alleen als het echt nodig is op koude dagen.
Doe er gefilterd water in, als je dat niet doet word het een zooi.
Kalkaanslag in je longen, heb ik nog nooit van gehoord.
Wel ontstekingen als je het apparaat niet goed schoon houd.
 

De amerikaanse site (onderdeel van de New York Times) wirecutter heeft er een artikel over: https://www.nytimes.com/wirecutter/reviews/the-best-humidifier/

Helaas in hun top aanbevolen model niet (meer) in Nederland te koop

Reputatie 7
Badge +8

De genoemde Honeywell HCM-350 Germ Free Cool Mist Humierdif is wel op internet te zien, google naar dit model. En hij is te bestellen, een 69 dollar, maar tijdelijk even niet. 

Zie ook: https://www.qualityhygiene.nl/news/luchtbevochtiger-test/ of

https://bestgekozen.be/beste-luchtbevochtiger/ de Belgische consumentenbond,

of zie bij kieskeurig , luchtbevochtiger waarop te letten of luchtbevochtigers vergelijken.

 Ik heb hierover gelezen dat deze apparaten niet alleen waterdeeltjes in de lucht brengen maar ook mineralen uit het water. Als je dat inademt komt het diep in de longen. Je kan een soort kalkaanslag in je longen krijgen!

 

 

Als dat zo zou zijn zouden mensen die aan zee wonen allemaal COPD hebben en niet lang leven. De zee is immers geen gezuiverd drinkwater en vergeven van de mineralen (en vervuiling van Schelde, Maas en Rijn) en als het hard waait adem je het spul vaak dagenlang in.

De (in gebruik duurdere) Boneco/ Air-O-Swiss kwamen ook goed uit de test,

Thanks to silent operation, a humidistat, and prodigious moisture output, the Air-O-Swiss (Boneco) 7135 Ultrasonic Humidifier was a previous pick. But judging from the feedback we’ve gotten, it’s more than most people need, and it costs more than most people want to pay. Add the cost of consumables (water treatments and demineralization cartridges) and electricity ($100 over three years), and you get the humidifier with the highest cost of ownership by far.

en dat merk is ook goed te krijgen.

Badge +8

Dank voor de suggestie, @Hugo-1. Ik geef het hier intern door aan de verantwoordelijke collega's. Heb je dit topic ook al eens bekeken. Hier worden ook een aantal luchtbevochtigers besproken:

 

Reageer