Wat wil jij in het basispakket zorgverzekering 2018?


Reputatie 4
Badge +6
De eerste uitbreidingen van het basispakket voor 2018 zijn aangekondigd. Vanaf 2018 worden de eerste oefentherapiebehandelingen voor patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten vergoed en komt er een vervoersvergoeding voor oncologiepatiënten met immuuntherapie. Lees meer op onze pagina Zorgverzekering 2018.

Dat is goed nieuws, maar deze zaken zijn natuurlijk niet op elke Nederlander van toepassing. Wij zijn benieuwd welke behandeling jij hebt gemist in het basispakket de afgelopen jaren.

Wat zou jij graag in het nieuwe basispakket zien? Geef je reactie!

52 reacties

Als ik de discussies over de prijs van het basispakket vergelijk met de discussies over wat daar dan al dan niet in zit dan denk ik dat men het accent helemaal verkeerd legt Geen kleine uitbreidingen maar een flinke krimp van het basispakket in combinatie met een bijbehorende prijsverlaging lijkt mij een veel beter idee.
De sensor of FSL voor iedereen met diabetes type 1. Scheelt alleen al voor de kinderen 3 miljoen euro aan zorgkosten per jaar en daarbij komt nog de besparing op lange termijn door minder complicaties. No-brainer lijkt mij.
De vergoeding voor een sensor (zoals de Freestyle Libre) bij diabetes type 1. Wij betalen deze nu zelf en besparen een hoop stripjes die ook duur zijn. Bovendien is de bloedsuiker veel beter te managen omdat je ziet hoe deze is verlopen en daar een volgende keer op in kan spelen. Dit mag zeker wel opgenomen worden omdat er ook veel minder complicaties zijn voor op de lange termijn, wat toch de grootste kostenbesparing is. In omringende landen begrijpen ze dit al, nu Nederland nog.
Zou inderdaad voor mij ook een uitkomst zijn als de FSL eindelijk vergoed zou kunnen worden..
Fysiotherapie zou er wat mij betreft in mogen, als mensen door 'n aantal behandelingen daarna weer goed kunnen functioneren in plaats van lang in de ziektewet te zitten, is dat alleen maar pure winst. Cees Tol uit Volendam
Reputatie 2
Badge +2
De €6,95 afhandeling kosten bij de apotheek zodat je niet ieder keer dat moet betalen zeker als je een keer de verkeerde medicijnen voor-geschreven krijgt of dat de medicijnen goedkoper zijn dan dan de afhandeling kosten.
Wat moet erin vraagt CB!

Ik zeg wat moet eruit dat heet eigen risico.

Ten 2e de spaarpotjes welke in opdracht van de Nederlandse bank en Europese Centrale bank worden opgelegd!

Solvabiliteit 1 en 2, Miljarden in kas, CZ heeft over 2015 14 miljoen euro verlies geboekt? Zeer ernstig maar wel hun solvabiliteit nummer 2 voldaan.

Onze premie liggen erin, Solvabiliteit 1 en 2, en vervalt na overlijden aan de verzekeraar, bizar!

Wat voor naam geven daaraan?
Fysiotherapie zou er wat mij betreft in mogen, als mensen door 'n aantal behandelingen daarna weer goed kunnen functioneren in plaats van lang in de ziektewet te zitten, is dat alleen maar pure winst.

Cees Tol uit Volendam

Geplaatst door C.Tol op Jun 30, 2017.


Voor fysiotherapie kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Of uit eigen zak betalen, zo duur zijn die behandelingen ook weer niet. Ik zie geen enkele reden waarom iedereen daaraan zou moeten mee betalen.
heb 2 jaar geleden gastric bypass ondergaan en wil het nu afmaken door het overgebleven vel te verwijderen maar mag niet van het ziekenfonds is niet erg genoeg maar heb er wel last van zweten enzo voort heb nu het ideee is nog niet af en wil verder zonder veloverschot
Basispakket hoeft van mij helemaal niet uitgebreid te worden. Uitbreiding leidt alleen tot premieverhoging. In het basispakket zou van mij alleen die zorg mogen zitten die door vrijwel niemand zelf opgehoest kan worden, zoals specialistische ziekenhuiszorg.

De 12 fysio behandelingen die ze nu in het basispakket willen stoppen, kan iedereen of prima zelf betalen of daarvoor een aanvullende verzekering afsluiten. Ik ben faliekant tegen uitbreiding van het basispakket.
Wat ik wil is een kleiner basispakket en gehele afschaffing van de eigen bijdrage bij gelijkblijvend eigen risico. Solidariteit zit hem vooral daarin volgens mij dat iedereen meebetaalt aan allerlei behandelingen waar geen eigen bijdrage (vaak verborgen voor je zodat je je kapot schrikt als je de rekening krijgt) voor wordt gevraagd. Maar in het basispakket zitten teveel behandelingen die vaak tot persoonlijke voorkeuren horen, terwijl iets zinnigs al fysiotherapie er dan weer niet in zit.
hallo allemaal,

Ventieltjes bij COPD, fysio het aantal reguliere behandelingen per aandoening en bij chronische klachten vanaf behandeling 1.

Daarnaast zeker de preventieve en al op korte termijn kosten-reducerende therapieën en behandelingen. Over op welke termijn kosten baten analyse positief moet worden deze discussie kan gevoerd worden.

Op korte termijn met Europese landen komen tot gezamenlijke (dure) medicijn inkopen met door alle landen bepaalde maximale vergoeding per medicijn zodat regeringen en ziekenhuizen in de diverse landen niet door de medicijn fabrikanten worden uitgespeeld.

premie naar draagkracht geen eigen risico.

Noël
Fysiotherapie de 12 behandelingen die in het basis pakket komt is volgens mij onderhevig aan het eigen risico!

Soms is het slim je eigen te verzekeren via een collectief, er zo'n collectief die aan beweegzorg op dit moment 1000 .

Ik herhaal het eigen risico of eigen bijdrage eruit in 2018. Ook de marktwerking is als een richtings-verkeer, wij worden er namelijk niet bij betrokken om daar van te profiteren.

Dan is er nog een solvabiliteit eis ingevoerd, met geen enkele waarde, wij als verzekerden zien er niets van terug. Deze waarde dateert niet uit 2006, deze waarde is toegevoegd om een onduidelijke reden.

Hieronder een toegevoegde tekst wat te lezen is op findinet :

Daarom pleit ZN-directeur Pieter Hasekamp in een brief aan de Tweede Kamer ervoor dat DNB een smalle premiedefinitie hanteert waarmee de grondslag voor de solvabiliteitseis wordt gehalveerd naar 20 miljard

De DNB wil 40 miljard als risico oppotten, waarom? In ieder geval zie als verzekerde er niets meer van terug.
In elk geval een stukje duidelijkheid over het eigen risico. Gezien de volgende opmerking kost een creme die volledig vergoedt wordt, toch eigen risico:

(*) Hoewel het preferente geneesmiddel niet onder uw eigen risico valt, geldt het eigen risico wel voor de terhandstellingskosten.

In de reisbranche moeten ze verborgen kosten laten zien, denk dat hier ook meer transparantie mogelijk is.
In de basis verzekering moet ten geregeld worden dat voor alle zorg 1 eigen bijdrage komt. dus niet voor diverse onderdelen nog eens een extra eigen bijdragen vragen (orthopedische schoenen, gehoorapparaten ed.)
Ik heb een aanvullend pakket dat enigszins op 'ouderen' is afgestemd, bv. geen kraamzorg e.d. Ik behoor tot die doelgroep (71 jaar). Maar voor mijn behoeften is de maximale vergoeding voor fysiotherapie erg/te beperkt. Ik moet me toch enigszins 'in bochten wringen' om de noodzakelijke behandelingen onder het maximaal te vergoeden aantal te houden..

En zeker (hetgeen bij een aantal verzekeraars voorkomt en ook bij de mijne lijkt te dreigen) als binnen die maximale fysiotherapie-vergoeding nog eens verdere beperkingen worden gesteld m.b.t. het aantal te vergoeden manuele therapie-sessies daarvan.

Dus, m.i.: ruimere vergoeding van fysiotherapie én manuele therapie.
Badge
Hallo,

Wat mij betreft: aanvullende verzekering alleen voor de echte grote bedragen, die anders niet vergoed worden. Dat geringe maximum redt je niet van de financiële ondergang en die grote niet vergoede bedragen kunnen je de financiële nekslag geven.

Aart Wagenaar


Ik heb een aanvullend pakket dat enigszins op 'ouderen' is afgestemd, bv. geen kraamzorg e.d. Ik behoor tot die doelgroep (71 jaar). Maar voor mijn behoeften is de maximale vergoeding voor fysiotherapie erg/te beperkt. Ik moet me toch enigszins 'in bochten wringen' om de noodzakelijke behandelingen onder het maximaal te vergoeden aantal te houden..

En zeker (hetgeen bij een aantal verzekeraars voorkomt en ook bij de mijne lijkt te dreigen) als binnen die maximale fysiotherapie-vergoeding nog eens verdere beperkingen worden gesteld m.b.t. het aantal te vergoeden manuele therapie-sessies daarvan.

Dus, m.i.: ruimere vergoeding van fysiotherapie én manuele therapie.

Geplaatst door R.J.A. van Gent op Jul 2, 2017.


Dus als ik het goed begrijp, wil je zelf NIET meebetalen aan zorg die voor jou niet meer interessant is, maar mogen ALLE anderen wel meebetalen aan jouw behoefte aan meer fysio en manuele therapie?
ik zou graag willen zien de tandarts in het basis pakket. Een gezond gebit is voor de gezondheid van de mens veel beter
Alle medisch noodzakelijke behandelingen en vergoedingen. Medicijnen tegen kanker(ook de dure die perse nodig zijn) , oefentherapie bij knie ( 8 mnd.) of heupvervanging( 5 mnd.) tandartsbehandeling, geen verschil jeugd en ouder) bijbetaling duurdere en beter medicijn met dezelfde werking, onbeperkt fysiotherapie, kosten verzorgingshuis zonde eigen bijdrage, kortom, teveel om te noemen, maar mijn inzien moeten we terug naar een ziekenfonds, zodat een ieder, jong en oud van de zorg die nodig is.
Beter gezegd wat moet er uit!!!!

1 Het eigen risico

2 de handelingskosten van de apotheek.

Dan wordt je eindelijk niet gestraft als je ziek wordt. En één nationaal zorgfonds. Nu ben gezond en wil je minder zorg, na zekere tijd mankeer je wat, en wil je alles vergoed krijgen wat jij mankeert.
Badge +1
Een goede Lyme-test. De meest gebruikte is de Elisa-test, maar die is zeer onbetrouwbaar. In Duitsland worden veel betere tests gebruikt, zoals de LTT-test, maar die is voor Nederlandse patiënten te duur. (?) Hier wordt liever geld besteed aan zinloze behandelingen tegen symptomen omdat de Lyme door een onbetrouwbare test niet onderkend wordt. Lyme-patiënten zijn vaak erg dure patiënten door deze nutteloze behandelingen omdat de Elisa-test ten onrechte negatief was. Om nog maar te zwijgen van alle verdriet en ellende waar de niet-erkende Lyme-patiënt mee te maken heeft.
Badge +1
Verder graag een zinvolle behandeling als de Lyme onderkend is. Veelal worden antibiotica gebruikt, maar die werken alleen afdoende als je er snel bij bent. Daarna is het dweilen met de kraan open, met als bijverschijnsel een aangetaste darmflora. Omdat Lyme-patiënten extra goede voeding nodig hebben kun je maar beter ook een goede darmflora hebben. Met biofotonen zijn wel goede resultaten te behalen. Tegenwoordig komen er langzaamaan meer behandelmethoden op de markt die met licht- of andere trillingen werken en die behalve de Borreliabacteriën te verzwakken/vernietigen ook de aangetaste organen helen. Omdat veel reguliere artsen niet begrijpen hoe dit werkt, wordt het als 'niet bewezen' terzijde geschoven.
Van mij mag de fysio en de tandarts er weer in. Ik zie hier veel reacties staan dat er beter wat uit kan deze personen zijn waarschijnlijk jong gezond en hebben een goed baan.


Van mij mag de fysio en de tandarts er weer in. Ik zie hier veel reacties staan dat er beter wat uit kan deze personen zijn waarschijnlijk jong gezond en hebben een goed baan.

Geplaatst door J. Breman op Jul 3, 2017.


Er zijn mensen (en daar ben ik er één van) die het niet nodig vinden dat hun rekening door iedereen wordt betaald.

En wat denk je dat er met de premie gebeurd als het basispakket sterk wordt uitgebreid? Juist, die gaat omhoog!

Reageer