Prinsjesdag: het eigen risico in de zorg stijgt in 2015

  • 16 September 2014
  • 83 reacties
  • 813 Bekeken

De minister van FinanciËn heeft zojuist het koffertje met daarin de Miljoenennota en rijksbegroting aan de Tweede Kamer aangeboden. Het eigen risico in de zorg stijgt in 2015 van € 360 naar € 375. Een kleine verhoging, maar aan de andere kant bedroeg het eigen risico in 2012 220 euro. Dat is dus een stijging van 70% in 3 jaar. Wat vind jij van de aankomende stijging naar € 375? Is een aanpassing van het eigen risico wel de manier om de begroting rond te krijgen voor de zorg?

83 reacties

Het eigen risico lijkt mij niet anders dan een verkapte premieverhoging en verder zinloos: alleen de armsten zullen zich erdoor laten weerhouden medische hulp in te roepen. Het is beschamend dat zo de zwakken vernederd worden.
Stijging van 4,2%! Inflatie is veel lager, maximaal de helft. Tel daarbij op de stijging van de basispremie en we hebben weer een "positieve" lastenverzwaring. En dan heb ik het nog niet over de pensioenen, huurverhoging enz.....
geen wonder dat het slecht gaat met nederland, er blijft niets meer over om te kopen!
Er wordt wel eens vergeten dat al die ZGN. asielzoekers van shitlanden komen zonder enige adquate medische infrastructuur.Waarom worden deze mensen niet onderzocht op eventuele aanwezige ziektes.Als ze die hebben dan worden ze hier behandeld zonder dat ze ooit 1 Euro hiervoor betaald hebben, en welke medische zorg wij, het Nederlandse volk dus moet betalen.Vandaar de steeds stijgende kosten voor ons en groter wordende eigen risicos.Verder is er een zeer groot gevaar dat er al potentiele Ebola-ziektedragers bij zijn.Bovendien was er (eer)gisteren een bericht op TV dat Ebola-dragers zijn ontsnapt uit de quarantaine en zich hebben gemengd bij groepen asielzoekers van een of ander West=Afrikaans land. Italie heeft dit gevaar onderkend en neemt nu al maatregelen.Onze regering weet natuurlijk weer van niets met alle gevolgen voor de nabije toekomst !!
Ik begrijp de noodzaak van die eigen bijdrage niet. We betalen een nominale premie en een inkomensafhankelijke premie ( in mijn geval ook nog eens zo'n € 200

per maand ). Mag ik dan verwachten dat ik zonder betaling gebruik mag maken van die zorg?

Dat ik bij betaal voor brillen en andere hulpmiddelen vind ik wel acceptabel. Maar daar zou het bij moeten blijven.
jammer dat al weer de chronisch zieken harder moeten bloeden.

zeker voor de mensen die arbeidsongeschikt zijn, zal dit weer niet makkelijk zijn, ook al is het maar € 15.-.

Wordt het volgend jaar dan € 400.-?
Ik bestel alleen al voor ca. € 2.000,-- per jaar aan stomamaterialen. Hoeveel ze het eigen risico (eigen bijdrage vind ik een betere omschrijving) ook verhogen, ik zal altijd het volle pond moeten betalen. Sinds begin dit jaar is ook de tegemoetkoming voor chronisch zieken geschrapt, de verhoging is dus eigenlijk veel meer dan die lullige € 15,--.
Afgelopen jaar de premie's naar beneden want de verzekerings maatschapijen maakte te veel winst. 1 jaar later en wij worden belast met de verliezen van de verzekeringsmaatschapij weer op te vangen. Men verteld niet waarom het weer omhoog moet. Is het dan zo als het met nederland beter gaat dat dit dan gelijk weer in de kop moet worden gedrukt. Wij krijgen 1-2% saliris verhoging, wat niet tegen de verhoging die de regering ons weer in de maag splits. Ik hoop dat mijn verzekering net als de afgelopen jaren wederom kijkt naar ons (clienten) en niet domweg doet wat Den Haag wil.
Zolang de mensen met een modaal inkomen stemmen op de VVD blijven we deze elende houden en worden alleen de rijken maar ontzien.

Stem VVD en maak de rijken nog rijker
15 tot 20 jaar geleden, zeiden we als we vakantie in het buitenland waren.

We zijn blij , dat we in Nederland wonen , want we hebben met Zweden ,Denenmarken een van de beste sociale stelsels in de Wereld.

Wat is hiervan overgebleven?????

We zijn afgezakt naar landen als Griekenland,Spanje ,Amerika en misschien nog welk erger.

Prijzen gaan maar omhoog en de zorg wordt ieder jaar MINDER

Algemene beschouwingen , EEN GROTE LACHER , als men durft te beweren , dat die ouderen het nog niet zo slecht hebben.

Heb (68jr) al vijftien jaar geen indexering meer gehad, dus salaris is niet hetzelfde maar behoorlijk achteruit gegaan

CJM MAAS
We weten toch dat we een onbetrouwbare overheid hebben?
Reputatie 1
Deze manier van (verplicht) verzekeren raakt kant nog wal. De verzekeringspremie, rond € 1200 pp) verhogen met een eigen risico van 31,25 % is gewoon boerenbedrog!
Wanneer gaat NL nu eens massaal op andere partijen stemmen? We hebben die kans nu al een aantal keren laten liggen, en wat zijn we ermee opgeschoten? NL verarmt zienderogen!

Zorgverzekeringsmaatschappijen kunnen allemaal miljoenen uitsparen door hun basisbundel veel beter te organiseren. Alleen kosten dekken voor ziekte, maar voor zaken waar een persoonlijke keus aan vooraf is gegaan (zoals b.v. gevaarlijke sporten, kinderen willen) kan men zelf de verantwoording ervoor dragen door daar een aparte verzekering voor af te sluiten en/of ervoor te sparen. Dat is bij (sport)vakanties al zo. En inderdaad kunnen de maatschappijen giga veel besparen door reclame maken te vermijden.

Momenteel zijn, sinds deze exorbitante verhogingen van eigen bijdragen, de winsten van de maatschappijen de pan uit gerezen. Als het basispakket drastisch verbeterd wordt, plus belachleijke kosten vermeden worden (zoals managers ridicule bonussen te geven), zullen de maatschappijen een veel gezondere basis hebben om in te functioneren, en zullen al hun cliËnten ook stukken minder aan premie hoeven te betalen.

Maar ja, eerst moet NL naar de kelder en dÁn pas grijpt de politiek in, net als dat bekende kalf wat verdronken is.......
Ik gaf dit een positieve beoordeling, maar zie het terug als negatief! Consumentenbond: pas dit aub aan.

Het eigen risico lijkt mij niet anders dan een verkapte premieverhoging en verder zinloos: alleen de armsten zullen zich erdoor laten weerhouden medische hulp in te roepen. Het is beschamend dat zo de zwakken vernederd worden.

Er wordt alleen maar gepraat over het eigen risico. Tegenwoordig moet ik voor bijna alle medicijnen bijbetalen (ook voor chronische ziekten zoals diabetes).
Het systeem wat we een aantal jaren geleden had vond ik veel prettiger. Achteraf kreeg je dan geld terug als je geen zorgkosten had. Het eigen risico was gewoon verrekend in de maandelijkse premie. Voor het budgetteren van de uitgaven ook veel beter.
Badge
Jammer dat de minister niet door heeft dat het systeem van vaste premies niet werkt en oneerlijk is. heel wat premies worden nooit betaald om uiteenlopende redenen. het verplicht inhouden werkte veel beter en de beter bedeelden droegen ook zo meer bij in de kosten. procentueel zijn de vermogenden bijzpnder voordelig uit wat ziektekosten betreft.

Overigens geldt dit ook voor het gebruik van energie en water; hoe meer je gebruikt ees te minder betaal je per eenheid.
Het ergste is nog dat meer dan 1/3 van de premie die wij met zijn allen betalen aan andere zaken dan de zorg uitgegeven worden.

Wij worden door dit kabinet aan alle kanten belogen, bedrogen en uitgebuit, wij worden gewoon vetegenwoordigt door en stel criminelen. Hoe lang pikken wij dit nog . . . . . wanneer gaan we eens echt naar den haag en schoppen hen weg ?
ik maak mij ernstig zorgen ik werk met ouderen en zie de moeite die het kost om rond te komen het blijft maar door gaan de zorg betaalbaar nou ik zie mensen verkomeren is dat het doel waar gaat dit heen het is wekelijk een schande
Beste mensen houd er maar rekening mee dat dit nog niet het laatste is. Als de politici niet mee willen werken zitten wij in een achtbaan.
Dit kan zo niet doorgaan, er moet op heel andere manieren worden bezuinigd op de zorg. De DBC's bijvoorbeeld (diagnose behandel combinatie) maken dat veel te veel moet worden betaald voor simpele behandelingen en het werkt ook fraude in de hand. Dit hele systeem zou op de schop moeten en helemaal anders worden geregeld. Voor eenvoudige behandelingen gewoon een simpele rekening en niet maar meer onderzoeken aanvragen, omdat dat tenminste in rekening mag worden gebracht. Dit kabinet is helemaal verkeerd bezig, 't lijkt wel of ze niet kunnen nadenken.
Het is verdrietig dat de mensen die veel zorg nodig hebben de rekening, in de vorm van verhoging van het eigen risico, moeten betalen. Als je niets mankeert, heb je er geen last van!

De minister van FinanciËn heeft zojuist het koffertje met daarin de Miljoenennota en rijksbegroting aan de Tweede Kamer aangeboden. Het eigen risico in de zorg stijgt in 2015 van € 360 naar € 375. Een kleine verhoging, maar aan de andere kant bedroeg het eigen risico in 2012 220 euro. Dat is dus een stijging van 70% in 3 jaar. Wat vind jij van de aankomende stijging naar € 375? Is een aanpassing van het eigen risico wel de manier om de begroting rond te krijgen voor de zorg?
Het onterecht of te hoog declareren van zorginstellingen is de boosdoener.

Laat hen het gat in de begroting dichten.

Laat de patienten met rust en zorg ervoor dat de'' zorg'' voor iedereen betaalbaar blijft.
We moeten niet raar kijken als ze over dat bedrag nogeens "21% BTW" gaan berekenen!!!!!! Het moet niet gekker worden.
Stop de commercialisering van de Zorg!Wij betalen meer om de verzekeraars winst te laten maken....

Reageer