Consumentenbond.nl

Verrekenen eigen bijdrage

  • 14 januari 2020
  • 2 reacties
  • 238 Bekeken

Badge

Ditzo biedt gespreide betaling aan van het eigen risico, maar neemt in de praktijk een voorschot op een mogelijk eigen risico. M.a.w. je moet al betalen, voor er sprake is van een eigen risico

 Andere zorgverzekeraars verrekenen het eigen risico als dit zich voordoet. M.a.w. je betaalt pas als er sprake is van eigen risico. Mag dit zo maar wat Ditzo doet?? Moet dit niet in de zorgvergelijker worden opgenomen?


2 reacties

Beste heer Boer,

Gespreid betalen eigen risico bij Ditzo houdt in dat u vooraf vanaf februari maandelijks €38,50 betaalt. Dat is zeker toegestaan.
 

Het voordeel van gespreide betaling is dat u het verplichte bedrag eigen risico niet in één keer hoeft op te hoesten. Uiteraard krijgt u het bedrag terug als u nooit gebruik maakt van een zorgaanbieder aan wie u eigen risico verschuldigd bent. Volgens de voorwaarden van Ditzo wordt dit in april 2021 verrekend.

Op vergelijkers als Poliswijzer.nl en in de zorgvergelijker vindt u meer informatie over gespreide betaling.


 

Reputatie 3
Badge +3

Waarom zou dit niet mogen? Als je bij Ditzo verzekerd bent, ben je bovendien niet verplicht aan deze regeling mee te doen. TS lijkt dit wel te suggereren. Het is gewoon eigen keuze. Wil je het niet, doe je het niet.

Reageer