Consumentenbond.nl

Hoe denk jij over de reserves van zorgverzekeraars?Toon eerste bericht

198 reacties

We betalen premie en een eigenbijdrage die naar mijn mening ook voor 100% ten goede moet komen aan zorg en niet aan het verrijken van zorgverzekeraars. Het is bijna niet te verkopen dat zorgverzekeraars geld oppotten terwijl veel Nederlanders in financiële problemen raken door de hoge eigenbijdrage of maar besluiten om vanwege de eigen bijdrage niet naar een huisarts of specialist te gaan. Dit laatste kan zelfs leiden tot nog grotere problemen en dus zorgkosten.
Het slechte lezen is dan kennelijk besmettelijk, nietwaar A.DEEN ? En voor wat betreft iemand woorden in de mond leggen heeft u gelijk, u doet zelf niet anders. Daarover heb ik u al menigmaal,en ik niet alleen, terecht gewezen. Wanneer u vervolgens met feiten om de oren wordt "geslagen" haakt u af, onder het mom dat er toch geen discussie is te voeren.

Geplaatst door P.A. Bakker op Nov 6, 2016.


A. Je hebt nog steeds blijkbaar niet gelezen wat ik precies geschreven heb in mijn reactie en vooral de quote waar ik op reageer.

B. Het is niet aan jou om mensen terecht te wijzen maar het illustreert prima wat ik bedoel over kritiek.

C. Ik heb geleerd dat dit soort meta discussie nergens toe leiden dus niet omdat ik om de oren geslagen wordt maar omdat het nergens toe leidt haak ik af.

Geplaatst door A. Deen op Nov 7, 2016.
Badge
Als alle zorgverzekeraars zulke exorbitant bovenmatige reserves hebben kunnen opbouwen dan is er blijkbaar weinig of geen concurrentie. Er is derhalve sprake van kartelvorming en dat is wettelijk verboden.

Geplaatst door Anduril op Nov 7, 2016.


Ik heb juist van de bond begrepen dat er grote verschillen zijn in de reserves van de verschillende verzekeraars. Heeft u het anders gelezen?

Geplaatst door A. Deen op Nov 7, 2016.


Kleinere zorgverzekeraars hebben kleinere bovenmatige reserves en grote zorgverzekeraars hebben grotere bovenmatige reserves.
Wanneer jij het oneens bent met mijn mening dat mede door de zorgverzekeraars het hele zorgstelsel onbetaalbaar is geworden,dan mag dat. Volgens mij houdt dit dus in dat jij vind dat het allemaal WEL betaalbaar is, toch ? Ik denk niet dat veel mensen het,ook gelet op de vele kritiek van anderen op de premies en eigen risico,het met je eens zullen zijn maar o.k.,ieder heeft recht op een eigen mening.En wanneer iemand mijn woorden verdraaid of woorden in de mond legt is het weldegelijk aan mij om jou daarover terecht te wijzen.

MAAR......ik heb een (positief bedoeld) voorstel.Het zijn er trouwens meerdere...hahaha. Ten eerste zou ik het op prijs stellen wanneer we iets meer respect voor elkaar kunnen opbrengen, dus laten we beginnen elkaar weer met U aan te spreken.Hierboven heb ik mij ingeleeft in u, en ook menigmaal het woord JE en JOU gebruikt,maar het kost mij moeite. U en ik (u ziet,ik begin er al mee) zullen het over verschillende zaken voor wat betreft het zorg(wan)beleid van deze regering nooit eens worden.Dat kan,het zou waarschijnlijk ook erg saai worden wanneer echt iedereen er hetzelfde over zou denken. U heeft uw mening hoe het in de toekomst beter kan, en ik heb een wat, laten we zeggen, doortastender mening,welke ik ook op dit forum heb geventileerd. U heeft al eerder gezegd dat mijn "ideaal zorg plaatje" onhaalbaar is, ik denk dat het wel kan. Wellicht ben ik teveel idealist, en u meer een realist, dat zou kunnen. Toch denk ik dat mijn "ideaal zorg plaatje" de enige manier is om alles voor iedereen weer betaalbaar te maken. En om alles weer voor iedereen betaalbaar te krijgen, links om of rechts om, dat moet toch uiteindelijk het doel van ons streven zijn, denk ik.

Met respect en vriendelijke groet voor u heer A.Deen.
Betere vraag: hoe denk ik over zorgverzekeraars?Het is David tegen Goliath als patiënt zijnde. Daarom is Het Nationaal Zorgfonds de enige principiële en humane oplossing in mijn optiek.
De politiek is hier verantwoordelijk voor. Het is bekend dat zij de grootste dieven zijn. Nu tegen verkiezingstijd zijn zij voor verlaging van de eigen bijdrage en nog veel meer. Dat doen ze heel slim, iedere partij heeft een item maar iedereen een ander . Zo hoeft je niets te doen en je hebt toch je goede wil getoond, verdeel en heers . Mensen trap niet in die beloftes, de afrekening volgt


Wanneer jij het oneens bent met mijn mening dat mede door de zorgverzekeraars het hele zorgstelsel onbetaalbaar is geworden,dan mag dat. Volgens mij houdt dit dus in dat jij vind dat het allemaal WEL betaalbaar is, toch?

Met respect en vriendelijke groet voor u heer A.Deen.

Geplaatst door P.A. Bakker op Nov 7, 2016.


Sorry maar dat is juist niet wat ik bedoelde. Ik bedoelde dat je de zorgverzekeraars echt véél te veel macht toedicht als je denkt dat zij het zorgstelsel onbetaalbaar gemaakt hebben. Niet alleen is de politiek er verantwoordelijk voor, ze hebben het stelsel ook ingericht. In basis is het de keuze van de politiek geweest om indertijd, toen de kosten voor het ziekenfonds steeds verder op liepen en er steeds meer belastinggeld naar de zorg moest, de financiële basis van het stelsel te verbreden en dat betekent dat meer mensen meer zijn gaan bijdragen aan de kosten van de zorg. Als mensen vinden dat "het anders moet" dan kunnen ze zich gewoon vervoegen op de plek die daar voor bedoeld is namelijk de politiek met het middel dat daar ook voor bedoeld is namelijk stemmen.
Reputatie 3
Badge +4
Beste selektah, in principe heb je gelijk, het is alleen maar graaien wat de klok slaat. Maar zoals ik al eerder geschreven heb, het maakt niet uit want > of je door de hond of de kat gebeten wordt,gebeten wordt je altijd
Reputatie 3
Badge +4
Beste P.A.Bakker, doe mij een plezier en gooi niet jou prive gegevens in jou reactie, dit gaat een ander totaal niets aan. Laat ook Deen met rust,die probeer altijd een gaatje te zoeken om commentaar te geven of af te breken.Beperk je alleen met een zinnig antwoord te geven op berichten.Begrijp mij goed, het is alleen een goede raad en geen kritiek. Maar ik ga door want ik heb nog ongeveer 32 reacties te geven.

Met een vriendelijke groet!!
Reputatie 3
Badge +4
Beste M.A.H.Scheurs, geloof mij dat een zorgverzekeraar een Utopie is, bedenk wel, misschien kwade gedachte, dat de macht dan ook in een hand ligt.Misschien lopen wij dan nog meer schade op door premie's etc. Maar het zou wel fijn zijn, alleen ik had gehoopt dat bij het kabinet de oogjes eindelijk open zouden gaan. Too Bad!!!!!!

Met een vriendelijke groet!!
Reputatie 3
Badge +4
Beste Henk Poeder, Ik heb met veel aandacht en verwondering je reactie gelezen, wat mij opvalt is het aantal malen (5 tot 6) per jaar ingespoten kreeg. Mijn verwondering is dat je deze injectie's maximaal 3 maal per 2 jaar mag krijgen. Toegegeven dat het helpt maar, deze steroiden zorgen wel voor een verweking van je pezen(zachter worden). Het grote probleem is dat er een grote kans bestaat dat je die kan afscheuren. Dus grote voorzichtigheid is zeker geboden, pas er mee op!!!

Met een vriendelijke groet!!
Reputatie 3
Badge +4
Beste M.Nienhuis, Ik proef uit uw reactie dat u bij de beter gesitueerden hoort, alleen van uw bewering klopt niets. En waarom niet, de mensen betalen allemaal een zeker percentage aan de ZVW, dat geldt voor de minima maar ook voor de hogere klasse. Dus niet aankomen dat de mindere verdieners het over de rug van de beter gesitueerden dat doen. Uw premie (als u geen particulieren verzekering heeft) is net zo hoog als van andere mensen. Het verschil zit hierin dat de ongelijkheid bij Jan Modaal en mindere, het een behoorlijk groet hap is uit het gezinsbudget. En dat is waar de schoen wringt, hopelijk duidelijk.

Met een vriendelijke groet!!
Reputatie 3
Badge +4
Beste Biersteker, U was toch niet in de veronderstelling dat de rijke vriendjes elkaar zouden afvallen? Kijk even om u heen, zo gauw als je uit het kabinet komt, is het bedje al geschud voor de volgende super job. Kijk de piepels die er uit zijn, directeur van een grote instelling, het is kom maar binnen met je knecht de rode loper en het pluche wacht op u. Maar het is makkelijker om Jan met de pet te pakken, want dat is de meerderheid ergo komt er ook meer binnen. Dit noemt men heel huichelachtig, politiek.

Met een vriendelijke groet!!
Reputatie 3
Badge +4
Beste Anduril, in de basis heeft u el gelijk, alleen niet komen vertellen dat de pharmacie in de aanloop van de productie van een medicijn armoe lijd. Natuurlijk zijn er kosten voor onderzoek en vervaardiging, maar moeten deze dan ook tot in lengte van dagen door bekerend blijven worden? Nee voor een groot gedeelte geef ik u gelijk, maar de klappen blijven opvangen gaat net iets te ver. Er was een meevaller bij het kabinet, maar wat denk je? er wordt weer kwistig gestrooid met geld. Maar het komt niet ter vergoeding van de bevolking, zo den ik er over!

Met een vriendelijke groet!!
Badge


... Uw premie (als u geen particulieren verzekering heeft) is net zo hoog als van [= voor] andere mensen. ...Geplaatst door D. Zwart op Nov 8, 2016.


De inkomensafhankelijke premie vergeten? Dus NIET net zo hoog.
Badge


Blijkt nu dus weer dat we naar 1 zorgfonds moeten. Minder kosten meer overzicht

Geplaatst door M.A.H. Schreurs op Nov 7, 2016.
Maar ook: meer ambtenaren, meer bureaucratie en minder concurrentie, dus (nog) hogere premie.
Badge


Beste Anduril, in de basis heeft u [w?]el gelijk, alleen niet komen vertellen dat de pharmacie in de aanloop van de productie van een medicijn armoe lijd...

Geplaatst door D. Zwart op Nov 8, 2016.


In mijn reacties heb ik nergens gesteld dat de farmaceutische industrie armoe lijdt (met een "t").
Beste heer/mevrouw Zwart.

Ik ben idd niet in die veronderstelling, nee.

Sterker nog, men schuift elkaar de dik betaalde baantjes toe (old boys network) en als zo'n baantje er niet is komt er wel weer een plekje vrij in de eerste kamer of kunnen ze nog wel wegens een burgemeester gebruiken...

Ik word er doodziek van


Beste P.A.Bakker, doe mij een plezier en gooi niet jou prive gegevens in jou reactie, dit gaat een ander totaal niets aan. Laat ook Deen met rust,die probeer altijd een gaatje te zoeken om commentaar te geven of af te breken.Beperk je alleen met een zinnig antwoord te geven op berichten.Begrijp mij goed, het is alleen een goede raad en geen kritiek. Maar ik ga door want ik heb nog ongeveer 32 reacties te geven.

Met een vriendelijke groet!!

Geplaatst door D. Zwart op Nov 8, 2016.
Het wereldkundig maken van mijn persoonlijke situatie ging wellicht iets te ver. Ik werd daartoe min of meer uitgelokt door Dhr. A.Deen. Misschien heeft u gelijk door te stellen dat deze heer constant bezig is om "gaatjes" te vinden in wat 99% van de forum bezoekers vinden van het te hoge eigen risico, de te hoge premies en het achterover drukken van de drie en een half miljard euro die de zorgcriminelen inmiddels teveel hebben kunnen incasseren. Ik troost mij echter met de gedachte dat inmiddels 2 miljoen (!!) mensen door het zorgwanbeleid van deze regering net als ik (alleen al in de straat waarin ik woon alleen al zes andere gezinnen) in de problemen zijn gekomen. Dhr. Deen vond dat ik van alles beweerde zonder ook maar iets te onderbouwen. Dat was op dat moment voor mij de bekende druppel.....

Mijnheer Zwart, u en ik zijn het vrijwel altijd met elkaar eens, en dat zal ook zo blijven. Maar hopelijk heeft het wereldkundig maken van mijn situatie er wellicht ergens bij iemand met meer invloed dan u en ik hebben, er voor gezorgd dat nu eindelijk eens oogkleppen af gaan vallen.

Met de meest vriendelijke groet voor u mijnheer Zwart.
Wanneer jij het oneens bent met mijn mening dat mede door de zorgverzekeraars het hele zorgstelsel onbetaalbaar is geworden,dan mag dat. Volgens mij houdt dit dus in dat jij vind dat het allemaal WEL betaalbaar is, toch?

Met respect en vriendelijke groet voor u heer A.Deen.

Geplaatst door P.A. Bakker op Nov 7, 2016.


Sorry maar dat is juist niet wat ik bedoelde. Ik bedoelde dat je de zorgverzekeraars echt véél te veel macht toedicht als je denkt dat zij het zorgstelsel onbetaalbaar gemaakt hebben. Niet alleen is de politiek er verantwoordelijk voor, ze hebben het stelsel ook ingericht. In basis is het de keuze van de politiek geweest om indertijd, toen de kosten voor het ziekenfonds steeds verder op liepen en er steeds meer belastinggeld naar de zorg moest, de financiële basis van het stelsel te verbreden en dat betekent dat meer mensen meer zijn gaan bijdragen aan de kosten van de zorg. Als mensen vinden dat "het anders moet" dan kunnen ze zich gewoon vervoegen op de plek die daar voor bedoeld is namelijk de politiek met het middel dat daar ook voor bedoeld is namelijk stemmen.

Maar het zijn toch de zorgcriminelen die de premies verhogen,dat doet de politiek toch niet ? Als ik mij vergis hoor ik het wel.

En dat de politiek verantwoordelijk is voor de grote mate van onvrede onder de bevolking over dit zorgWANbeleid strekt mij in mijn oordeel dat ik dan niet voor niets op minister Schippers heb "ingehakt".

En u heeft gelijk (jazeker we gaan het beleven...ik ben het met u eens) dat de burgers een machtig wapen in handen hebben wanneer men vind dat het anders moet, namelijk gaan stemmen. Nu maar hopen dat wanneer er volgend jaar gestemd kan worden iedereen nog wel weet welke regeringspartijen ons in de ellende hebben gestort.

Geplaatst door A. Deen op Nov 8, 2016.
Excuus, ik heb een fout gemaakt met het geven van mijn reactie. De laatste drie alineas zijn van mij en niet van Dhr.Deen. Het zijn drie vragen cq opmerkingen bedoeld voor Dhr. Deen maar uiteraard mogen ook anderen hier hun licht over laten schijnen.
Reputatie 3
Badge +4
Beste J.A.Bakker, ik begrijp best dat er een mogelijkheid is dat men het bloed onder de nagels probeert weg te halen. Maar de edele kunst van communiceren is nog altijd zoals bij een gesprek >wel denken wat je zegt, maar zeggen wat je denk. En nog een goede raad, laat je niet verleiden tot een schrijven of gesprek waarin je dingen naar voren breng waar je later spijt van krijg. Daar zijn een aantal menden speciaal op uit!

Met een heel vriendelijke groet!!
Reputatie 3
Badge +4
Beste Biersteker, dit is nu precies wat ik bedoel, denk aan G.Zalm, W.Bos, Balkenende, en ga zo maar door, er liggen altijd wel een paar onderbetaalde baantjes voor deze lui klaar. Maar dat moet ik ze wel nageven, zij hebben geen moeite met het eigen risico. En ook het aan tal burgemeesters groeit, maar wel met bekende namen, hoe zou dat nou mogelijk zijn???

Met een vriendelijke groet!!
Is het mogelijk te blijven bij het onderwerp? naar mijn mening gaat het over het inhalig gedrag van de zorg verzekeraars met veel geld op de plank, en dan toch komen met een premie verhoging. laat al het andere aub weg.

Reageer