Verhoging premie zorgverzekering: wat ga jij doen?

  • 5 November 2014
  • 81 reacties
  • 1070 BekekenGrote kans dat jij en ik volgend jaar meer gaan betalen voor onze zorgpremie. Vandaag maakten de zorgverzekeraars IZA en UMC (onderdeel van VGZ) bekend dat de premies van hun zorgverzekeringen volgend jaar omhoog gaan. Verzekerden kunnen tot wel 16% meer betalen.

[update: CZ, Ohra en Achmea volgen VGZ met premiestijgingen voor de zorgverzekering in 2015]

Wat betekent dat precies? Dat je straks tussen de € 2 en € 15 per maand meer kwijt bent aan de premie. Dat is echt een behoorlijke verhoging, is dat nog wel te betalen voor veel mensen? De stijging van het eigen risico komt daar nog bovenop.

Welke gevolgen heeft dat voor jouw persoonlijke situatie? Ga je per direct op zoek naar een andere, goedkopere verzekeraar. Zeg je je aanvullende- of tandartsverzekering op? Of wacht je het liever even af?

81 reacties

Reputatie 3
Badge +3
Door slechte informatie gedwongen tot duurdere polis!! : Wij blijven vanwege slechte gezondheid voor de zekerheid bij dezelfde verzekeraar.. Maar verwarring: volgens onze specialistenkliniek hebben zij in 2015 weer wel een contract met CZ, volgens CZ zelf hebben ze dat niet. Twee keer gebeld, CZ klantenservice kan geen uitsluitsel geven. Daarom maar de naturapolis voor de zekerheid omgezet in restitutie, zodat we naar onze vaste zorgverleners kunnen blijven gaan. Dat is toch idioot, eigenlijk. ik heb wel dankzij het advies van de Consumentenbond de tandarts uit het pakket gegooid, zodat we uiteindelijk even duur uit zijn.

Maar wij voorspellen:volgend jaar wordt de restitutie polis afgeschaft, omdat iedereen daar nu - noodgedwongen- naar overstapt, en dat is dan weer te duur en ook niet de bedoeling. Nog twee jaar en we zijn gewoon weer terug bij ziekenfonds en particulier.


Onbegrijpelijk dat dit weer gebeurd , de 16 % gaat zeker weer naar de directie en de zakkenvullers van de verschillende verzekeraars.

Wij staan machteloos tegen deze practijken en dan te weten dat alle verzekeraars nog zoveel kapitaal achter de hand hebben.

Ik zal eens goed nagaan wat andere zorgverzekeraars te bieden hebben ,

Ik heb er niet veel vertrouwen in.

Tja, ik heb mij vorig jaar intensief bezig gehouden met de zorgverzekeraars, maar een echte besparing ten opzichte van de echte aangebodene dienstverlening/hulp... ik kon b.v. ogenschijnlijk 51 Euro maandelijks besparen, maar als je hetzelfde aan vergoeding wilt hebben kwam ik bij de goedkoopste er altijd toch nog iets duurder bij uit! Dus, dan maar weer verder. en afwachten wat dit jaar aan verhoging komt. Een forse stijging kan ook ik mij niet veroorloven, aangezien ook iki met pensioen ga.

Maar; al met al blijft het wel erg triest hoe het sociale aspekt steeds meer in de vuilnisbak schijnt te verdwijnen.

Lekker makkelijk en steeds meer recht toe en recht an, zo besparen ze meedenken en met gevoel een zorgzaam leven te creËeren voor de oudere en vooral de minderbebeelden en gehandicapten!!

Ik ben nieuwsgierig of dit ooit nog beter word, ik heb er een zwaar hoofd in!!G. Thijs
Ik ga niets doen,ben verzekerd bij DSW dus iedereen de zelfde verzekering (restitutie) tegen voor iedereen de zelfde premie (geen kortingen) ,eventuele winst gaat terug naar de verzekerden.

In 2016 gaat de premie met 3.75 euro omhoog.
Ik ga niets doen,ben verzekerd bij DSW dus iedereen de zelfde verzekering (restitutie) tegen voor iedereen de zelfde premie (geen kortingen) ,eventuele winst gaat terug naar de verzekerden.

In 2016 gaat de premie met 3.75 euro omhoog.
Reputatie 1
Badge +1
Ik ben collectief verzekerd. Dus, wacht even af wat mijn baas heeft kunnen regelen.

Reageer