Prijzige parkeerplekken bij ziekenhuizen

  • 15 October 2014
  • 64 reacties
  • 1411 Bekeken

Reputatie 4
Badge +6
Sommige ziekenhuizen vragen forse parkeerkosten, zoals Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam. Twee uur doordeweeks parkeren kost daar €8, een dag maar liefst €36. Parkeren in de buurt kan gratis zijn of goedkoper. Ook heeft niet ieder ziekenhuis een (duidelijke) kortingsregeling voor ‘vaste’ patiËnten en bezoekers, dat is ook niet verplicht.

Welke ervaring heb jij met het parkeren bij ziekenhuizen? Zijn er tips om te besparen op deze parkeerkosten?

Praat mee en laat het mij weten!

64 reacties

Reputatie 3
Badge +2


Ziekenhuizen zoude een uitijkaart moeten verstrekken aan patiËnten die aantoonbaar en daadwerkelijk in het ziekenhuis moeten zijn. Je gaat er niet voor de lol naar toe. Bezoek en medewerkers dienen te betalen.Fijn als je daar werkt! Ben je verpleegkundige, met een salaris ter hoogte van bijv. een kassiere (niets ten nadele van het vak kassiere, maar een verpleegkundige heeft nou eenmaal veel meer verantwoordelijkheid) en mag je ook nog even dagelijks ruim een uurloon of misschien wel twee aftikken om te kunnen parkeren?? Verder gaat 't wel?

J. Bakker
Reputatie 3
Badge +2
Bij het Streekziekenhuis in Hardenberg is een tiental jaren geleden ook betaald parkeren ingevoerd.

Het excuus hiervoor was dat er te vaak bij het ziekenhuis werd geparkeerd terwijl men in de stad ging winkelen/boodschappen doen.

Grote ONZIN natuurlijk, want:

- de dichtstbijzijnde winkel (tegenover het ziekenhuis, maar toch 150 mtr. lopen) is een tuincentrum (geen Intratuin of andere grote jongen) met een eigen parkeerterrein van 30 À 40 plaatsen;

- het centrum is minimaal 1 km. wandelen (ca. 13 minuten)

Het is natuurlijk wel een mooie (extra) bron van inkomsten over de rug van mensen die er toch al niet voor hun plezier komen.

Je kunt er dan wel mooi de oprotbonus van een niet functionerende directeur (september 2014) mee financieren, €250.000,=.

Ik zeg: iedereen een haakse slijper achterin de auto en slijpen maar.....
Met de meeste bovenstaande berichten ben ik het HELEMAAL mee eens. Het ziekenhuis in Roosendaal ligt NIET in de stad. Dus WIE parkeren bij het ziekenhuis??

Personen, die er echt Moeten zijn en meestal niet voor aangename dingen te horen.

Parkeren bij een ziekenhuis moet gratis, vind ik![Opmerking redactie: zinnen en zinsdelen die volledig in hoofdletters stonden zijn aangepast.]
Parkeergeld heffen bij ziekenhuizen, vind ik onnodig , respectloos en eigenlijk min of meer een schande.

Parkeerkostenheffing bij dergelijke instelllingen dienen kostenloos te zijn en dienen ten laste te komen van de betreffende lokale Gemeente !
door omstandigheden moest ik de eerste 5 maanden vaak in het AMC zijn en dat heeft me totaal 150.00 euro aan parkeerkosten gekost.

bovenop alle andere kosten, medicijnen van je eigenrisico etc, etc. voor vaste "klanten"/"patienten" zou inderdaad een abonnement een uitkomst zijn.

dus Consumentenbond aan tafel met de parkeerbeheerders of ziekenhuizen graag. als hier een oplossing voor komt zou ik dat toejuichen!!
Betaald parkeren.

In het leven geroepen om mensen aan het werk te helpen. (Melkert).

En ter vervanging van de parkeer schijf. Die voorkwam volle binnensteden en gaf de ruimte aan mensen die een parkeerplaats zochten.

Er zijn voldoende mogelijkheden om gebruikers van het ziekenhuis gratis te laten parkeren.

Winkels, in het centrum bij ons in Roosendaal, bv de Praxis, hebben ook gratis parkeerplaats voor hun klanten.

Maar ja, als je het geld nodig hebt om "parkeerbeheer" in stand te houden. Ga je gang. Of reorganiseer daar ook eens!


Ooit was het zo dat bij een bouwvergunning de verplichting gold om voldoende parkeerplaatsen aan te leggen. Die grondkosten daarvoor zaten dus gewoon in de bouwkosten, net als de gebouwen.

Als patient betaal je natuurlijk niet alleen de specialist, maar ook zijn accommodatie, het ziekenhuis met alles wat daarbij hoort.

Het is dus een financieele truc van de vast noodlijdende ziekenhuizen om apart voor de grond nu geld te vragen. Straks gaan ze ook de betonconstructie, de inrichting enz. enz. nog te gelde maken. En weigeren de verzekeraars ons die te vergoeden. Waar is het eind?

CB, misschien kunt u de actie sturen in een richting dat liggeld en polibezoek gewoon all-in wordt? Inclusief enige parkeerfaciliteit voor bezoekende familie?Maar dat doen ze al op diverse plaatsen daar moet je voor (je) TV betalen.

Het begin is al gemaakt.
De ziekenhuizen zouden meer variabele tijden moeten handteren. Om voor 1 uur en 1min 2 uur te moeten betalen is van de zotte.
Net als je de bus naar het ziekenhuis moet betalen, moet je ook voor het parkeren betalen. Als de ziekenhuizen de kosten voor hun rekening zouden nemen, zouden de kosten van de zorg nog hoger worden. Parkeren is niet gratis. Dat je er niets aan kunt doen dat je in een ziekenhuis belandt, betekent niet dat je zelf de kosten niet hoeft te betalen.

De informatievoorziening bij ziekenhuizen is meestal niet goed. Die moet verbeterd worden. Het is een kleine moeite om een kopje parkeren op te nemen op de website.
Tijd voor AKTIE?

Het is best dom om kosten die geen ziektekosten zijn te declareren bij je ziektekostenverzekeraar. De verzekeraars worden daar niet gek van. Die huren meer mensen in om de onterechte claims af tehandelen, waardoor de premies stijgen. Dit geldt ook voor de aangiften inkomstenbelasting. Hierdoor komen er meer belastingambtenaren. Is dat werkelijk de bedoeling? Een ander ongewenst neveneffect is dat mensen die ten onrechte parkeergeld aftrekken op de lijst komen te staan van mensen die sjoemelen met de belasting, waardoor hun aangiften ieder jaar extra worden gecontroleerd.
Moet de tandarts je ook € 2,- meegeven voor de parkeermeter? Daar ga je ook niet voor je plezier naar toe.
Je gaat ook naar de tandarts, omdat het moet en niet, omdat je het leuk vindt. Dan betaal je toch ook bij de parkeermeter?
Ziekenhuis te Winschoten ligt tegen het winkelcentrum en had last van geparkeerde auto's kooplustigen op het te kleine parkeerterrein.

Nadat er een parkeerautomaat en slagbomen zijn gekomen krijg je bij bezoek aan arts, lab, poli etc. een gratis uitrijkaart mee.

Werkt goed
€3.90 paarkeergeld voor een ziekenhuis bezoek van ongeveer 2 uur. Bij Ropcke Zweer Ziekenhuis Hardenberg.

Zelf heeft men geen invloed op de tijd die het ziekenhuis nodig heeft op de diverse onderzoeken die noodzakelijk zijn.

Ik heb dan ook via een klachten formulier bezwaar gemaakt tegen deze hoge parkeer tarieven bij het betreffend Ziekenhuis.

Het antwoord was dat de tarieven onlangs nog verhoogd waren en dat de raad van bestuur hiermee accoord waren gegaan.

De raad van bestuur van een ziekenhuis, dat zijn toch doktoren, specialisten met topsalarisen, moeten die dan ook nog meegraaien uit de parkeer opbrensten?

De ziektekosten lopen toch al de spuigaten uit vooral voor de zieken met een kleine beurs.

Dus raad van besturen stop de exstra kosten voor Uw zieke klanten en stop de parkeer heffingen NU.
Badge
Jaren terug kon je de parkeerkaart in het ziekenhuis laten "afwaarderen" . Je kon het kaartje gebruiken voor het "uitrijden" maar je hoefde geen parkeerkosten te betalen.

Ik ben het er niet mee eens dat de parkeerkosten zo hoog zijn. Dat bezoekers moeten betalen daar kan ik me nog iets bij indenken maar patienten die zelf geen inbreng hebben in de tijd die er nodig is vindt ik erg ver gaan. EÉn bezoek (verplicht) aan het ziekenhuis kost me al het totale eigen risiko daar komen dan ook nog niet malse parkeerkosten bij, afgezien van de benzinekosten die er ook nog mee gemoeid zijn.

Parkeerkosten zeker voor patienten moet weer afgeschaft worden.
Met mijn zoon naar de huisartsenpost in ziekenhuis gegaan vanwege buikpijn. Afstand gemakkelijk te fietsen, maar dat is lastig als je een zieke jongeman moet vervoeren die een kop groter is dan zijn moeder. Na uren wachten en onderzoek werd besloten tot een blindedarmoperatie. Dat werd dus een duur dagje ziekenhuis! Inderdaad: een parkeerterrein aanleggen is niet gratis en het geld moet ergens vandaan komen, maar veel patiËnten zijn te ziek om te fietsen of de bus te pakken. En die zieke mensen worden door die hoge tarieven wel op kosten gejaagd! Zeker voor mensen die vaak naar het ziekenhuis moeten komen of lang moet wachten is dit echt wel een probleem.
Het ziekenhuis in Venlo heb ik er een keer over aangesproken, bij de balie dan. Daar zei men dat de parkeergelden via de gemeente geregeld worden en die ziet daar een uitstekende melkkoe in. Het ziekenhuis zou daar niets aan kunnen doen, zei men.

Natuurlijk is er altijd wat aan te doen, meestal heeft men daar helemaal geen trek in om moeite te doen voor mensen die noodgedwongen daar naartoe moeten.

Als er een aktie zou komen om mensen op te roepen hiertegen te protesteren, net als tegen de absurd hoge winsten bij de zorgverzekeraars nu, dan zouden we er een heel stuk verder mee kunnen komen. Gaat de Consumentenbond dit misschien ook organiseren? Zou helemaal geweldig zijn, want zelf merk ik ook dat mijn chronische ziekte mij in torenhoge kosten gebracht heeft, en als daar dan ook idioot hoge parkeerkosten bij komen, dan knijpt het enorm van binnen bij mij.
parkeergeld betalen bij een ziekenhuis is volgens mij gouden handel. twee weken opname en diverse controles heeft mij en mijn familie een hele hoop geld gekost, terwijl wij ons scheel betalen voor de zorg bestelen ze ons ook nog eens.
Als de kosten betaald zouden worden door het ziekenhuis zelf of door de ziektekostenverzekeraar of door de gemeente of door welke instantie dan ook, dan betalen we het uiteindelijk toch met z'n allen zelf. En dat zou heel oneerlijk zijn tegenover al die mensen die NIET op dat parkeerterrein stonden...
Maak parkeerkosten ziekenhuizen declareerbaar bij de zorgverzekeraar. Die brengt het in mindering op je eigen risico.

of

Ziekenhuizen geven een gratis uitrijkaart voor geregistreerde clienten.
Wanneer je naar een ziekenhuis moet doe je dat niet voor je plezier. Dan komen de parkeerkosten er bij en die worden beÏnvloed door de tijd die specialist of het onderzoek aan je besteedt. Uurprijzen zijn absurd want 1 uur en 1 minuut parkeren betekent dubbele parkeerkosten


Parkeergeld heffen bij ziekenhuizen, vind ik onnodig , respectloos en eigenlijk min of meer een schande.

Parkeerkostenheffing bij dergelijke instelllingen dienen kostenloos te zijn en dienen ten laste te komen van de betreffende lokale Gemeente !Helemaal mee eens! Of dat zorgverzekeraars daar een potje voor reserveren.
Parkeertarieven Isala in Zwolle:

Parkeertarieven

    parkeertarief per uur: € 1,70 (maximaal € 8,30 per dag) gratis uitrijden binnen 30 minuten (parkeerkaart eerst aanbieden bij betaalautomaat) zon- en feestdagen: gratis parkeren (5 mei is geen feestdag) parkeerabonnement: € 12,50 per week, verkrijgbaar bij de Centrale balie in het hoofdgebouw (V) op vertoon van uw invalidenkaart kunt u een uitrijkaart verkrijgen bij de Centrale balie.
Ik werk ook in een ziekenhuis en daardoor weet ik dat de parkeerplaatsen niet van het ziekenhuis zijn, maar van een parkeerbeheer. Het ziekenhuis heeft hier dus totaal geen invloed op. En als het ziekenhuis en dus de parkeerplaatsen in een dure gemeente ligt dan zijn automatisch de parkeerplaatsen ook duur.
Het is een schande dat normaliter noodgedwongen bezoek aan een ziekenhuis dan wel bezoek aan een zieke in een ziekenhuis bestraft wordt met veelal hoge parkeerkosten. Ziekenhuizen zouden verplicht moeten worden om geregistreerde patienten gratis uitrijkaarten te verstrekken en bezoekers uitrijkaarten tegen een minimaal vast tarief per uitrijkaart.

Om misbruik te voorkomen zouden deze uitsluitend op basis van een memo, afgegeven door de betreffende afdeling, verkregen kunnen worden.

Reageer