Help ons om de tarieven van ziekenhuisbehandelingen openbaar te maken!

  • 8 September 2016
  • 26 reacties
  • 2495 Bekeken

Reputatie 4
Badge +6

Ziekenhuistarieven moeten openbaar worden. Wij vinden dat de prijs die jij moet gaan betalen voor een ziekenhuisbehandeling vooraf bekend moet zijn.

De Consumentenbond vroeg verzekeraars en ziekenhuizen om de prijzen bekend te maken. Helaas is hier tot nu toe te weinig gehoor aan gegeven.

Daarom regelen wij het vanaf nu zelf! Maar daar hebben we jouw hulp ook bij nodig. Iedere consument die in het ziekenhuis is behandeld heeft namelijk een stukje ‘geheime’ prijsinformatie in handen. Door deze informatie met ons te delen help je ons op de weg naar transparantie van ziekenhuistarieven. Al meer dan 330 consumenten gingen je voor.

Ben jij in 2014, 2015 of 2016 in het ziekenhuis behandeld en bereid je rekening met ons te delen? 

Update december 2016 Met dank aan vele consumenten die ons al de kosten van hun ziekenhuisbehandeling hebben doorgegeven, kun je nu in onze nieuwe Zorgkostenvergelijker ziekenhuistarieven controleren en vergelijken. .Vergelijk jouw rekening. Ondertussen kun je nog steeds zorgkosten uit 2014, 2015 en 2016 doorgeven. zodat we de informatie in de Zorgkostenvergelijker kunnen blijven uitbreiden.

Update februari 2017Lees meer in het gratis artikel uit de Gezondgids van februari 2017en help mee met het delen van de kosten op jouw rekeningen.


26 reacties

Reputatie 4
Badge +6
In de Consumentengids is een artikel verschenen over de prijsverschillen van ziekenhuisbehandelingen bij diverse verzekeraars en ziekenhuizen. Lees er meer over in ons topic Enorme prijsverschillen tussen ziekenhuizen. Daarin is ook een link naar het (gratis) artikel opgenomen.

Reageer