Moeten slecht presterende specialisten toch het volledige tarief ontvangen?

  • 13 October 2016
  • 9 reacties
  • 145 Bekeken

Waarom moet een slecht presterende specialist van de zorgverzekeraar (en dus via het eigen risico) een net zo hoge vergoeding krijgen als een specialist die WEL bijdraagt aan het herstel van een patient?

9 reacties

Mag deze zichzelf dan nog steeds specialist noemen.
blijkbaar mag die zich specialist noemen, want je komt er alleen via een verwijzing vd huisarts. En die zal het weten, hoop ik.
Reputatie 3
Badge +4
Beste J. van de Sterren, natuurlijk mag hij zich specialist noemen, hij heeft daar immers zijn studie voor gedaan. Dat hij/zij slecht presteren staat hier los van, zijn directe meerderen moeten daarop ingrijpen. Bovendien heeft u altijd nog de keuze voor een second opinion waar u dan ook recht op heb. Ben u van mening dat hij/zij slecht presteert, gebruik dan ook die mogelijkheid. Dit is alleen als goede raad bedoeld.

Met een vriendelijke groet!!
Hoe moet een zorgverzekeraar (= boekhouder) de kwaliteit van een specialist beoordelen dan? Laat de inspectie maar ingrijpen als iemand niet voldoet, die hebben wel verstand van zorg.
was het maar zo dat zorgverzekeraars alleen maar boekhouders waren, dan zouden we ons hier niet zo druk hoeven te maken om hun macht.

Zorgverzekeraars moeten regelmatig bij hun klanten/patienten informeren over de verkregen kwaliteit van de zorg, dat is voor hun waardevolle informatie in de databank ook voor anderen.

Het is inderdaad zo dat de inspectie hierover duidelijke uitspraken zou moeten doen, in het belang van de patient en de beheersbaarheid van de kosten.
dat is inderdaad een vervolgvraag, maar om te beginnen heb ik als patient last van de slecht presterende, want het kan vervelend worden als je niet op tijd de juiste tegenkomt. Youp van het Hek schreef een interessant verhaal over zijn eigen aandoening en degene die uiteindelijk de juiste diagnose trof.
Reputatie 3
Badge +4
Beste Y.H.Tak, het zou inderdaad goed zijn als IGZ een vinger aan de pols zou houden. Maar het ijn ook maar mensen ook die zijn niet op alle gebieden gespecialiseerd. Het is een oud gezegde maar >Waar gehakt wordt vallen splinters< ik bedoel te zeggen dat ook deze mensen niet volmaakt zijn. Maar kunnen wel een oogje in het zeil houden en men zal dan zeker beter gaan presteren.

Met een vriendelijke groet!!
Reputatie 3
Badge +4
Beste K.G.Buchmann, inderdaad zou de IGZ meer controle moeten uitoefenen, maar er is geen druk van boven om dit in het gareel te houden. Ergo diegene die dat zou moeten doen heeft het veel te druk met andere zaken, slapen en een oogje dichtknijpen. Het zou eerlijker zijn als een ieder in de zorg en aanverwante zijn/haar verantwoordelijkheid zou nemen. Maar gezien wat hier de laatste tijd wordt geschreven en gereageerd ontbreekt er wel wat aan, Maar maakt u zich niet druk, zolang de spaarpot bijgevuld wordt slaapt men rustig door. Als dit zo door blijft gaan denk ik dat een betere zorg een utopie zal blijven.

Met een vriendelijke groet!!
Reputatie 3
Badge +4
Beste H.G.van Rheenen, bij mijn weten heb ik nooit een vraag gesteld over slecht of goed presterende specialisten. Ik heb in het verleden wel een reactie daarop geplaatst. Ik begrijp u dan ook niet helemaal. Bij mijn weten worden specialisten betaald naar hun opleiding en specialisme, en dat er verschil in zit bij goed of slecht kan ik in ieder geval niet beoordelen. Dat het niet feilloos werkt is dan ook genoegzaam bekent. Ik hoop hiermee het misverstand op gelost te hebben.

Met een vriendelijke groet!!

Reageer