Is jouw orthodontist een echte orthodontist of een tandarts die ook orthodontiebehandelingen uitvoert?

  • 21 March 2017
  • 1 reactie
  • 460 Bekeken

Tientallen tandartspraktijken die beugelbehandelingen uitvoeren, wekten vorig jaar ten onrechte de indruk dat er een orthodontist werkt. Een kwalijke zaak, want een tandarts mag weliswaar orthodontiebehandelingen aanbieden, maar mag zich geen orthodontist noemen. Daar is een specialistische opleiding voor nodig en een registratie in het BIG-register.

De Consumentenbond heeft erop aangedrongen dat de titels duidelijker en eenduidiger moeten. Dit jaar hebben we de websites van de praktijken opnieuw bekeken. In dit artikel uit de Consumentengids lees je of er iets is veranderd.

Zelf kun je in het BIG-register ook controleren of jouw tandarts geen titel draagt die officieel niet mag. Bekijk hier hoe je dat controleert.


 


1 reactie

Reputatie 3
Badge +4
Beste Isabel, natuurlijk is het belangrijk dat deze mensen de juiste titel voeren anders zou een timmerman zich wel ingenieur kunnen noemen en dat mag nu juist niet.Bovendien zou aan het salaris wel een hoger prijskaartje kunnen hangen en krijgt dit figuur een beloning waar hij geen recht op heeft. Ik dacht dat dit bij de wet geregeld was, sorry als dit niet zo is, maar het geeft wel stof tot nadenken.Dit is zoals ik er over denk!

Met een vriendelijke groet!!

Reageer