Consumentenbond.nl

Overstappen zorgverzekering zonder zorgplafond

  • 10 oktober 2019
  • 2 reacties
  • 399 Bekeken

  • Nieuwe deelnemer
  • 0 reacties
Ik ben momenteel verzekerd bij VGZ, vanwege de situatie met het zorgplafond van het Ikazia ziekenhuis wil ik overstappen op een andere verzekeraar. Ik heb er grote moeite mee dat verzekeraars met patienten ipv met geld schuiven. Bovendien vindt ik dat een verzekeraar gewoon moet betalen voor geleverde zorg. Echter, hoe weet ik nu dat een andere verzekeraar niet hetzelfde doet?
Is het mogelijk om deze info in een de zorgvergelijker toe te voegen?

met vriendelijke groeten,

2 reacties

Badge +8
Hartelijk dank voor de suggestie @Does! Ik geef het door aan de betreffende collega's.

@Does , ik wil je wijzen op het topic https://community.consumentenbond.nl/zorg-gezondheid-7/de-restitutiepolis-biedt-deze-toch-veiligheid-tegen-omzetplafonds-19618. Er zijn aanwijzingen, zowel in het geval van VGZ in de zaak Zuijderland als in de zaak Zilveren Kruis en de ZiekenhuisGroepTwente, dat een restitutiepolis ( toch) soelaas biedt. Kijk naar de bijlages die ik heb bijgevoegd in dat topic. 

Met andere woorden: misschien helpt een restitutiepolis. 

Je vraagt ook expliciet of je dit van te voren had kunnen weten, nl. dat er een omzetplafond is afgesproken met het Ikazia. Ik weet niet hoe dit zit bij VGZ, maar Achmea/Zilveren Kruis kunnen omzetplafonds zichtbaar worden gemaakt in de zorgzoeker. Je moet hiervoor met de muis over het vinkje bewegen. Ik voeg een bijlage toe. https://zorgzoeker.zilverenkruis.nl/home/index?gclid=EAIaIQobChMIt-WizdG85QIVBeN3Ch2wggMoEAAYASAAEgKNxvD_BwE . Gezocht is op ziekenhuis in arnhem. Het venstertje dat openspringt bevat bij veel ziekenhuizen de tekst “ u kunt in 2019 naar deze zorgverlener maar mogelijk is er beperkte toegang “.

 

Reageer