Knie brace/sleeve online kopen

  • 24 February 2021
  • 6 reacties
  • 159 Bekeken

Reputatie 1
Badge +1

Via een kennis werd i geattendeerd op de website onlineshopping95.com waar een zogenaamde kneesleeve wordt aangeboden die alle knieklachten zou verhelpen.

Ik heb al jaren chronische knieklachten op basis van een oud ongeval. Heeft iemand ervaring met zo'n kneesleeve ? Ik heb een gewoon "rekverband” via de fysiotherapeut wat wel steun geeft. Is dit echt een wondermiddel of valt het onder de categorie “te mooi om waar te zijn ?


6 reacties

Reputatie 6
Badge +4

Vraag je fysiotherapeut of het gebruik van een kniebrace wel verstandig is. Zou die brace zeker niet kopen bij de shop die jij noemt.

Reputatie 2
Badge +1

Houdt het gewoon bij de professional. Dat is maatwerk. Er bestaat niets dat goed is voor alle mensen met knieklachten. Daarvoor is jouw knie te uniek.

Reputatie 7
Badge +8

Je arts en/of fysiotherapeut zouden het goede antwoord voor je moeten weten. Genoemde artikelen zijn hulpmiddelen geen wondermiddelen. Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat knee sleeves GEEN kniebraces zijn. Het primaire doel van knee sleeves is het beschermen van knieën tegen toekomstige blessures en de kans op blessures verminderen. Waar kniebraces gemaakt zijn om een eerdere blessures in de knie te beschermen tegen verdere kwalen. Maar vraag je professional er naar en lees artikelen van sportbracestore en podobrace.

Reputatie 1
Badge +1

Hartelijk dank voor jullie reacties. Ik ga overleggen met mijn fysiotherapeut.

 

Reputatie 2
Badge +1

Heel verstandig!

Ik heb ook slechte knieën en doe alleen bij het windsurfen een brace om. Puur alleen om een eventuele extreme impact op te kunnen vangen. 

Hoe meer ik mijn knieën train hoe soepeler ze blijven. Heb ik een paar drukke weken op het werk, waardoor ik niet aan alle oefeningen toe kom dan zijn ze zo weer “rot”. 
 

Met knieën is het echt belangrijk dat je dagelijks je versterkende oefeningen doet. Dan is voor de meeste mensen een brace of sleeve niet nodig. Sterker nog, draag je regelmatig een sleeve of brace dan worden de spieren lui en kun je straks niet eens bij de dagelijkse zaken zonder ondersteuning. 
 

Je eigen fysio kan je hierbij beter op weg helpen dan door het kopen van een sleeve of brace. 

Reageer