Wat vind jij van het grote aanbod aan zorgverzekeringspolissen?

  • 15 december 2016
  • 40 reacties
  • 501 Bekeken


Toon eerste bericht

40 reacties

Ik vind het waardeloos als zo'n essentiële zaak als zorgverzekering zelfs commercieel is en wij in dat grote doolhof een verstandige keuze moeten maken.Inderdaad zoals een ander al beweerde: terug naar de basis Ziekenfonds. En dat zou ook moeten gelden voor de energiemaatschappij - terug naar nutsbedrijven! Telefoon, internet en televisie ... idem dito. Het is een vervelende maatschappij met te veel keuzes en constant moet men alert zijn dat er geen poot uitgerukt wordt!
Het is waanzin. Een heel rookgordijn waardoor mensen onzeker worden en in de (keuze-) stres raken. In dit rookgordijn proberen zorgverzekeraars zich te profileren met dure reclamecampagnes (die de zorgpremies omhoog stuwen) Hiermee scheppen sommige zorgverzekeringsdirecteuren en raden van bestuur hun eigen baan. De consument heeft geen behoefte aan zoveel verschillende zorgverzekeringsbedrijven.
de basisverzekering is verplicht, dat wil zeggen dat particuliere bedrijven de premie in hun schoot krijgen geworpen en naar eigen goeddunken met zorgverleners denken te kunnen onderhandelen over de prijs.

Of de resultaten ook maar enigszins goed zijn voor een patiënt, is zo goed als oncontroleerbaar. De enige die zeker weten dat ze voordeel hebben behaald, zijn de verzekeraars die op een verplichte verzekering meer klanten kunnen binnen halen door zorgverleners uit te persen.

In verreweg de meeste reacties blijken we terug te willen naar een overzichtelijk systeem. een basispolis met een vaste premie en een beperkt aanvullend pakket met hooguit twee tot vier keuze mogelijkheden.

Daar heb je in feite geen particuliere verzekeringsmaatschappijen voor nodig, Een collectieve organisatie als de SVB zou dat net zo goed kunnen doen en om kwaliteit hoeven we dat niet te laten. Alle medewerkers en managers van zowel overheid als particulier bedrijfsleven hebben de zelfde opleidingen. En vergeet niet, de meeste uitvindingen die nu ons leven vergemakkelijken komen van instituten als de postbank (pinautomaten) en de uitvinders van onze eigen scholen en universiteiten. Tot nog toe hebben verreweg de meeste privatiseringen alleen maar tot heel dure gebouwen geleid en heel dure auto's voor managers.om nog maar niet te spreken over de overige "beloningen".
Ik zou het handig vinden als ik mijn basiszorgverzekering zelf samen zou kunnen stellen. Want ik vind het een beetje raar dat ik voor allerlei dingen moet betalen die ik volstrekt onzin vindt. Daarnaast vindt ik het ook raar dat mijn man voor allerlei dingen moet betalen in zijn basis waar hij zelf niets aan heeft. okee sommige dingen zijn duur en is het handig om verzekerd te zijn. Maar soms moet je gewoon even goed rekenen of het wel handig is om jij bij te verzekeren voor van alles want meestal ben je goedkoper uit als je, je niet bij laat verzekeren maar dit is per zorgverzekering en per persoon verschillend
Al die verschillende partijen die eigenlijk maar 2 opties bieden: met of zonder vrije zorgkeuze. Dat levert heel veel overhead op vanwege enorm veel verschillende aanbieders: administratie, managers, reservering, onderhandeling met aanbieders, etc .etc. Voegt alleen maar kosten toe bij zorgaanbieder en zorgverzekeraar. En drie maal raden wie dat betaalt: juist, de verzekerden. Er is geen keuze dus doe niet alsof deze er is voor wat betreft de basisverzekering. Door deze opzet wordt nodeloos veel geld verknoeit aan overhead, zakkenvullers, reserveringen en dat soort gedoe. Schieten we niks mee op.

Dus afschaffen dat circus en de reserveringen weer netjes terugstorten in een soort algemeen zorgfonds waar iedereen de verzekering af kan en moet sluiten. Want dat maakt voor de keuze niet zo veel uit. Scheelt veel geld dat nu verknoeit wordt aan figuren die niks bijdragen aan de zorg en dat kan dan weer ten goede komen aan de zorg.
Fred benoemt alle belangrijke zaken: helemaal mee eens. Nu nog ÉÉn "non profit" Ziektekosten Verzekeraar oprichten zoals de SVB.
Het is een commerciële markt. Het gaat niet om zorg maar om winst. Het is de verzekeraars alles aan te doen om het zo onoverzichtelijk te maken zodat je afhaakt als je gaat vergelijken. Probeer gewoon de basis verzekering en dan aanvullen met wat je denkt nodig te hebben. Het is soms een rekensom. Als je zelf een bedrag eventueel moet betalen voor een product omdat het niet wordt gedekt door je verzekering zet dat dan af tegen de besparing die je kan behalen door een goedkopere verzekering af te sluiten. Het blijft echter een smerig spel van de grote bedrijven.


Ik zou het handig vinden als ik mijn basiszorgverzekering zelf samen zou kunnen stellen. Want ik vind het een beetje raar dat ik voor allerlei dingen moet betalen die ik volstrekt onzin vindt. Daarnaast vindt ik het ook raar dat mijn man voor allerlei dingen moet betalen in zijn basis waar hij zelf niets aan heeft. okee sommige dingen zijn duur en is het handig om verzekerd te zijn. Maar soms moet je gewoon even goed rekenen of het wel handig is om jij bij te verzekeren voor van alles want meestal ben je goedkoper uit als je, je niet bij laat verzekeren maar dit is per zorgverzekering en per persoon verschillend

Geplaatst door H.S. Walhout - de Jong op Jan 18, 2017.
Gelukkig weet u nu al wat u morgen kan overkomen.

Vandaar dat u weet nooit gebruikt te hoeven maken van andere onderdelen van de verzekering..

Zonder gekheid, als we duizend verzekeringen aanbieden voor duizend kwalen en kwaaltjes, zijn ze samen net zo duur als nu met tientallen mogelijkheden.

Omdat zo goed als niemand weet hoe je gezondheid er over een jaar of langer uitziet, hebben we solidariteitsfondsen uitgevonden. ofwel collectieve verzekeringen.

Dat voorkomt dat u morgen gewoon ziek kan worden en niet hoeft te ontdekken dat u net niet voor die ziekte verzekerd bent. Omdat het onzin is om voor iedere ziekte of probleem een aparte verzekering te maken, staat er bij heren ook zwangerschap in en bij dames prostaatproblemen om maar iets te noemen.


Fred benoemt alle belangrijke zaken: helemaal mee eens. Nu nog één "non profit" Ziektekosten Verzekeraar oprichten zoals de SVB.

Geplaatst door Marcel1937 op Jan 18, 2017.
Daar zijn al heel veel mensen mee bezig, onder de naam:"Nationaal Zorgfonds"
Fred benoemt alle belangrijke zaken: helemaal mee eens. Nu nog één "non profit" Ziektekosten Verzekeraar oprichten zoals de SVB.

Geplaatst door Marcel1937 op Jan 18, 2017.


Daar zijn al heel veel mensen mee bezig, onder de naam:

"Nationaal Zorgfonds"

Geplaatst door Pivari op Jan 24, 2017.
https://nationaalzorgfonds.nl/
Belachelijk. Werkt zonder meer duidelijk kostenverhogend ipv. de door onze overheid voorspelde,besparing. Wie betaald al die "Bonzen" en directies van al deze verzekeringen? Juist, ja, de premiebetaler oftewel u en ik. Daarnaast is het een dusdanige chaos geworden dat ondertussen niemand meer weet welke verzekering hij/zij moet nemen. En als je ziek wordt is het tegenwoordig gewoon een loterij of jouw behandeling en/of medicijnen door de verzekering betaald worden of dat je zelf mag betalen. En dat alles nadat je zo'n € 1600,= betaald hebt aan premie en eigen risico. Waarom niet weer 1 staats ziekenfonds, waaraan iedereen een percentage van zijn inkomen betaald, afgehouden door werkgever of uitkerende instantie. Zijn er ook geen miljoenen kostende wanbetalers meer. En als eigen risico een bij ieder doktersbezoek cash te betalen € 5,=. Blijkt dat het doktersbezoek gerechtvaardigd is, de € 5,= terug, blijkt het om een "maandagochtend" probleempje te gaan dat doktersbezoek onterecht maakt, zijn de € 5,= terecht betaald. Heb deze regeling zelf al in de jaren 1962-1970 in Zwitserland meegemaakt en het werkte!
idioot veel en onnodig. Top veel te zwaar, verschillen in premiesabsurd
Echte keuzevrijheid in de verzekeringspolissen is er niet.Revolutionaire polissen als de huisarts uit het basispakket, uitgebreide alternatieve gezondheidszorg zijn er niet.De maximale vergoedingen van de alternatieve geneeskunst blijkt steeds gekoppeld aan top of plus polissen.Dat zou anders kunnen.
Badge +1
De maximale vergoedingen van de alternatieve geneeskunst blijkt steeds gekoppeld aan top of plus polissen.

Geplaatst door J. Nollen op Feb 5, 2017.
De 'maximale vergoedingen' zijn in het gunstigste geval € 45 per keer, de rest betaal je zelf. En dat terwijl de veel duurdere reguliere behandelingen helemaal vergoed worden.


Revolutionaire polissen als de huisarts uit het basispakket, uitgebreide alternatieve gezondheidszorg zijn er niet.

De maximale vergoedingen van de alternatieve geneeskunst blijkt steeds gekoppeld aan top of plus polissen.

Dat zou anders kunnen.

Geplaatst door J. Nollen op Feb 5, 2017.
Alternatieve zorg kan in veel gevallen heel dure reguliere behandelingen voorkomen.Zo kunnen Chinese artsen met acupunctuur en andere behandelingen mensen met astma van medicijngebruik afhelpen, Osteopathie kan heel goed herniaoperaties voorkomen en tal van andere ernstige aandoeningen reduceren dan wel verhelpen, De besparingen die dergelijke behandelingen opleveren in de reguliere zorg zijn veel grotere dan de kosten die er mee gemoeid zouden zijn als dergelijke zorg in het basis pakket zou zitten.Maar ja, onze zorg wordt bepaald door de industrie die de reguliere zorg veelvuldig gebruikt, farmacie en apparaten voor dure behandelingen lijken voor gewone artsen en specialisten blijkbaar veel belangrijker dan onze gezondheid..

Reageer