Beantwoord

Huisartsbezoek in buitenland wel onder eigen risico?

  • 24 October 2017
  • 30 reacties
  • 5839 Bekeken


Toon eerste bericht

30 reacties

Ik begrijp het niet:

- Heb je de declaratie bij ZK ingetrokken, toen bleek dat het niet onder huisartsenzorg vergoed werd?

- Of heb je de eigen-risico-factuur van Zilveren Kruis bij Alliance ingediend en hebben ze die betaald? In feite vergoeden ze dan niet je rekening, maar het eigen risico dat je wordt aangerekend op basis van deze factuur. Het klopt dat op deze manier je eigen risico volloopt zonder dat het je iets gekost heeft.

- of is er nog een andere mogelijkheid?

PS ik vond toch ook bij de Consumentenbond een test over de vergoeding van het eigen risico bij doorlopende reisverzekeringen. Zie bijlages.Als je naar Turkije gaat is het in het vervolg aan te raden om een E111 formulier te downloaden van de website:

Wanneer heb ik het 111-formulier nodig?

Als u in het buitenland spoedeisende zorg nodig heeft, dan is uw EHIC in de meeste EU landen voldoende. Soms is uw EHIC niet voldoende. Dan vraagt de zorgverlener om een 111-formulier. Alleen als u naar een staatsziekenhuis in deze 7 landen gaat voor spoedeisende zorg heeft u een 111-formulier nodig:

Turkije Marokko Bosnië-Herzegovina Kaapverdië Montenegro Servië Tunesië
Badge
Ik heb het declaratieform. van Zilveren Kruis waarop vermeld staat dat de dokterskosten onder eigen risico vallen ingediend bij Alliance. Daarnaast de originele nota arts en nota apotheek (laatste niet in behandeling genomen door ZK). Beide nota's worden nu vergoed door Alliance.Maar begrijp ik nu goed dat je met EHIC/E111 formulier in het buitenland (al dan niet spoedeisend) zorg in het buitenland niet contant hoeft te betalen en de vergoedingen via je zorgverzekering in NL gaat?


Maar begrijp ik nu goed dat je met EHIC/E111 formulier in het buitenland (al dan niet spoedeisend) zorg in het buitenland niet contant hoeft te betalen en de vergoedingen via je zorgverzekering in NL gaat?


EHIC is voor Europese landen ( regels EEG). EHIC staat meestal op achterzijde zorgpasje. Formulier E111 is alleen voor staatsziekenhuizen in de genoemde landen. Als je de EHIC gebruikt ( bijv. In Frankrijk of Belgie), dan krijg je dezelfde zorg die de inwoners van dat land krijgen (en dat kan soms een eigen bijdrage inhouden zoals het remgeld in Belgie). In landen die de tandarts nog in het ziekenfonds hebben , kun je dus ook van de tandarts gebruikmaken. Maar dit alles alleen voor spoedgevallen. Huisarts voor noodzakelijke zorg.

PS of hierover Eigen Risico wordt berekend is niet duidelijk: de polisvoorwaarden zeggen dat dit wel het geval is, maar ik ben in Italie op de SEH behandeld, maar dit kostte GEEN eigen risico.

Reageer