Beantwoord

test van zonnebrandmiddelen juni 2021

  • 3 June 2021
  • 2 reacties
  • 361 Bekeken

In de test van zonnebrandmiddelen juni 2021 scoort dr.jetske ultee suncover een 7,9 op milieu, maar er zitten wel microplastics in? Deze score verbaast mij.

icon

Beste antwoord door Isolda 22 June 2021, 17:51

Bekijk origineel

2 reacties

Badge +8

Dank voor je vraag, @Verweij. Ik doe navraag voor je bij onze expert.

Badge +5

Hi @Verweij, eerder heb je een vraag aan ons gesteld welke is uitgezet bij onze expert. Wij willen jou graag onze terugkoppeling geven:

“De milieu score is opgebouwd uit verschillende onderdelen. Sinds 2020 bekijken wij ook hoeveel ingrediënten de middelen bevatten met een nadelig effect op het milieu. We maken een onderscheid tussen UV- filters en andere ingrediënten. We zien hier grote verschillen en grote verbeterpunten voor fabrikanten. De beoordeling van de ingrediënten werken we elk jaar bij. In 2021 hebben we onder andere een oordeel voor de aanwezigheid van (verdacht) microplastics toegevoegd. In onze testtabel wordt dit los weergegeven. Sinds 2021 beoordelen we ook of het mogelijk is om al het zonnebrand middel uit de verpakking te krijgen. Verder wordt ook het type materiaal, het gewicht van de verpakking en de aanwezigheid van een tweede verpakking meegenomen in het testoordeel van de milieu score. Uit alle genoemde onderdelen volgt vervolgens een gemiddeld cijfer. Meer informatie over hoe wij zonnebrand testen vind je via onze pagina: Hoe wij zonnebrand testen

 

Reageer