Verhoging premie zorgverzekering: wat ga jij doen?

  • 5 November 2014
  • 81 reacties
  • 1063 BekekenGrote kans dat jij en ik volgend jaar meer gaan betalen voor onze zorgpremie. Vandaag maakten de zorgverzekeraars IZA en UMC (onderdeel van VGZ) bekend dat de premies van hun zorgverzekeringen volgend jaar omhoog gaan. Verzekerden kunnen tot wel 16% meer betalen.

[update: CZ, Ohra en Achmea volgen VGZ met premiestijgingen voor de zorgverzekering in 2015]

Wat betekent dat precies? Dat je straks tussen de € 2 en € 15 per maand meer kwijt bent aan de premie. Dat is echt een behoorlijke verhoging, is dat nog wel te betalen voor veel mensen? De stijging van het eigen risico komt daar nog bovenop.

Welke gevolgen heeft dat voor jouw persoonlijke situatie? Ga je per direct op zoek naar een andere, goedkopere verzekeraar. Zeg je je aanvullende- of tandartsverzekering op? Of wacht je het liever even af?

81 reacties

Ik wacht even af of mijn CZdirect ook zo fors omhoog gaat met de premie. Waarom moet de premie omhoog als er voldoende reserves zijn opgebouwd. Tenslotte is dat onze premie die als reserve wordt gereserveerd. En dan ook het eigen risico weer omhoog. Chronisch zieken die ieder jaar het eigen risico helaas volmaken zijn dan weer de klos en ieder jaar stijgt het bedrag. Het eind is zoek. Een slecht stelsel om zieketenkosten betaalbaar te houden. Het oude systeem was stukken beter.
Onbegrijpelijk dat dit weer gebeurd , de 16 % gaat zeker weer naar de directie en de zakkenvullers van de verschillende verzekeraars.

Wij staan machteloos tegen deze practijken en dan te weten dat alle verzekeraars nog zoveel kapitaal achter de hand hebben.

Ik zal eens goed nagaan wat andere zorgverzekeraars te bieden hebben ,

Ik heb er niet veel vertrouwen in.
Zodra bekend is dat alle nieuwe premies en voorwaarden voor het jaar 2015 bekend zijn, ga ik een vergelijking doen bij andere zorgverzekeraars. De verhoging is al fors genoeg en inkomensverbetering (voor mij pensioen) is er niet bij het komende jaar.
Power to the people...... en de Consumentenbond! Je schiet toch in een kramp van pure machteloosheid. Van wie hoor je nog enig protest? De vriendenkliek van managers, bestuurders en topbestuurders weten maar al te goed dat ze kunnen doen wat ze willen en op weinig verzet hoeven te rekenen. Het gros van de premiebetalers heeft immers geen stem. Nou ja', Consumentenbond doe toch maar je best.
Ik heb de vermoeden dat de regering onder een hoedje speelt met de vezekerars.

Dit blijkt uit de invoering van de eigen bijdrage.Immers de eerste 365euro hoeven zij niet te betalen.KASSA.

Hebben veel mensen,en ik ook gelijk als zij terugverlangen naar de oude verzekering.

Er was geen gedoe om bij welk tandarts,specialist of ziekenhius laat je behandelen.

De zorg is een groote zorg geworden voor veel mensen.

Nu kan iedereen hartelust uit de zorg mandje graaien.

Schandalig!!!
Wij zitten bij de Friesland. Ik ben diabeet en ben zodoende snel door mijn eigen risico heen, maar ook ons dochterjte met voedselallergien heeft wel het een en ander nodig. Eigenlijk zoek ik een verzekeraar die mij ook helpt wanneer de aparatuur voor diabeten vooruit gaat. Momenteel is dat de Freestyle van Abbott. Een scanner die zonder herhaaldelijk prikken je bloedsuikerwaarden meet. Een uitkomst voor mensen met een beroep dat daarom vraagt of gewoon slecht in te regelen zijn met alle gevolgen van dien voor wat betreft de complicaties. Die overigens duurder zijn.

Ik weet dus even niet wat ik moet gaan doen en waarik moet zoeken. Wie heeft er een tip
Bij DSW die zijn premies voor 2015 al eerder bekend maakte gaat u niets meer betalen. De basispremie blijft gelijk nl 95 € per maand !

Nee, Ik werk er niet. groet
Voor het maken van een goed overdachte keuze in het woud der zorgverzekeringen, vind ik het ronduit triest dat we pas op 18/11/14 de premies kunnen vergelijken!! Kan er geen verzoek worden ingediend of dit volgend jaar per 1/10 kan? Ze weten toch ook nu al dat onze eigen bijdrage 375,- euro wordt!!
Vergelijk het eens met de landen om ons heen? Wat doen we in Nederland fout?16%!

Grote kans dat jij en ik volgend meer jaar gaan betalen voor onze zorgpremie. Vandaag maakten de zorgverzekeraars IZA en UMC (onderdeel van VGZ) bekend dat de premies van hun zorgverzekeringen volgend jaar omhoog gaan. Verzekerden kunnen tot wel 16% meer betalen.

Wat betekent dat precies? Dat je straks tussen de € 10 en € 20 per maand meer kwijt bent aan de premie. Dat is echt een behoorlijke verhoging, is dat nog wel te betalen voor veel mensen? De stijging van het eigen risico komt daar nog bovenop.

Welke gevolgen heeft dat voor jouw persoonlijke situatie? Ga je per direct op zoek naar een andere, goedkopere verzekeraar. Zeg je je aanvullende- of tandartsverzekering op? Of wacht je het liever even af?Vergelijk het eens met de landen om ons heen? Wat doen we in Nederland fout?Is er een groot verschil met omliggende landen? En weet jij het antwoord op je vraag Hubert?
Zorgverzekering, premie omhoog, dus shoppen!? Voor ouderen: pas op met shoppen. De nieuwe verzekering stuurt je een vragenlijst en sluit vervolgens (met name voor de aanvullende modules) risico's uit! Je oorspronkelijke verzekering mag dat niet: uitsluiten. Weet dus goed wat je doet, als je naar een andere verzekering gaat, want je kunt niet terug. Als je dat doet, gaat je "oude" verzkering je ook uitsluiten op risico's.
Tja... wat moeten we. Volgens mij maakt het niet uit waar je zit, ze zijn allemaal even erg. Het hele systeem klopt gewoon niet. De reactie van C. Sjardijn hierboven is erg belangrijk. Daarom durven wij eigenlijk ook niet over... 1 kindje van ons heeft een chromosomenafwijking, weliswaar met niet zulke dramatische gevolgen maar dit is wel een voldongen feit. Hij kan er niet van genezen, zeg maar. Onze huidige verzekering heeft nooit problemen gegeven met vergoeden. Maar ja, ze gaan nu wel heel erg omhoog met de premies.......
Vind merkwaardig als het over lonsverhoging word gepraat,is het regering als de kippen er bij om te matigen.

Warom nu ook niet bij de zorgverzekerin,nee de regering gaat voor in het verhoogen van eigenbijdrage.

Dit is dan een roode lap voor deverzekeraars om de premie te verhogen.
In mijn ogen is het een grof schandaal dat het eigen risico en de maandelijkse premie weer drastich wordt verhoogd.

De dooddoener is nu dat de verpleging eerst uit de AWBZ werd betaald en dat het nu is door geschoven naar de zorg verzekering.

Het resultaat : dat pakken we weer bij het klootjes volk terug !!

Waar blijft het geld van de AWBZ dan nu ?

We kunnen er geen do...... aan doen ,je moet het maar slikken .

Is er nu geen ene instantie die hier iets aan kan doen ?

Bij de P v/d A hoef je ook niet aan te komen die geven de politieken zendtijd aan de kunst , dan hoeven ze ook geen verantwoording af te leggen voor wat ze doen en voor al wat ze laten !

Het lijkt wel een partij zonder gezichten ,je ziet ze niet en je hoort ze niet.

Het pensioen is al 6 of 7 jaar niet verhoogd ,kijk nu eens wat er de laatste 7 jaar aan maandelijkse kosten omhoog is gegaan.

de maandelijkse premie wordt automatish ingehouden , zou het nu niet mogelijk zijn om burgelijk ongehoorzaam te worden en alle automatische inhoudingen voor de zorg stop te zetten ?

Je moet altijd wat achter de hand hebben voor als er iets bijzonders komt , ik zou niet weten waar we dat vandaan moeten halen!
Niet klagen,het wword toch( democratisch???) besloten,zonder het volk te raadplegen.
Zorgverzekeraar VGZ verhoogt als eerste de premie voor de zorgverzekering omdat de wijkverpleging van de AWBZ naar de zorgverzekeraar gaat. Dan moet het geld voor de wijkverpleging dus ook uit de AWBZ komen of de premie voor de AWBZ moet met hetzelfde bedrag verlaagd worden. Zo niet, dan gaan we dubbel betalen voor deze zorg en de zorg die de regering later nog gaat decentraliseren naar gemeenten, instellingen, zorgverzekeraars, enz. De premies voor de zorg, waar de burgers in totaal nu al honderden euro's per maand voor betalen, worden dan nog veel hoger. Intussen wordt de zorg ontwricht door verzorgingshuizen te sluiten, zorgmedewerkers te ontslaan en zorg o.a. aan mantelzorgers en vrijwilligers over te laten die dit niet willen of niet kunnen bijv. omdat ze de opleiding hiervoor missen. Dit verontrust mij temeer omdat de totale (re)organisatieplannen met de bijbehorende financiËle consequenties niet bekend zijn.

Ik ga proberen de politiek hierover te benaderen en zal een klacht indienen bij de zorgverzekeraar. Verder vraag ik de Consumentenbond haar invloed bij de politiek aan te wenden. Dat is belangrijk. Samen zijn we sterker en daarom ben ik lid.

Martijn.
Beste Martijn,sinds de invoering van de privatisering zijn de premies alleen maar oomhoog gegan,en de zorg is zelfs minder geworden.

De regering met medeweking van de politiekepartijen heeft zelfs de eigen bijdrage in gevoerd.

Dus ik geef je weinig kans dat het iets aan gedaan word,of verandert.

De Consumentenbond doet zijn best,maar de macht van de verzekeraars breek je niet,zonder de medewerking van de politiek.
Het is te hopen dat er nu eindelijk bij de instanties een lampje gaat branden anders ligt Nederland binnen de kortse keren op zijn gat !

Als er bij de huishoudens niets meer wordt overgehouden wordt er steeds minder uitgegeven met alle gevolgen van dien .

Geen uitgave geen BTW , geen auto rijden , geen belasting en BTW zo kunnen we nog wel even doorgaan .

Dus Nederlandse regering oog kleppen op en gewoon zo doorgaan , kan er weer een commissie bij komen om te onderzoeken hoe het toch komt dat de mensen steeds minder aan de verplichtingen kunnen voldoen ! ( behalve de kamerleden zelf natuurlijk )
Ik ga weer op zoek naar de goedkoopste verzerking.
Welke goedkope verzekering ?

Of je nu door de kat gebeten wordt of door de hond ?

Zou het werkelijk uitmaken ?
Waarom maken ziektekostenverzekeringen winst? Wie verlangt dat? De premiebetalers niet.

En wie staat dat toe? Politiek Den Haag. Logisch: na hun Kamerlidmaatschap gaan ze weer de maatschappij in. Dan gaan ze besturen. En dan moet er toch wel iets te besturen zijn, wat geld opbrengt, of niet?

't Zal zowat 50 jaar geleden zijn, dat mijn vader de krant nijdig in de hoek gooide met de woorden: "In Den Haag zit een goed georganiseerde roversbende". Ik moest er toen om lachen, nu niet meer.
Onder het mom van privatisering is dit systeem er doorgedrukt. En wat zien we in de praktijk? De premies stijgen jaar, na jaar, net zoals het inkomen van de graaiers aan de top van de zorgverzekeraars. Maar de vergoedingen nemen af en het Eigen Risico toe. Des te schandaliger is het als ook de vermogens bij de verzekeraars blijven toenemen. Inmiddels al 5 miljard, terwijl 1 miljard ruimschoots voldoende is. En onze regering? Die doet weer niks. Te druk met geld weggeven aan o.m. Brussel, ontwikkelingshulp ed.Ongehoord wat onze overheid doet. Alleen maar lasten verzwaren en dat noemen ze bezuinigen. Knap hoe ze dit land in no time naar de vernieling hebben geholpen.
Er bestaat geen goedkoperen verzekering

Als je denkt dat je goedkoper uit bent zal je wel weer ergens anders duurder uit zijn met de zorg die je nodig hebt.

Dit kabinet zegt dat privatisering nodig is om de zorg in de toekomst betaalbaar te houden .

Maar dat er nu al 1 miljoen Nederlanders de zorg nu al niet meer kunnen betalen zal dat alleen maar meer wanbetalers opleveren en dus zal de zorg onbetaalbaar worden in de toekomst.

De zorg zal nu en in de toekomst alleen maar betaalbaar blijven als we terug gaan naar het ziekenfonds en de particulieren verzekering.

Vandaag 17-11-2004 een voorstel van de SP om de privatiesering in de zorg per 01-01-2015 terug te draaien dit voorstel verdiend door HEEL Nederland omarmt te worden en de zorg terug te geven aan de mensen.

Artsen moeten hun beroep weer kunnen uitoefenen zoals ze het geleerd hebben naar eer en geweten.

Directeuren en managers op de artsen stoel gewoon schandalig voor woorden.

TERUG NAAR HET ZIEKENFONDS EN DE ZORG WEER TOEGANKELIJK MAKEN VOOR IEDEREEN.
Reputatie 1
Badge +2
Tot mijn verbijstering verhoogt UMC (= VGZ) de premie met ongeveer hetzelfde bedrag als waarmee die vorig jaar, na massale druk van premiebetalers en Consumentenbond, is verlaagd. Tegelijk gaat het eigen risico omhoog, vervalt voor thuiszorg de 33% COTG-korting op de eigen bijdrage en komt met ingang van 2015 de bijdrage aan de apotheek voor medicijnverstrekking voor rekening van de verzekerde in plaats van de verzekeraars. Dat zijn vier(!) aanslagen op mijn kleine budget. Door mijn leeftijd en daaraan gerelateerde klachten zal een andere verzekeraar me niet accepteren. Ik ben dus een hulpeloos slachtoffer van de wurgende greep van de kapitalisten. Ik word hier wanhopig van. Zullen we weer eens met z'n allen een protestactie op touw zetten?
Ik vind het echt allemaal om te huilen! Waarom grijpt de politiek hier niet in? Ik voel me machteloos en deze mening wordt gedeeld door heel veel mensen om mij heen. De regering staat toch voor onze mening, bewaken onze 'normen en waarden' en kijken met een wakend oog over ons? Of heb ik het idee van ons regeringsysteem verkeerd begrepen? Hier gaat het om de zorg verzekeraars... Ik betaal elke maand (verplicht!!!) zo rond de 100,- aan mijn basis verzekering. Daarbovenop heb ik een tandarts verzekering genomen. Nu ben ik student en heb ik al niet heel veel te besteden.. Of laat ik zeggen, dat het leven sowieso al duur genoeg is met een lage inkomen en al hoge andere kosten.

Als eerste wil ik wel zeggen dat het idee heel fijn is, dat wij in Nederland de verplichting hebben om een zorg verzekeraar te moeten nemen. Het idee erachter is helemaal niks mis mee. Het is alleen belachelijk dat je als staat, wel een verplichting oplegt maar zelf de inrichting hiervan niet of nauwelijks vorm geeft. Dit wordt overgelaten aan commerciËle bedrijven, die met wat marketing campagnes de ene na de andere zieltjes weten te winnen en vervolgens leeg trekken. De staat weet ons dan ook nog gewoon een eigen risico van 360,- op te leggen en dit geldt voor iedereen!!! Ik snap het idee dat we niet voor elk 'wisse wasje' naar de dokter hoeven te gaan, maar daar zijn ook andere dingen op te verzinnen. Dit jaar betekende dit voor mij: dat ik bij verschillende aanvragen van een totaal 1.807,95 een vergoeding heb gehad van 655,41!! Dus nog 1.152,54 zelf te betalen. Dit jaar is een uitschieter maar dit geeft wel een duidelijke verhouding aan hoe ze over je polis hebben nagedacht. En buiten dat weet ik even niet hoe ik alles moet betalen.. Ik ben toch verzekerd..? Ik moet al een aanvullende verzekering nemen om een deel van mijn tandarts vergoed te krijgen, wat volgens mij gewoon voor iedereen ÉÉn van de basis behoefde in het (half)jaar is. Laat staan om te kijken over de lange termijn, waar er zo nu een dan even gesleuteld moet worden.

Ik neem aan dat de mensen die de polissen en zorgbeleid bepalen, capabel genoeg horen te zijn om verder te denken dan hun eigen broekzak. En deze kant van het bedrijven leven hebben gekozen om mensen te helpen. Ik zit met een hoop vragen, en ik weet gewoon niet meer waar ik heen moet... Moet ik nou proberen een social media actie te organiseren? Of ouderwets op het Malieveld te gaan staan? Of moet ik maar stilzwijgend mijn mond gaan houden en als een 'brave burger', mij laten vertellen hoe ik moet leven....... Dit laatste gaat sowieso niet gebeuren. Daarom begin ik hier. Ik hoop namelijk als volwassenen eruit te kunnen komen en daarom heb ik een aantal vragen opgesteld waar ik graag antwoord op zou willen krijgen.

Wat ik me afvraag.. Waarom wel allemaal geld in leggen om "verzekerd" te zijn maar als je er gebruik van wil maken je als nog voor hoge kosten komt te staan? Waarom is deze vorm van verzekeren dan verplicht? Als ik het namelijk zelf betaald ben ik goedkoper uit.

Waarom bepaald de staat zelf niet hoe een verzekering eruit moet zien? En dan toegespitst op de burger.. Waarom wordt de zorg niet benaderd vanuit de persoon? Waarom moet ik altijd krom liggen en bang zijn als ik weer een nota krijg? Ik ben toch verzekerd? Waarom worden de meest voorkomende dingen uit het basis pakket gehaald? Is het niet juist de bedoeling dat de basis behoefte gedekt is?

Als laatste vraag ik me sowieso de vorm van de verzekering af.. Waarom wordt elk jaar het potje weer op nul gezet? Ik leef toch langer? Kan ik niet mijn leven door dit opbouwen? Want ieder jaar is anders... Of kan ik misschien met mijn familie (en vrienden) de kosten delen? Als collectief sta je sterker toch? En heb je ook sociale controle.Er zullen vast nog meer vragen zijn die me later te binnen schieten. Maar ik neem aan dat mijn insteek duidelijk is! Het is een onlogisch en onsamenhangend geheel. En het idee om mensen te helpen is ver te zoeken.

Reageer