Consumentenbond.nl
straatvraag

Wat doe je om gezond te blijven?

 • 20 oktober 2020
 • 41 reacties
 • 2953 Bekeken
Wat doe je om gezond te blijven?

Toon eerste bericht

41 reacties

Badge +8

Voor de CB: Ik krijg alsmaar de irritante popup: "Mogen we je een paar vragen stellen over jouw bezoek aan het forum?” Het antwoord is NEE. Kunnen jullie dat niet onthouden?

Dat hoop ik wel, @Harrie LPP:wink: Je hebt dus al een keer antwoord gegeven of klik je vraag steeds weg?

Ik begrijp er dan weer niets van dat ze hier geen palmolie of cocosolie kennen. 

 

Dat ligt gewoon bij de AH hoor, ik gok een variant of zes.

Alleen juist kokosolie staat bekend als juist rijk aan verzadigde vetten ipv meervoudig onverzadigde vetten en wordt niet echt aanbevolen door de deskundigen.

 

 

Vooral de ongefilterde kokosolie is heel lekker.
Gebruik een beetje en wat je bakt gaat naar kokos smaken.
De neutrale vind ik niet zo spannend.

 • niet drinken (ik ben 20 jaar geleden met alcohol gestopt)
 • (uiteraard) niet roken (daar ben ik 40 jaar geleden mee gestopt)
 • drie kwartier gymnastiek per dag
 • zoveel mogelijk biologisch (en liefst biodynamisch) eten
 • op mijn gewicht letten: elke ochtend op de weegschaal
 • regelmatig leven (steeds om ongeveer dezelfde tijd naar bed en weer op)
 • veel dingen doen die ik leuk vind

Wat de eerste zes punten betreft: nee, is niet saai! Als je er eenmaal aan gewend bent, wil je niet anders meer.

Badge +8

Off-topic reacties zijn verwijderd.

Zullen we om geheel andere discussies te voorkomen weer terugkeren naar de oorspronkelijke vraag van dit topic: Wat doe je om gezond te blijven? :relaxed:

Reputatie 7
Badge +7

Juist om gezond te blijven heb ik een aantal dagen doorgebracht in het ziekenhuis. Niet geheel intern maar wat ze noemen dagbehandeling, wat in mijn geval dus wel enkele dagen duurde. En sommige behandelingen zijn minder prettig doordat ze niet geheel pijnloos zijn, en anderen zijn evenmin prettig omdat het uren wachten inhoudt.  Ben je dan weer thuis dan ontbreekt even de fut om bijvoorbeeld uitgebreid op het forum bezig te zijn. Maar ik trachtte nu de draad weer op te pakken, zeker wat betreft de gezondheid discussie. Interessant vind ik de discussies over wat ‘men’ vindt van het echt gezonde, meestal dus natuurlijke, biologische enz., voedsel versus dat ‘ongezonde’ en de discussie over de oliën waarvan er vele soorten zijn maar door de bomen het bos niet meer ziet.

Maar al lezend ben ik ineens  (kennelijk) hele stukken kwijt en ga van 20 uur verleden ineens naar nul of ‘nu’. Terecht dat geheel off topic discussie verwijderd wordt, die ingrepen moeten er blijven als men bijvoorbeeld weer op elkaar dus op de personen gaat spelen. Ik weet niet waarom zaken verwijderd zijn, maar verwacht dat het weer in het persoonlijke vlak ligt. Jammer dus, want hoe is het nu afgelopen met het 'gezonde, natuurlijke’ eten versus het ‘lekkere’ eten en het verschil in oliën, zoals opgemerkt er zijn er zovele, maar wat is nu het beste?

Ja, daar ben ik het met je over eens, Harrie! Niet alles wat we nodig hebben is in de supermarkt verkrijgbaar. Ik haal al mijn supplementen van *, ze leveren supersnel en zijn van topkwaliteit. Ik slik nog regelmatig mijn vitamines en ben zeer tevreden over mijn gezondheid.
Verder zijn sporten, uitgebalanceerd eten en voor jezelf zorgen voldoende!

*[Commerciële link verwijderd door beheerder]

Badge +8

Ik let op wat ik eet . Een keertje zondigen op dat gebied moet kunnen vind ik , maar niet te vaak. I

@E.T. Wiersum. heeft deze quote toch mooi de Gezondgids gehaald! :wink:

 

Badge

Het voedingscentrum zal het toch wel weten, en ja zij geven 5 tips:

 1. Eet gezond. Je zorgt goed voor jezelf als je gezond eet. ...
 2. Blijf op gezond gewicht. Met een gezond gewicht loop je minder gezondheidsrisico's dan mensen met overgewicht of ondergewicht. ...
 3. Beweeg regelmatig. Voor een gezond leven is bewegen belangrijk. ...
 4. Rook niet. ...
 5. Ontspan voldoende.

En dat is dus wat u volgens het centrum moet doen.

En als ik nu mezelf bekijk voldoe ik alleen aan punt 4. Ik probeer gezond te eten, maar ben een Bourgondiër, dus dan komt vaak lekker voor gezond. En je gewicht neemt dan vaak toe. Bewegen doe ik wel, maar hoofdzakelijk passief. En ontspannen in deze wereld, dat is een makkie. Vooral omdat anderen, neem dit soort organisaties, je zeggen wat je moet doen.

En als u nog wat googled krijgt u nog een 150 tips wat te doen.

 

Hallo de Ruiter, 

 

Ik ben het volkomen mee eens met de vijf gezondheidstips van het voedingscentrum die u naar voren heeft gebracht. Mijn persoonlijke mening is dat ik 3x per week de gym bezoek om in lichaamsconditie te blijven, maar er zijn natuurlijk ook andere manieren zoals het sporten. Voor mij blijft gezond eten heel belangerijk. Het is ook raadzaam voor een extra aanvulling bijvoorbeeld het gebruik van veel fruit. Dit is een plantaardige supplement * die ik elke dag inneem na het trainen. Het dient als een ondersteuning voor de weerstand en in het bijzonder het immuunsysteem. 

*[Commerciële link verwijderd door beheerder]

Reputatie 7
Badge +6

Ik heb zelden  gesport met behulp van allerlei apparaten . Vond het niet prettig . Gelukkig hebben wij een zeer grote tuin waar veel werk in zit en ook regelmatig  wat te klussen in en rond het huis . Verder doe ik nu en dan vrijwilligers werk en bij goed weer boodschappen op de fiets . Dat alles vind ik een veel prettiger en nuttiger manier van bewegen . 

 

Soms verlang ik terug naar de tijd, dat er nergens een houdbaarheidsdatum op stond.
Ook geen etiket met ingrediënten.
Suiker kwam gewoon uit een la.
En boter was gewoon roomboter.
En als je toch op zoek ging naar kleine lettertjes, was je een wijsneus en werd je de winkel uit gezet.:joy:

En een paar keer per jaar kotsen omdat het kennelijk toch niet goed was. Nee dank je.

En een paar keer per jaar kotsen omdat het kennelijk toch niet goed was.

Vandaag, 15 december, is Internationale Dag van de Thee.

Een zeer prominent redmiddel voor iedereen die wel eens moet „kotsen“.

Reputatie 7
Badge +6

Ik heb dit probleem met thee, dat er ook hele lekkere theeën zijn, maar als ik ergens kom dan douwen ze me zo'n kist voor m'n neus met allemaal vakjes. Daar zitten dan allerlei soorten thee in met bessen, sinaas, greentea van gras, appelbloesem, bosvruchten, mango en zo meer. Citroen is er ook maar dat vak is altijd leeg. Als ik dan vraag of ze ook normale thee hebben kijken ze me aan, nou zeurkous, waar heb je het over. Dan zeg ik bijvoorbeeld nou Pickwick zonder iets eraan toegevoegd. Oh ja, jij lust alleen Engelse thee. Ik kom er niet uit. Ik moet helemaal niet speciaal Engelse thee, alleen normale thee . . . Maar tegenwoordig moet alles anders zijn dan normaal, dat is het nieuwe normaal.

Bij een Vietnamese pagode met kerk kon ik een keer Lotus thee krijgen met een beetje gember ernaast op een klein schaaltje. Amai, als thee lekker is dan deze wel. 

Er is ook voor mij een wereld van verschil tussen de in Nederland zo vaak gepresenteerde zwarte thee-met-toegevoegd-fruitsmaakje-extract en andere theesoorten en kruidenthee die wel bestaat uit echte gedroogde planten. De fruitsmaakjesthee vind ik niet te harden.

Maar als je iets gegeten hebt wat dusdanig bedorven is dat maag en darmen besluiten om het retour te sturen of fast forward doet thee daar weinig aan en dat is juist goed.

Als het geen losse thee is, dient de aanbieder onderworpen te worden aan een opvoedproces.

Reputatie 2
Badge +1

Regelmatig veel bewegen (minimaal ½ uur per dag stevig wandelen). Gevarieerd eten. Fruit, groente en beperkt vlees. Oppassen met koolhydraten. Voedingssupplementen zijn niet nodig bij gezonde voeding in mijn optiek.

Reageer