Consumentenbond.nl

Prinsjesdag en de zorgverzekering in 2020: zorgpremie stijgt opnieuw

  • 17 september 2019
  • 68 reacties
  • 5256 Bekeken


Toon eerste bericht

68 reacties

De opmerking krijg je dan geen zorgtoeslag? Is kennelijk een oplossing waarmee verzekeringsmaatschappijen met de overheid een reden vinden om het probleem aan de kant te schuiven. Onder het mom als wij maar genoeg verdienen geven we iets aan de gewone man zodat ze de werkelijkheid niet in het zicht krijgen. De economie gaat goed voor alle verzekeringsmaatschappijen en overheid. Maar dat wordt allemaal afgepakt van de vrouwen en mannen die hard moeten werken op de werkvloer en waar ook nog eens bezuinigd wordt door de managers die niet op hun eigen baan gaan bezuinigen.
Zoals D. Zwart al zegt: de hoge heren hoog en droog in hun mooie kantoren beslissen alleen maar zodanig dat zij er genoeg aan verdienen, maar komen nooit te weten wat het effect is op de werkvloer. Same on you zou Gretta hierover zeggen.


Als je alleen meldt wat je betaalt en niet meldt wat je ook weer terugkrijgt vertel je de halve waarheid.
Badge +6

:point_right: Wil je als eerste op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in de zorg? Meld je direct aan voor de ZorgAlert. Je ontvangt dit jaar maximaal 10 keer een e-mail met het laatste zorgnieuws. Zo kies jij straks de beste zorgverzekering!

Reputatie 6
Badge +6

Dank Imke, ik heb me aangemeld. En vergelijken doe ik altijd, maar……. het pushen irriteert me, er zit altijd een addertje onder het gras. En wat heb je voor goedkoop als niets meer verzekerd is. Maar ik ga zoals altijd vergelijken, dus dank. Groeten Leo.

Kunnen we eerst niet eens gaan kijken waar al ons geld naar toe gaat? Miljoenen krijgen prutsers mee als ze worden weggestuurd. Op de werkvloer komt het geld in ieder geval niet. Specialisten verdienen bakken met geld. Sturen mensen naar elkaar door om elkaar verder te verrijken ten koste van ons geld.

Reputatie 6
Badge +6

Het één sluit het ander niet uit. 

Wat waar is, althans daar geloof ik echt in, is dat gelden besteed worden waarvoor ze eigenlijk niet zijn. En daartoe horen bij mij hoge bonussen, veel te hoge salarissen vooral in de gezondheidszorg, geld naar bestuursleden en aandeelhouders….. en dus allemaal in grote hoeveelheden en…. 1e personeel aan bed e.d. worden zwaar onderbetaald en 2e ons geld, de premies en al die eigen bijdragen gaan ‘volgens mij’ naar genoemde ‘verkeerde’ mensen en hun vergaderingen, etentjes enz.

Maar dat gebeurt en ik stel u voor als ‘premier’ als u er wat in veranderd krijgt, maar aangezien dat nauwelijks gebeurt, vergelijk ik alles maar zodat ik niet te veel aan niet bedoelde doelen betaal. Groeten Leo.

Ik ben dankbaar dat ik den geboren in een land waar de gezondheidszorg op een zeer hoog peil staat en waar vanuit het solidariteitsprinciepe we allemaal evenveel mee betalen aan de gezondheidszorg. Maar is dat wel zo? Als gronisch zieke betaal je de hoofdprijs. Het eigenrisico moet je altijd ophoesten, je zit vast aan je verzekeraar en je je hebt de nodige extra kosten, die niet aftrekbaar zijn vanwege de hoge drempel.

maar bovenal heb jij de pech ziek te zijn. Is er een beter systeem? (Als bijvoorbeeld Cuba/Denemarken)

Reputatie 6
Badge +6

Geachte @G. Pullen ,  ook hier sluit het één het ander niet uit. ik ben ook van mening dat de gezondheidszorg op een hoog peil staat. En dat we toch indien nodig overal terecht kunnen en normaliter uitstekend geholpen worden.

Dat neemt niet weg dat er ook fouten gemaakt (kunnen) worden en dat hoef je niet te verzwijgen. Evenals hier de gezondheidszorg wel wat kost. U geeft zelf al de kostenzijde aan, toch ook een beetje de keerzijde van die  toch geweldige zorg. En het solidariteitsprincipe heeft bij mij ook altijd hoog gestaan. Maar er is nogal wat afbreuk aangedaan en dat geeft u ook aan. Groeten Leo.

Reputatie 3
Badge +4

Beste G.Pullen, is er een beter systeem? ja wat hier niet mogelijk is kan wel opgelost worden in Belgie en Duitsland. Hier zijn voorbeelden ten over van operatie's die hier niet worden vergoed, Dus men gaat naar Belgie of Duitsland met een wachtlijst van 2 a 3 dagen en worden daar direct geholpen. Maar hier in Nederland barst het uit zijn voegen door de bureaucratie en als dat dan  in orde is (na lange tijd) is er wel weer en commissie die ook wat te vertellen heeft. Het zou zo fijn zijn als de belangen  van mensen qua gezondheid voorop zou staan, zonder dat de zorgverzekeraar daar iets mee te maken moest hebben. Maar helaas zo ver zijn wij nog niet hier, eerst even op het lijstje kijken of het wel past, zo niet? dan  gewoon dikke pech. Een ding hierbij is dat een vergrijzing terug gedwongen wordt, zitten wij daarop te wachten……. ik dacht het niet.

Met een vriendelijke groet!!

Reputatie 6
Badge +6

Geachte @D. Zwart u richt uw bericht op @G. Pullen en wellicht zal hij u nog antwoorden.

Mijn gekke gewoonte is dat ik bijna altijd op iedereen antwoord en aangezien ik ook deelneem aan deze discussie heet ik u zeer welkom. Ik kan ook niet alles van de gezondheidzorg en met name de zorgverzekeringen en hun wel of niet uitkeringen bij voorkomende gevallen, weten; dus hulp is daarbij altijd welkom. Ik hoop u nog vaak op het forum en met name deze problematiek te zien. Groeten Leo..

Het is normaal als regering zijnde dat zij een bedrag noemen, maar dat is altijd lager als het bedrag dat er wordt gerekend. Ik vindt het wel een grote schande, dat de verzekeringen bergen met winst mogen en kunnen maken over de consument zijn rug, daar om is er maar één mogelijkheid en dat is één verzekering voor ons allen, Geregeld door de staat !!!

Badge

Ik reageer hier omdat ik een uitnodiging kreeg i.v.m. overstap service zorg. De stijging van een gemiddelde van 37 is natuurlijk niet veel als je daarvoor op een of andere manier voor gecompenseerd wordt. Dat zit er echter niet in want eigenlijk zou je op allerlei fronten gecompenseerd moeten worden qua prijsstijgingen. Ik zit persoonlijk niet zo krap en dat maakt het voor mij gemakkelijk om te zeggen dat het mij niet uit maakt. Maar mijn sociale voelsprieten zeggen mij dat het weer de zoveelste druppel is voor velen aan de onderkant van de samenleving. Kosten stijgen maar er wordt zoveel over de balk gesmeten. Ik zou bijvoorbeeld meteen alle medicijnen binnen Europa gaan produceren. Wellicht op korte termijn duur maar op de langere termijn zo terug verdient door;

1 meer continuïteit
2 gegarandeerde kwaliteit 
3 zelf prijs bepaling binnen Europa
4 Patenten medicijnen ter discussie stellen bij exorbitante winstmarges
5 Overnames bedoeld om winstmarges te verhogen bij Europese regeling verbieden.

Kijk zoiets zet zoden aan de dijk maar dat gebeurd geen van allen omdat de lobby van de grote jongens veel sterker is dan het benul van de beslissers. 
Ach, boerenverstand werkt niet en dat zie je steeds om je heen.   

Je kunt ook alleen maar minister worden als je alleen maar aan economie en werkverschaffing denkt.

en vooral je eigen hachie en je "vrienden"” 

In mijn opleiding heb ik geleerd: wil je een vat op niveau houden: moet je de afloopkraan en niet de inloopkraan goed afregelen.

Schandalig de verzekeringen maken al miljoenen winst over onze rug.

De zorg wordt steeds minder en slechter, dankzij deze “stompzinnige” regering. 

Ouderen, zieken en gehandicapten worden bijma door deze manier van handelen “legaal” uitgemoord. 

Niet meer functioneel in deze maatschappij.

Reputatie 6
Badge +6

Als ik zo de teneur bekijk, vraag ik me af wie waren er ook weer zo blij met het nieuwe zorgstelsel en de zorgverzekeringen? Groeten Leo.

Reputatie 6
Badge +5

Het grote probleem bij elke zorgkostendiscussie vind ik, dat de burger/consument zo ontzettend slecht geïnformeerd wordt. Het ministerie van volksgezondheid is de op één na grootste besteder van ons belastinggeld. En dat is dus afgezien van de zorgpremie waarover elk jaar weer discussie oplaait. .Bij de laatste btw-verhoging van  6 naar 9% moet je je realiseren, dat die extra 3% in zijn geheel naar "de zorg” gaat. Desondanks wordt van overheidswege geen enkele poging gedaan om ons inzicht te geven in waar al dat geld aan besteed wordt.

Waar het nu op lijkt, is dat de Nederlandse economie voor een groot deel op "de zorg” draait en dat deugt niet. Want zo'n economie is alleen gebaat bij mensen die "zorg” nodig hebben en niet bij mensen die gezond zijn .en zichzelf kunnen redden. En dat laatste lijkt mij toch de situatie waaraan de meeste mensen de voorkeur geven.  Aan de besteding van al dat belastinggeld zou ook een andere en op de toekomst gerichte nuttiger wending gegeven kunnen worden. Maar dan moeten belastingbetalers wel worden voorzien van de nodige informatie op basis waarvan zij een toekomstgerichte keuze kunnen maken. .De media, die zichzelf graag zien als bewakers van de democratie, schieten hier schromelijk tekort. Het wordt echt tijd, dat daar verandering in komt. 

Reputatie 6
Badge +4

heerlijk, dit. lekker ongenuanceerd klagen, alles erbij halen 😉 en doorrrrrrrrrr!

Reageer