Nooit overgestapt van zorgverzekeraar?

  • 2 November 2015
  • 18 reacties
  • 216 Bekeken

Badge
Uit onderzoek blijkt dat sinds 2006 bijna 70% van de mensen nog nooit van zorgverzekeraar is veranderd. Ben jij ook nog nooit overgestapt? Waarom blijf je eigenlijk bij je zorgverzekeraar en wanneer zou je wel overwegen om een andere zorgverzekeraar te kiezen?

18 reacties

Wij hebben erg veel ziektekosten zijn verzekerd bij iza gezond samen

Wij kunnen niet achterhalen welke andere verzekering het beste bij ons zou passen

Waarom dan overstappen ?

Als jullie een beter idee hebben laat het weten
Badge
Wij zijn jarenlang bij IZZ verzekerd geweest en na beëindiging van mijn dienstverband in de zorg overgestapt naar Unive, maar dat is eigenlijk hetzelfde. Sinds dit jaar zijn we bij DSW. De premie is ruim € 50 per maand lager, maar er wordt ook minder vergoed. Bv. kosten voor de tandarts. Maar op jaarbasis besparen we nu toch ongeveer € 250. Toch de moeite.


Wij zijn jarenlang bij IZZ verzekerd geweest en na beëindiging van mijn dienstverband in de zorg overgestapt naar Unive, maar dat is eigenlijk hetzelfde. Sinds dit jaar zijn we bij DSW. De premie is ruim € 50 per maand lager, maar er wordt ook minder vergoed. Bv. kosten voor de tandarts. Maar op jaarbasis besparen we nu toch ongeveer € 250. Toch de moeite.

Geplaatst door H.M. Otten op Nov 6, 2015.


Met uw ervaring wordt het verhaal moeilijker te begrijpen, want uw vorige verzekeraar Univé zou toch duidelijk goedkoper moeten zijn:

'Wie is Univé? Univé is één van de grootste verzekeraars van Nederland. Univé is een coöperatieve vereniging die zonder winstoogmerk werkt, dus haar klanten zijn tevens haar leden. Die leden-verzekerden staan dan ook centraal, niet het streven naar winst. Uitgangspunt is dat u als lid positieve resultaten terug ziet in de vorm van winstuitkeringen, premiekortingen en verbeterde producten en diensten. Zo plukt ú de vruchten van Univé!' Einde citaat.

VRAAG: Heeft u ooit een winstuitkering of premiekorting gekregen.......dus de hier beloofde Univé-vruchten kunnen plukken?

________________________________________________________________________________________________________

Ik hoop stellig, dat we dit nog kunnen afhandelen alvorens het geschreeuw en circus weer begint, wie de beste, de goedkoopste en de eerlijkste zorgverzekeraar 2016 zal zijn.......wie van de vier (en-een-halve DSW)?

Ik heb een jongeren-verzekering, een ander gaat voor de goedkoopste DSW en weer een ander wil bij de hoog-opgeleiden horen! Een restitutiepolis zal alvast een prima uitgangspunt zijn......!!
ik ben collectief verzekerd. Was zo'n 40 jaar bij de AMERSFOORTSE maar mijn werkgever is een contract aangegaan met MENSIS .

Ik ging daar natuurlijk ook mee.

Met vriendelijke groet,

J.C. Suurmond
Reputatie 5
Badge +6
Wij zijn nog niet overgestapt, omdat het vergelijken heel tijdrovend is (paar keer tijd in gestoken), en je doodsbang bent lettertjes over het hoofd te zien of juist niet op te merken dat er dingen ontbreken en je dan met onverwachtte kosten te maken krijgt...
Wij zijn wel eens overgestapt omdat onze verzekering niet mee deed aan een collectiviteit regeling. Een paar jaar later ging ook onze verzekering daaraan mee doen en zijn we weer naar de oude verzekering overgestapt en daar bevinden wij ons nog steeds goed bij. Vlotte betaling en wil je iets weten over de verzekeringen staat men je altijd goed en precies te woord.

Wij vinden het een heel gedoe om nou precies uit te vogelen wat wel en niet en hoe verzekerd te zijn.

vlotte betaling
Ze nemen mij wel voor de voorgeschreven basisverzekering maar ( weigeren) aanvullend
Heb eigenlijk er nooit over na gedacht om over te stappen. denk dat ik dit jaar eens ga vergelijken, want de hoogte van de premie wordt toch weer flink duurder.
Elk jaar is voor mij een uitdaging om van zorgverzekeraar ye veranderen. Dit ga ik weer doen. Waar je wel oo moet letten is het aanvullend pakket. Je kunt hier veel geld mee besparen, blijft een goede zaak om op te letten.
ik ben nooit overgestapt omdat ik bij DSW verzekerd ben. Deze verzekeraar heeft mij een goede en betrouwbare indruk gegeven door diverse interviews met de directie van deze instelling. Ook heb ik in alle jaren nog nooit een slechte ervaring gehad. Alles werd snel en correct geregeld. De filosofie van dit bedrijf bevalt me zeer.
Ik ben zolang het er is bij de FBTO. die hebben mij altijd erg goed geholpen, soms zelfs meer dan ik had verwacht , dus daarom wil ik als er niet al te veel verandert ook bij de FBTO blijven
De juiste zorgverzekering kiezen is inmiddels dusdanig ingewikkeld dat je het onderhand een kansspel kunt noemen. Je betaalt premie en als je onverwacht iets gaat mankeren, moet je maar afwachten waar je terecht kunt en hoeveel je moet bijbetalen. Van tevoren alles uitzoeken lijkt een goed advies, maar als je overstapt naar een verzekeraar die een contract heeft met je tandarts, heeft die weer geen contract met je fysiotherapeut of het ziekenhuis in je woonplaats. Geen beginnen aan om dat allemaal uit te zoeken.
Overstappen is een kansloze actie. Of je nu door de hond of de kat gebeten wordt zeer doet het toch. En verzekeraars zonder winstoogmerk net als ziekenhuizen die mogen ook geen winst uitkeren. Slechts een dikke rekening van de medicijnleverancier oid betalen mag wel en waar zit dan de winst?? Of nog een open deur de dikke rekening van de specialist of maatschap uiteraard met een vrindje in de RvB.
PS

Een zorgverzekeraar die gewoon vergoed waar JIJ behandeld wil worden maakt nog wel kans. En liever geen onzin argumenten over de zorg die zij hebben voor de kwaliteit van de zorg. Sinds de intrede van de commercie is er slecht oog voor de winstOverstappen is een kansloze actie. Of je nu door de hond of de kat gebeten wordt zeer doet het toch. En verzekeraars zonder winstoogmerk net als ziekenhuizen die mogen ook geen winst uitkeren. Slechts een dikke rekening van de medicijnleverancier oid betalen mag wel en waar zit dan de winst?? Of nog een open deur de dikke rekening van de specialist of maatschap uiteraard met een vrindje in de RvB.

Geplaatst door FDM op Nov 14, 2015.
Overstappen naar een andere zorgverzekeraar is geen optie. Mijn partner is zwaar chronisch ziek, de eigenbijdrage is in de eerste week van het jaar al verbruikt. Totale ziektekosten van mijn partner per jaar voor de zorgverzekeraar tussen de €100.000 en €150.000. De basisverzekering waar steeds meer uitgaat is geen probleem, de aanvullende verzekeringen waar steeds meer ingestopt wordt wel, daarvoor wordt hij afgewezen. We zijn blij dat hij überhaupt nog verzekerd is, buiten het feit dat we per maand al rond de €150,- kwijt zijn aan medicatie die we zelf mogen betalen. Deze kosten worden ook elk jaar hoger.
dat is het grootste vrees en werkelijkheid voor velen, op papier zijn er soms mooie dekkingen waar geen ziek mens bij kan komen omdat de overheid zo dom is geweest om geen acceptatie in te voeren bij de aanvullende pakketten en eisen te stellen aan de maximale toeslagen.

wie rijk is heeft veel mogelijkheden, die betaald de rekening gewoon en kan het aftrekken van de belastingen, maar wie ziek is heeft vaak een lager inkomen en dus ook minder aftrekruimte.
Wij mijn partner en ikzelf en de kinderen die nog thuis woonden maar nu allemaal het huis uit zijn, zijn wij vanaf het begin van de invoering van de zorgverzekering verzekerd bij Avero-Achmea. Wij weten wat wij hebben aan onze verzekeraar en de ziektekosten bemiddelaar Sucsez wat ons de besparing op jaarbasis teweeg bracht. Daarnaast betalen wij de premies in een keer en geeft je ook korting op het totale bedrag. Als ik dit afzet tegen de nodige aanbieders dan maakt dit weinig uit. De pakketten zijn hetzelfde van inhoud en ik weet wat ik aan mijn huidige verzekeraar heb wat wij niet onbelangrijk vinden.
Dit jaar geprobeerd over te stappen naar ONVZ.

Wij hebben een al jaren uitgebreide aanvullende dekking en wilden naar een vergelijkbaar pakket oversluiten. Echter omdat we jaarlijks gebruik maken van de aanvullende dekking (kinderen met beugel etc.) worden we niet geaccepteerd, alleen voor een pakket met veel mindere dekking. We zijn een verhoogd risico en dus niet welkom. Kennelijk kun je alleen overstappen als je de basisverzekering wil en eventueel een kleine aanvullende verzekering.

Zolang verzekeraars niet worden verplicht mensen met een vergelijkbare aanvullende verzekering te accepteren, heeft vergelijken weinig zin!

Reageer