Stel je vraag over zorgverzekeringen aan onze zorgexperts

  • 3 December 2015
  • 9 reacties
  • 606 Bekeken

Reputatie 1

December is dé maand om je zorgpolis voor 2016 te bekijken en eventueel over te stappen naar een nieuwe zorgverzekering. We merken dat er veel vragen zijn rondom zorgverzekeringen en dat consumenten het lastig vinden om een goede keuze te maken.

De Consumentenbond biedt hiervoor uitkomst. Deze maand zitten onze zorgexperts klaar om al je vragen over zorgverzekeringen te beantwoorden, hier in de Community!

Let op: voor uitgebreid persoonlijk advies kun je bellen met onze klantenservice 070 445 45 45, op werkdagen tussen 8:30 en 18:00 uur


9 reacties

Door een foutief rekeningnummer in te vullen één 8 teveel, een achterstand opgelopen, nu wilde ik dit jaar kijken welke zorgverzekeraar het best bij me past, wilde ik voor een juiste informatie, bij mijn huidige zorgverzekeraar de av toevoegen. Dit kon niet in verband met hierboven aangegeven situatie. Opzeggen bij deze zorgverzekeraar mocht ook niet.

Is dit juist
Badge
Medicijnverstrekking blijft een lastig iets... vooral wanneer ze medisch noodzakelijk en de huisarts hiervan een vermelding maakt op het recept. Desondanks wil mijn apotheker hiervan consequent afwijken. Onacceptabel. Men zegt dat alleen de goedkopere nog verstrekt worden met dezelfde werkzame stof.


Medicijnverstrekking blijft een lastig iets... vooral wanneer ze medisch noodzakelijk en de huisarts hiervan een vermelding maakt op het recept. Desondanks wil mijn apotheker hiervan consequent afwijken. Onacceptabel. Men zegt dat alleen de goedkopere nog verstrekt worden met dezelfde werkzame stof.

Geplaatst door Verschoor op Dec 21, 2015.


Sjoemelbeweringen.....? Ja en nee....JEE dus!

Ik heb zojuist precies het tegenovergestelde ervaren. Het eerder voorgeschreven medicament werd ineens (met dezelfde werkstof) afgegeven en veroorzaakte een eerder niet voorgekomen, bijwerking. Het was een ander merk! De huisarts nam de voorgelegde klacht serieus en heeft rondgetelefoneerd (twee aanspreekpunten over de leverbaarheid en de vergoeding vanuit de verzekering) en uiteindelijk een nieuw recept met het oude medicijn op naam van de eerste producent naar de apotheker gestuurd. Het nieuwe medicijn is nu weer het (duurdere) oude medicijn en.....de bijwerkingen (bloedneuzen) zijn nu weer weg!

Misschien een kwestie van onderhandelen met de huisarts? De apotheker is m.i. eerder de uitvoerende van de exacte opdracht (recept) van de huisarts en afwijken is inderdaad niet normaal, tenzij uw verzekeraar heeft aangegeven alleen zijn 'voorkeur'-medicijnen te mogen overhandigen. De apotheker loopt het risico anders geen vergoeding te krijgen. De verzekeraar zou trouwens met het foute goedkopere medicijn plus bloedstollende behandelingen duurder uit zijn geweest, terwijl we toch moeten besparen!!

Misschien een werkveld voor diepere recherchen, hoe vaak (andere) bijwerkingen ontstaan bij de verschillende merkproducten maar dezelfde werkstof. Is dat werkelijk allemaal zo onschuldig als steeds gezegd wordt? Ik zou het effectief vinden, wanneer de Consumentenbond zulke praktische vragen (dagelijks via een poll) zou kunnen stellen. Omroep MAX doet dit ook bij consumentenzaken en de aanbieders van de fora-software hebben vaak ook een poll-tool in het pakket. Misschien tegen extra kosten, maar daarover kan men toch nog verhandelen......?

___________________________________________________________________________________

NB. Ik ervaar de regelmatige polls bij/van MAX overigens ook als een positieve betrokkenheid bij het dagelijkse gebeuren en het serieusnemen van de meningen van de eigen leden.....

een WIN-WIN-meerwaarde dus!
Reputatie 4
Badge +6

 

 

 

Dat is een vervelende situatie. Het klopt inderdaad dat je bij een betalingsachterstand je huidige verzekering niet op kan zeggen en dus niet kan overstappen. De aanvullende verzekering kan bij betalingsachterstand door de verzekeraar beëindigd worden. Misschien is de zorgverzekeraar coulant als je je situatie uitlegt.
 

Reputatie 4
Badge +6


Medicijnverstrekking blijft een lastig iets... vooral wanneer ze medisch noodzakelijk en de huisarts hiervan een vermelding maakt op het recept. Desondanks wil mijn apotheker hiervan consequent afwijken. Onacceptabel. Men zegt dat alleen de goedkopere nog verstrekt worden met dezelfde werkzame stof.

Geplaatst door Verschoor op Dec 21, 2015.

Dat is inderdaad onacceptabel. De apotheker mag niet afwijken van het recept van de (huis)arts als het specifieke merkmiddel op het recept vermeld staat en de (huis)arts op het recept heeft geschreven dat er een medische noodzaak is om het merkgeneesmiddel voor te schrijven. 

VGZ rekent opeens eigenrisico kosten ,dat is niet mis , Heb 1x 30,- euro betaald .Dat is de nieuwe wet je moet nu kosten betalen voor nieuw medicijn en uitleg daar voor .30,- WAT??? nU IS ER WEER 70,- EURO van mijn rekening afgehaald  .Ja zegt VGZ terhandstellings kosten voor de apotheek ,assistent gebeld apotheek ! nee hoor dat doen wij niet ,dat doet VGZ ,  VGZ gebeld kreeg een mevrouw uit Limburg leek wel bijna niet verstaan baar ,wist het streng te vertellen ,kreeg er geen stok tussen ,Ik dacht wat is dit !Heb laatst bloed laten afnemen bij de huis arts , daar rekent VGZ 39,- euro voor .samen 50,- extra deze mnd  verleden mnd 70,- Dit kan toch niet ! ik word hier arm van ,ben een vrouw alleen , paar jaar geleden kreeg je nog toeslag per mnd 23,-  Nu moet je betalen 70,- 50,- 30,- Wie kan mij hier antwoord opgeven ?   aub ,kunnen zij dit zomaar doen ,of ben ik de enige ! wie kan mij helpen met een andere zorg verzekering . vriendelijke groet mevrouw H.Noor

@

Kosten voor laboratoriumonderzoek en medicijnen gaan altijd al af van het eigen risico. Dus je moet eerst zelf alles betalen tot €385 totaal. 
 

Enige jaren geleden had VGZ een voordelige regeling: als je het preferente medicijn gebruikte dan ging dat niet af van het eigen risico ( incl. afleverkosten). Dit is ca. 3 jaar geleden gewijzigd. Je moet nu WEL de afleverkosten betalen.  En dat is standaard ongeveer €6, de eerste keer het dubbele, en in het weekend kost dat wel €35. Dit schijnt ook nog te verschillen per apotheek. Als je ergens op het platteland een weekend-apotheek bezoekt, kan dit nog veel duurder zijn. PS. de extra hoge kosten van de apotheek zijn er alleen in de avond en op zondagen. Op zaterdag wordt het gewone tarief ( dus €6 en €12 berekend).

Reputatie 2
Badge +1

Voorkeursmedicatie of de vorm waarin de medicatie zit (bruistabletten/poeder/pillen) verandert keer op keer. Irritant en onnodig lijkt me. Zelfs apothekers worden er dol van. Is dit nou echt nodig? Het gaat dan om 1 Eurocent per dag per patiënt (Ascal bv).

 

Reageer