Consumentenbond.nl

Orthodontie tot 18 jaar: duurdere pakketten en meer wachttijd

  • 6 december 2019
  • 2 reacties
  • 721 Bekeken

Reputatie 4
Badge +6

Heeft jouw kind komend jaar beugelbehandelingen nodig? Dan is een aanvullende verzekering met vergoeding van orthodontie tot 18 jaar meestal geen overbodige luxe.

Uit ons onderzoek blijkt dat de premies van de meeste verzekeringen die orthodontie voor kinderen dekken komend jaar omhoog gaan. Daarnaast geldt er steeds vaker een wachttijd. Dat betekent dat je eerst een bepaalde periode (vaak een jaar) verzekerd moet zijn, voordat je recht hebt op vergoeding. Opgelet dus, voor wie een nieuwe aanvullende verzekering voor orthodontie gaat afsluiten.

Lees waar je nog meer op moet letten bij het afsluiten van een aanvullende verzekering voor orthodontie tot 18 jaar.

Heb jij komend jaar een aanvullende verzekering nodig voor de orthodontie van je kind? Vind je het lastig om aanvullende verzekeringen voor orthodontie met elkaar te vergelijken? Waar loop je tegenaan?


2 reacties

Ik vind het belangrijk dat de consument gewaarschuwd wordt, dat het per zorgverzekeraar verschilt , in welke soort verzekering de orthodontie bij kinderen onder de 18 jaar is opgenomen.
Ik weet dat dit veel zorgverzekeraars in de gewone aanvullende verzekering zit ( dus de verzekering waarin ook fysiotherapie zit). Voorbeelden: Zilveren Kruis, Ohra.

Bij enkele verzekeraars is de vergoeding ondergebracht bij de tandverzekering. Voorbeelden : VGZ, Menzis, CZ. Daarbij is er een groot verschil tussen VGZ en CZ enerzijds en Menzis anderzijds.VGZ en CZ geven de tandverzekering gratis aan kinderen als de ouder hier ook voor verzekerd is. Bij Menzis moeten kinderen hiervoor ook premie betalen ( vanaf 10 jaar €15 per maand per kind) en geldt er ook een wachttijd. Het betreft de Tandverzorgd750. De ouders betalen geen premie. (?)

PS bij CZ is er ook orthodontievergoeding in de gewone aanvullende verzekering “ Gezinnen” ( maar die is duur). 

Dus opgepast.

Toevoeging: de regeling bij Menzis : zie de bijlage.

Reageer