stagaires in de zorg

  • 22 March 2020
  • 2 reacties
  • 166 Bekeken

Mijn dochter is bezig met haar laatste stage in het Ziekenhuis als verpleegkundige. Deze week kreeg ze te horen dat zij haar bijbaantje in de supermarkt moet opzeggen ivm de coronavirus. Dit begrijpt ze. Alleen een compensatie komt er niet voor haar. Een verpleegkundige i.o. krijgt een stagevergoeding van € 175,— in de maand en wordt nu wel volledig ingezet. Nu ze haar bijbaantje niet meer heeft kan ze haar vaste lasten ook niet meer betalen. Wat ik nu zo jammer vind is dat er vele mensen gecompenseerd worden zoals de zzp-ers de kroegbaas op de hoek etc. en deze groep jongeren, die ook keihard werken voor onze gezondheid, tot nu toe niets gecompenseerd krijgen. Er is wel sprake van dat het zorg personeel een bonus krijgen alleen geld dit niet voor stagiaires.


2 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Dit voelt zeer zeker als onredelijk . Zeg maar gerust oneerlijk . Weer een voorbeeld waar uit blijkt dat ook in een zgn rijk land heel veel niet deugt. Het enige wat je dochter kan doen is trachten zo snel mogelijk een ander baantje te vinden. 

Reputatie 4
Badge +3

Het zou nu eerlijk.zijn als uw dochter de uren die ze boven haar stage draait gewoon cao betaalt zou krijgen. Dit voelt echt niet fair.

Reageer