Oorproblemen


Oorproblemen, wie heeft ze niet.

 

Ik wel en dat is best irritant, zeker als er bacteriën aan te pas komen. Ik heb tinnitus en hoor ook niet zo best, daar is redelijk mee te leven maar toch.

Nu heb ik de laatste jaren last van ontsteking in het middenoor, een loopoor is nog het beste te vergelijken. Het is moeilijk te stoppen dat lekken en zelfs een groene ziekenhuis bacterie heeft de revue ook al eens gepasseerd. Ik probeer mij voor te stellen wat nu de aanleiding is van deze overmacht van bacteriën, zodat ik mij daar op kan voor bereiden.

Mij valt op dat ik moeilijk kan klaren aan één oor, de buis van Eustatius doet niet goed haar werk volgens mij. Dit zou een oorzaak kunnen zijn dat ik een knappend geluid hoor, wat resulteert in een loopoor. Een andere keer is het door de druk, mijn trommelvlies geperforeerd waarna weer loopoor en die bacteriën weer natuurlijk.

Ik heb alcohol bórico en dat schijnt preventief te helpen, het maakt je oor goed schoon in ieder geval...misschien wel "te schoon”. Ik zit te denken voor goede neusspray om in ieder geval die buis goed schoon te houden en voor goede werking.

Mijn vraag is dan, zijn er mensen die dit probleem herkennen...en wat is de aanpak om hiermee om te gaan. Ik hoor dus graag reacties, het blijft een vervelend probleem.


14 reacties

Dit zijn geen dingen om op een forum aan onbekenden te vragen.

Bel je huisarts. Maak een afspraak voor zo snel mogelijk. Regel z.s.m. een doorverwijzing naar de KNO-specialist.

Ik herken het.
Geen middeltjes in je oor doen, zonder overleg met een arts.
En als je wattenstaafjes in huis hebt, niet voor jouw oren gebruiken.
Van neusspray gaat die buis niet open.
Naar de KNO arts gaan.
 

Reputatie 1

Geen middeltjes zonder overleg met huisarts gebruiken. Wattenstaafjes in de ban doen. Voorzichtig neus snuiten (overdruk) . Beter “ophalen” (onderdruk), maar wel als dat sociaal gezien kan. ;-)

Gewoon bij de huisarts bespreken en een verwijzing vragen naar de KNO-arts

Heb je deze speciale kaarsen al geprobeerd? Ze hebben altijd gewerkt voor mij in het verleden

Dit zijn geen dingen om op een forum aan onbekenden te vragen.

Waarom zou ik deze vraag niet mogen stellen op een forum, elkaar helpen is toch niks mis mee.

Heb je deze speciale kaarsen al geprobeerd

Uhh nou nee en ga het ook niet doen.

 

Wat ik wel ga doen is naar een lab. en ga de bacteriën op kweek zetten, zodat ik exact weet welke de boosdoeners zijn. Dan uiteraard naar de KNO, die hoeft dan niet meer te experimenteren om erachter te komen welk medicijn van toepassing is. Ik zit nl. in een warm land waar de bacteriën erg agressief zijn en divers, vandaar dat ik het uit laat sluiten door het lab.

Dan zit ik te denken aan buisjes te plaatsen, als Eustachius niet werkt blijf ik in het middenoor problemen houden. Druk op het trommelvlies, ophoping vocht en die bacteriën natuurlijk. Zou die buisjes dan de oplossing kunnen zijn, en wie heeft daar dan ervaring mee.

Wil niemand zijn ervaring delen, Hollandse privacy, kan iemand mij dan misschien vertellen waar ik een forum kan vinden waar het wel bespreekbaar is. Ik wil gewoon begrijpen wat de problemen zijn van dat middenoor infectie en hoe dat te voorkomen.

Het probleem op een forum als dit is dat je niet weet waar tips vandaan komen. Je vraagt om tips die je mogelijk (!) moeten helpen voorkomen om doof te worden. Dat is nogal wat. Wil je die tips van een plaatselijke loodgieter of van iemand die een patisserie heeft? Of heb je liever een tip van iemand die er iets meer van weet?

N.b. Met alle respect voor loodgieters want die verrichten heel nuttig werk. Zonder loodgieters zou het hier in huis een bende zijn. Ook respect voor patissiers. Zij dragen voor mij bij aan een stukje vreugde in het leven.

Een plaatselijke loodgieter kan ook last van een loopoor hebben, en kan ook vertellen hoe hij/zij er mee is omgegaan en of plaatsen van buisjes succes kan hebben. Hoe mensen met dit probleem eigenlijk omgaan in de praktijk dat vind ik waardevol en kan nuttig zijn.

Ik ga ook naar de KNO en volg ook dapper zijn raad op, en eet ook al die pilletjes en druppelt wat hij voorschrijft, maar het gaat moeizaam over en komt ook weer terug.

Ik ga aan jou @Harry LPG niet vragen om een tip, je begint over loodgieters en patissiers. Een lekkende kraan kan ik ook wel fixen.

Doei,

Reputatie 7
Badge +6

Zelfs bij mensen die zich herkennen in het probleem kan de achterliggende oorzaak en beste behandeling toch net iets anders zijn . Als de KNO-arts het niet opgelost krijgt , zou ik naar een andere gaan om te kijken of die nog mogelijkheden ziet . We weten ongetwijfeld en helaas  wel dat heel veel kwalen niet of slechts ten dele op te lossen zijn . Vooral als we ouder worden , kan dan een flinke verstoring zijn van ons levensgeluk en functioneren ontstaan . Alle loodgieters zijn niet even bekwaam of sommigen pakken een probleem anders aan , wat beter kan uitpakken  . Dat is bij artsen ook zo . :wink:

Dat is mij duidelijk, bij ouder worden komen veelal ook de problemen. Ik zit op een eiland zoals al eerder gezegd en hier is het warm, zeg maar bloedheet. Ook is hier maar één KNO arts met de matige middelen uit het stenen tijdperk, ik heb dat ook met een Nederlandse arts over gehad en hij kon er alles over vertellen.

Ik ga dan ook overleggen of hij mij kan doorverwijzen naar Europa om daar het probleem grondig aan te pakken. Het probleem is dat het vocht in het middenoor niet weg kan en daardoor bacteriën de kans krijgen. Het moet daar dus droog blijven en ventileren, buisjes lijkt mij goed te doen in het trommelvlies. Geen drukverschillen, geen vocht, een beter gehoor want het vlies is niet onderhevig aan spanningen.

Ik weet dus niet wat het nadeel kan zijn hier in de tropen, `s nachts zweet je natuurlijk ook behoorlijk, en dan kruipen die beestjes waar ze eigenlijk niet kruipen moeten. Maar goed, dat is om de K.N.O om te oordelen.

Ik ga verder, weet nu dat het forum hier niet voor bedoeld is.

Reputatie 7
Badge +6

@Komatsu300 Succes gewenst .

Idem van mij ook.

Mooi, volgende keer zal ik eens een topic openen over diesel brandstof virus. Heeft weinig te maken met privacy AVG, dus jullie kunnen naar hartenlust reageren.

Ik zie dit topic als gesloten, ik reageer er in ieder geval niet meer op. Jammer, ik had best het verloop hier laten weten maar afgezien de strenge AVG regels ga ik dat dus niet doen. Privacy. 

 

Ik zie dit topic als gesloten

Dat lijkt mij verstandig, consulteer bij gezondheidsklachten een arts op en ga nooit raad vragen van "voorbijgangers".

Het plaatsen van trommelvliesbuisjes is de meest effectieve behandeling van middenoorontsteking en wordt frequent toegepast.

Sinds 2015 is de Otovent neusballon op de markt. Uit onderzoek blijkt dat de Otovent neusballon effectiever is dan afwachtend beleid bij middenoorontsteking met effusie. In sommige gevallen kan met het toepassen van de neusballon het plaatsen van trommelvliesbuisjes worden voorkomen. Overleg met uw KNO-arts wat de meest geschikte behandeling is.

 

Bron: https://www.hoorzaken.nl/gehoorproblemen/middenoorontsteking/

Voor mensen die er ook veel last van hebben heb ik dit nog even uitgezocht. Ik ga voor de buisjes.

Reageer