Uurtarief KNO arts 7380,00

  • 20 October 2022
  • 8 reacties
  • 117 Bekeken

Na 1 minuut bij de KNO arts binnen te zijn geweest voor een behandeling van een halve minuut krijg  ik een rekening van ruim 123,00 op mijn eigen risico. Omgerekend 7380,00 per uur. (Die minuut is niet overdreven) Navraag bij Zilveren Kruis blijkt dat een poliklinische behandeling of die nu een minuut of een half uur duurt tegen een vast tarief berekend mag worden.

Hoe drijven we de zorgkosten op…..

 


8 reacties

Er is natuurlijk veel tegen in te brengen Mark x maar hij is toch wel sterk met zo’n bedrag!

Tja, bij een garage en een loodgieter en een wasmachinereparateur heb je óók vaste kosten die bijvoorbeeld  onder de noemer ‘voorrijkosten’ worden afgetikt, óók als de reparateur na 1 minuut zegt ‘niks meer aan te doen’. Dit heeft niet zozeer met zorgkosten te maken als wel dat allerlei vaste handelingen rondom een (schijnbaar) eenvoudige klus nu eenmaal altijd de prijs opdrijven.

 

En die € 7380 per uur is dus ook onzin: als je er wel een half uur had gezeten had het óók € 123 gekost. Dat is € 246 een vrij laag bedrag eigenlijk (als je nagaat dat een beetje loodgieter tegenwoordig ook al snel zo rond dat bedrag uitkomt).

Reputatie 6
Badge +7

@K.N. Markx Met uw uw calculator is niets mis.

Er mag dus 246,00 /half uur gedeclareerd worden en dat gebeurd dan ook.

Dan is het eigen risico 123,00 toch verklaarbaar?

En de KNO arts heeft geen praktijkje aan huis?

Kosten van huur en gebruik van de ziekenhuis faciliteiten maken deel uit van die "ruime minuut".

De assistenten die afspraken te maken zitten er ook niet gratis en worden ook van uw minuut betaald.

Het is allemaal wel redelijk verklaarbaar.

Ander voorbeeld. Hoeveel water is er door de Rijn gestroomd voordat parkeren per minuut afgerekend werd en niet meer per ingegaan uur. En waarom was dat…. Ook hier geldt dat het gebouw er staat, de verlichting gewoon brand, de beheerder aanwezig is. 

Wanneer ik bij een klant dit in rekening zou brengen voor een kort consult ben ik mijn klant snel kwijt. Ook al kan ik er tegen in brengen dat ik die tijd vrij gepland heb, mijn kosten gewoon door gaan etc. Ik heb er geen enkel probleem mee wanneer een tarief wordt berekend voor navenant werk, maar hier heb ik moeite mee.   

In het bedrijfsleven noemen we dat ondernemersrisico. Is een arts geen ondernemer?

Het ziekenhuis en de specialist kosten veel geld en er is afgesproken dat ze NIET per minuut declareren maar per consult. Heel vervelend als je daar geestelijk niet mee om kan gaan maar dan zal je daar wel vaker tegenaan lopen. Alleen zie ik niet waarom dat de kosten op zou drijven. Neem de advocatuur waar inderdaad per minuut gedeclareerd wordt, niemand zal zeggen dat die goedkoop zijn.

 

Reputatie 6
Badge +7

@K.N. Markx Als de KNO arts u, in dat halve uur dan helemaal uit elkaar trekt, en dan ook vind wat hij in die ene minuut had geconstateerd.

Is het dan volgens u wel navenant werk, waar u dan geen moeite mee heeft?

Of is dat vergelijkbaar ondernemers risico🤔

Voor een eerste gesprekje met een specialist zie ik ook wel rond €500 op de nota staan.
Een gesprek met een een arts assistent €275 zonder een arts gezien te hebben.
Dan hebben we het nog niet eens over behandelen.
En als je het over parkeren hebt bij het ziekenhuis, dat tarief is ook best hoog.
 

Overigens, nee, een arts is geen ondernemer. Natuurlijk zijn er wel aspecten die ze gemeen hebben met ondernemers maar als artsen echt ondernemers zouden zijn zou de top arts ongeveer tien keer zo zoveel vragen als de mindere arts en zou een bepaalde groep dat ook graag betalen. 

Dat werkt ook door in de situatie van bijvoorbeeld mensen die "opgegeven zijn". Wat doe je als iemand dan zegt "ik kan jou wel genezen maar het kost een heleboel geld" en je bent goedgelovig of wanhopig.

Reageer