Griepprik: Fabels en feiten

  • 16 October 2018
  • 67 reacties
  • 41860 Bekeken

Reputatie 4
Badge +6
Het is weer half oktober en bij zo’n zes miljoen Nederlanders ligt een uitnodiging voor de griepprik op de mat. Misschien heb jij er ook wel één gehad. Over de griepprik bestaan nog steeds veel vragen en misverstanden. “Kun je van de griepprik zelf griep krijgen? En is die griepvaccinatie niet alleen nuttig voor oudere mensen?” Tijd om wat misverstanden uit de wereld te helpen!
In dit gratis artikel uit de Gezondgids scheiden we de fabels van de feiten.

Heb jij de griepprik weleens gehaald? En wat waren je ervaringen?

67 reacties

Reputatie 7
Periodiek controleren op influenza?
Reputatie 7
Badge +5
@M.H.G. Ickenroth schreef: "Het immuunsysteem moet sterk genoeg zijn om een griep te voorkomen."

Je kunt dit wel graag willen, maar helaas gaat dat niet op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Spaanse_griep

Aanvankelijk was het virus niet dodelijk, maar dat veranderde al snel. De Spaanse griep begon met hoge koorts, hoesten, spierpijn en keelpijn, gevolgd door extreme moeheid en flauwtes. Men verloor zoveel energie dat men niet meer kon eten en drinken. De ademhaling werd steeds moeilijker en binnen enkele dagen trad de dood in. De Spaanse griep had de opmerkelijke eigenschap om jonge volwassenen te treffen.
Reputatie 7
https://newscientist.nl/nieuws/de-zeven-keer-in-de-geschiedenis-dat-de-griep-flink-huishield/

Hier nog een paar,

Nummer 5 is de enige griep die ik ooit heb doorgemaakt. Ik herinner me zelfs nog dat ik een keer ben flauw gevallen. Ook dat is tot nu toe de enige keer in mijn leven dat me dat is overkomen.
Jaarlijkse algehele controle zou goed zijn voor iedereen en voor risicogroepen zeker. Gelukkig zijn steeds meer apothekers al bezig met een jaarlijkse update van geneesmiddelen bij patiënten die veel geneesmiddelen gebruiken.
Reputatie 7
Een jaarlijkse algehele controle beschermt niemand tegen griep en ook niet tegen een verkoudheid.
De controle biedt ook geen bescherming, maar de opvolging van de adviezen die gegeven worden kunnen wel beschermen tegen allerlei aandoeningen, waaronder de griep. De griepprik biedt ook niemand de zekerheid geen griep te krijgen.
Reputatie 7
Een virus kan bij iedereen toeslaan, hoe gezond je ook bent, alleen kunnen bij de één de gevolgen ernstiger zijn dan bij de ander. Als een preventief onderzoek en lifestyle advies griep kan voorkomen kan het vast ook gebroken ledematen voorkomen.
Hier stop ik de discussie. Het is zinloos om op zo'n opmerkingen te reageren.
Reputatie 7
U kunt niet tegen een grapje??
Reputatie 4
Badge +5
💉 Het is weer oktober, heb jij de oproep om je te laten vaccineren dit jaar al weer binnen?
@Sophie
Ja, half oktober is de vaccinatie.
Ik sla het nooit over.
Volgende week ga ik de griepprik halen, zoals ik al vele jaren doe.
Een (1) keer heb ik na de griepprik toch een flinke griep gehad, die griep variant zat dat jaar toevallig niet in de griepprik.
De vaccinatiegraad bij allerlei inentingen daalt tot gevaarlijk lage percentages (zie de waarschuwing van de Verenigde Naties voor mazelen), vooral door onbetrouwbare informatie op de sociale media.

De zogenaamde griepprik -hét vaccin aller tijden- helpt ten eerste lang niet altijd, daar het virus zich voortdurend muteert, én….bevat uiterst giftige stoffen. Dit om je later ergens anders op z’n ergst voortijdig het leven te laten of vroegtijdig een ziekte als kanker te krijgen. Daarnaast een multi inkomen voor de Big Farma (hiep hiep hoera, aandeelhouders weer tevreden) én een aardig extra inkomen voor de huisartsen die dikwijls zelf of hun ouders de prik niet nemen of aanraden niet te nemen. 
Versterk je immuunsysteem met goede voeding en houd je aan de COVID-19 voorzorgsmaatregelen. 

Reputatie 7
Badge +6

Mijn mening van een jaar geleden is niet veranderd. Ik heb grote twijfels over het nut van die griepspuit. Heel lang geleden een keer griep gehad en daarna nooit weer. Al 10 jaar geen griepspuit meer gehaald . Ook zelden verkouden , wat sommigen met griep verwarren . Van diverse andere vaccinaties zie ik wel degelijk het nut omdat vele ziekten daarmee vrijwel verdwenen zijn . Bij griep werkt dat helaas niet zo en vermoedelijk bij corona ook niet. Toch kan ik me voorstellen dat mensen die gevaar lopen als ze griep krijgen , zich toch maar laten inenten. 

Met al die inentingen en medicijnen negeren we het zelfherstellend vermogen van ons lichaam .

Wat een rare uitspraak! een vaccinatie gebruikt juist dat vermogen! Je traint je lichaam juist! Hoe kunt u zulke stellige uitspraken doen terwijl u dergelijke fundamentele principes volkomen niet lijkt te snappen?

Dit rare praatje pas een beetje in de “natuur is altijd goed’ hoek, waarbij gemakshalve over het hoofd word gezien, dat dat onzin is (ijsberen, slangen, zwaartekracht, water etcetera kunnen allemaal levensgevaarlijk zijn, en de mens is nu juist zo creatief om daar slim mee om te gaan dat is óók ‘natuur’)

Reputatie 6
Badge +4

Ik begrijp dat dit een onderwerp is wat veel in jullie losmaakt, maar ik wil iedereen toch met klem vragen de reacties te beperken tot de kern: heb je de griepprik gehaald, en hoe was je ervaring? Jullie hebben ruimschoots de kans gepakt om aan te kaarten hoe je over griepprikken denkt: prima. Dat jullie het niet met elkaar eens zijn is ook helemaal prima. Laten we het daar dan ook bij laten. 😉

@J. van der Jagt Blijkbaar dit verzoek gemist?

Reputatie 7
Badge +6

Kan nog wel een en ander verduidelijken  @Ronaldvr , maar ik respecteer het verzoek van Monique.

Reageer